På innsiden av skjønnhetsbransjen:

- Norske kvinner bør roe litt ned på solpudderbruken

De jobber med beauty og kan ALT det vi vanlige kvinner syns er vanskelig med makeup. Vi tok spørsmålsrunden om tabber, tips og triks med makeupartist Therese Dombek.

PROFFTIPS: Hvilke produkter bør du bruke litt penger på, og hvilke er lure å kjøpe rimelig? Få makeupartistens beste tips! FOTO: NTB Scanpix
PROFFTIPS: Hvilke produkter bør du bruke litt penger på, og hvilke er lure å kjøpe rimelig? Få makeupartistens beste tips! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Makeupartist Therese Dombek har over 15 års erfaring som makeupartist, og har jobbet i utlandet for de store motemagasinene som Vogue og Harper's Bazaar, samt lagt makeup på utallige motevisninger, reklameshoots og celebriteter som blant annet Robyn og Olsen-tvillingene.

Her hjemme har hun jobbet som skjønnhetsansvarlig i blant annet Costume og Elle, og vet hva som skal til for et perfekt resultat på glanset papir - men også hva vanlige damer lurer på når det kommer til makeupens forunderlige verden. Så vi fyrer løs med spørsmålene vi har på blokka!

- Du har ti minutter om morgenen til å fikse deg om morgenen - hva gjør du?

- Det er jo stort sett det jeg har til rådighet hver morgen, det! Det blir tørrsjampo, deo, parfyme, tannpuss. Farget dagkrem, en egen concealer til øynene og en egen til fjeset, litt løspudder, så en rouge som jeg slenger både i kinnene og på øyelokkene, og litt highlighter oppå kinnbena. Vippetang og maskara henter jeg fram på trikken. Litt maskarasøl rundt øynene blir ofte en del av stilen. Det er liksom ikke så nøye med meg selv som med modellene jeg sminker!

EKSPERTEN: Makeupartist Therese Dombek har over 15 års erfaring som makeupartist. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Makeupartist Therese Dombek har over 15 års erfaring som makeupartist. FOTO: Privat Vis mer

- I hvilke makeupprodukter legger du pengene?

- Concealer og foundation spesielt, men jeg bruker gladelig penger på gode basisprodukter jeg bruker i det daglige. En god ansiktsmaske kan jeg også gjerne bruke en tusenlapp på.

LES OGSÅ: Slik finner du riktig foundation

- Hva kjøper du igjen og igjen?

- Det er alltid noe nytt og spennende på markedet så jeg kjøper ofte nyheter av nysgjerrighet når jeg går tom. Men Laura Merciers secret camouflage concealer er uslåelig, og YSLs vannfaste volummaskara bruker jeg alltid på makeupoppdrag for den er rett og slett fantastisk. Gelélinerne til Mac og Bobbi Brown er jeg helt avhengig av - både i mitt eget og i mitt profesjonelle kit.

- Innenfor hvilken kategori kan man spare litt?

- Produkter du ikke skal bruke så mye, eller bare teste ut, som knæsje farger, trendstæsj, glitter og lipglosser. Selv de aller billigste lipglossene er kjempefreshe på. Neglelakker er også noe man kan få rimelig. Men jeg sørger alltid for at base- og topcoaten er av god kvalitet. Essie svikter aldri.

- Din «all time» budsjett-favoritt?

- Depend minilakker og sminkekoster.

Hvilke produkter savner du i Norge og må kjøpe på reise?

- Seriene Nars, Benefit, Charlotte Tilbury, Illamasqua og Shu Uemura er alltid gøy å snoke på i utlandet. Jeg kjøper også alltid med meg clear eyes fra boots i London. Ellers synes jeg vi har fått et fantastisk utvalg her i Norge og det er egentlig lite jeg skikkelig savner.

- Vanligste makeup-tabbe for folk flest?

- Feil farge på foundation eller en veldig tett foundation som gjør at huden ser veldig unaturlig ut. En annen« tabbe» er å legge sort skygge rundt hele øyet og sort kajal til smokey eyes, det får øynene til å se ut som sorte hull. Enda verre er å ikke fjerne skyggedryss under øynene etter at man har sminket seg fint, for da ser man bare sliten og herja ut allerede før festen har begynt!

I BAKGRUNNEN: Therese på et av mange oppdrag, der jobben er å få modellen til å skinne! FOTO: Privat
I BAKGRUNNEN: Therese på et av mange oppdrag, der jobben er å få modellen til å skinne! FOTO: Privat Vis mer

- Din yndlingslook på fest da du var femten år?

- Usj. Jeg brukte altfor blek, tett foundation. Jeg husker mitt første leppestiftkjøp også. Den var fra Helena Rubinstein da de hadde lekker matt, marmorert innpakning. Leppestiftfargen var sjokoladebrun og totalt uflatterende, men parfymeridamen overbeviste meg, og jeg elsket den. Husker jeg digget lilla øyeskygger også. For min aller første lønn kjøpte jeg en skyggepalett fra Art Deco. Pluss lilla kontaktlinser.

- Profftipset alle kan få til?

- Sort gelliner eller kajal på våtkanten oppe, pluss vippetang og vannfast maskara er alltid det beste grunnlaget for en smashing øyemakeup uansett om du skal på jobb eller party.

Hvis du skal be norske kvinner endre på en typisk makeupvane - hva er det?

- Det må bli å roe ned litt på solpudderet, for de som har lys, nordisk hud.

- Og hva bør de begynne med?

- Bruk en flytende highlighter og fremhev huden i stedet!

- Glitter eller matte skygger?

- Alt av skygger er gøy hvis du er i humør til det. Jeg sminker meg ofte etter humør selv. Noen ganger klinker jeg til med litt diskret glitter i ytterkanten av øynene, andre ganger med et slør av gull over hele lokket eller, som oftest i hverdagen bare en nøytral farge- som oftest er det bare rougen min fra mac for den en perfekt peachy, og ved å plassere den både på lokk og i kinn synes jeg at jeg får en fin glød og harmoni i det morratrøtte ansiktet mitt.

- Makeuptrend du helst står over?

IKKE FOR ALLE: Matt-lilla leppestifter slik som på Khloé Kardashian har her, er ikke noe alle kler, mener Therese. Foto: Instagram
IKKE FOR ALLE: Matt-lilla leppestifter slik som på Khloé Kardashian har her, er ikke noe alle kler, mener Therese. Foto: Instagram Vis mer

- Personlig er det mye, jeg ville for eksempel aldri i verden tatt på meg en mørk leppestift eller en sånn grålilla, matt Kardashian- leppestift som har vært veldig populært i det siste. Selv om jeg synes det er kult på veldig mange andre foretrekker jeg selv lyse leppestifter som er fuktige på.

For oss som syns leppestift bare er fint på alle andre - hva gjør vi feil?

- Hvis du ikke er komfortabel med noe så styr unna, det er sannsynligvis et tegn på at du ikke kler det. Men i leppestiftverdenen er det utallige farger og teksturer, så prøv alltid fargen på og bruk tid til å finne en du liker og kler- det er garantert en leppestift der ute for deg!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer