Okay Kaya

Norske Kaya får internasjonal oppmerksomhet

Vogue omtaler Nesoddtangen-jenta som sesongens hotteste modell.

Publisert
Sist oppdatert

Under moteukene er det modeller som Gigi Hadid (21) og Kendall Jenner (21) som tar mye av oppmerksomheten, men blant de langbente gasellene beveger det seg også ei jenta fra Nesoddtangen. Kaya Wilkins, også kjent under artistnavnet Okay Kaya, regnes ifølge Vogue som en av de hotteste modellene denne sesongen - og det har de all grunn til å si.

Hun har nemlig gått visninger for noen av verdens største motehus som Marc Jacobs, Burberry, J.W. Anderson, Balenciaga og Calvin Klein. Sistnevnte var en ganske så stor begivenhet ettersom dette var tidligere Dior-designer Raf Simons første kolleksjon for det amerikanske merket. Det kom ganske så overraskende på oss at han hadde takket ja til denne jobben, men om vi er glade for det! Visningen var en fryd å se på! Du kan se alle bildene her.

- Nå er jeg helt utslitt

- Jeg klarte liksom ikke å føle ordentlig på det som skjedde, for jeg løp så mye rundt. Men i løpet av de siste dagene har jeg hatt muligheten til å sette meg ned og innse at «wow, jeg har gjort alle disse tingene», sier Wilkins til Vogue om de hektiske moteukene og fortsetter:

- Jeg har møtt så mange interessante mennesker, men nå er jeg helt utslitt. Det var en nydelig opplevelse - en jeg trodde aldri skulle skje.

Kaya vokste opp på Nesoddtangen i Oslo og har alltid jobbet med musikk. Mye fordi broren hennes, Sebastian, også gjorde det samme, og sammen lagde de musikk. I tenårene begynte hun også med dans, og det var i løpet av denne tiden hun ble oppdaget og kastet ut i modellverdenen. Det å være en profesjonell posør var ikke så veldig inspirerende for henne i begynnelsen.

- Jeg brukte musikk som personlig terapi - en måte å bare takle alt som foregikk i hodet mitt. Men da jeg flyttet til USA tenkte jeg at dette kunne være en måte på å uttrykke meg selv på en annen måte.

LES OGSÅ: Vogue-redaktør Anna Wintour avslører hvilket plagg hun er så lei

Inspirert av Aretha Franklin

Kanskje har du ikke fått med deg jenta fra Nesoddtangen enda, men hun er allerede godt i gang med musikkarrieren i statene. I leiligheten sin i Brooklyn skrives mye av musikken, og hun lar seg inspirere av store artister som Aretha Franklin og Otis Redding. Du fikk kanskje også med deg Kaya da hun opptrådte under Slottsfjell-festivalen i 2016.

- Jeg finner alltid styrke i de rundt meg - sterke, kvinnelige artister. Det har vært deilig å finne min lidenskap utenom modellyrket. Jeg tror det har gjort meg mer avslappet og mer komfortabel i min egen hud. 

LES OGSÅ: Vogue kaller norske Aurora en «It girl to watch»
LES OGSÅ: - På catwalken vil de ha kleshengere, men de behøver ikke å være 14 år
LES OGSÅ: Toppmodell Winnie Harlow om hudsykdommen: - De kalte en ku og sa «møø»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer