Super Bowl

Norske Peter Dundas står bak nattens Super Bowl-antrekk

Designet Mary J. Bliges antrekk til halftime-showet.

SKAPTE OVERSKRIFTER: Mary J. Blige (51) i norsk design under nattens Super Bowl-show. FOTO: NTB
SKAPTE OVERSKRIFTER: Mary J. Blige (51) i norsk design under nattens Super Bowl-show. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Var du en av de som satt oppe i natt for å få med deg Super Bowl? Den årlige mesterskapsfinalen i profesjonell amerikansk fotball er et av årets sportslige høydepunkter i USA. Det er også en av de absolutt mest sette tv-sendingene, kjent blant annet for sine såkalt halftime-show.

Foran nesten 50 millioner tv-seere var det Dr. Dre og Snoop Dogg sammen med Eminem, Mary. J Blige og overraskelsesgjesten 50 Cent og Kendrick Lamar som underholdt i pauseshowet.

Stjernelaget fikk sosiale medier til koke. Det gjorde også Eminem som til jubel fra publikum knelte inne på stadion – et nikk til NFL-spiller Colin Kaepernick som 2016 satte et kne i bakken under den amerikanske nasjonalsangen som en protest mot politivold mot svarte i USA.

SNØLEOPARD: Den norske designeren mener Blige ser ut som en snøleopard i denne kreasjonen. FOTO: NTB
SNØLEOPARD: Den norske designeren mener Blige ser ut som en snøleopard i denne kreasjonen. FOTO: NTB Vis mer

Men også Mary J. Blige sitt antrekk vakte oppsikt. R&B-artisten inntok scenen søndag kveld i en bodysuit med 10 000 Swarovski-krystaller der hun fremførte hitlåtene Family Affair og No More Drama.

Drakten med matchende hansker og lårhøye støvletter er faktisk signert den norske stjernedesigneren Peter Dundas.

Til WWD sier Dundas at antrekket fikk 51-åringen til å se ut som en snøleopard:

– Jeg synes speildetaljene fungerer godt fordi Mary treffer midt i hjertet når hun synger om ting du kan kjenne deg igjen i. Hun blir en slags refleksjon av publikum.

NORSK DESIGNER: Peter Dundas er vant til å kle opp stjernene. FOTO: NTB
NORSK DESIGNER: Peter Dundas er vant til å kle opp stjernene. FOTO: NTB Vis mer

Kort tid etter Bliges opptreden under Super Bowl ble en virtuell versjon av antrekket gjort tilgjengelig som en NFT via den digitale moteportalen DressX. I tillegg til en virtuell kopi av hva Blige hadde på på etterfesten og designerens originale skisser skal det digitale antrekket gi fansen mulighet til «selv å delta og å se seg selv i looksene», sier Dunas i en pressemelding.

Dundas har vært sjefsdesigner for luksusmerker som Emilio Pucci og Roberto Cavalli. Han forlot stillingen som kreativ direktør ved sistnevnte i 2016 etter et knapt halvår for å starte sitt selvtitulerte merke. Den norske designeren har kledd opp superstjerner som Beyoncé, Rita Ora og Michelle Obama. Han er heller ikke fremmed for Super Bowl. Dundas designet nemlig antrekket som Shakira brukte da hun opptrådte under pauseshowet i 2020.

KJENDISLISTE: Dundas har kledd opp mange superstjerner. Her er Shakira i nordmannens design under Super Bowl-pauseshowet i 2020. FOTO: NTB
KJENDISLISTE: Dundas har kledd opp mange superstjerner. Her er Shakira i nordmannens design under Super Bowl-pauseshowet i 2020. FOTO: NTB Vis mer

Los Angeles Rams vant forøvrig kampen på hjemmebane i Los Angeles natt til mandag, og slo erkerival Cincinatti Bengalsk 23-20.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer