Norske modeller

Norske Sara Vienna landet eksklusiv toppkontrakt med Louis Vuitton

– En kontrast til min oppvekst som mormoner.

PÅ CATWALKEN: Sara Vienna Herland på catwalken for Louis Vuitton. FOTO: Louis Vuitton
PÅ CATWALKEN: Sara Vienna Herland på catwalken for Louis Vuitton. FOTO: Louis Vuitton Vis mer
Publisert

Norske modeller fortsetter å gjøre det stort internasjonalt, og det går knapt en moteuke nå uten at norske navn er representert på catwalken i motebyene.

Da det franske luksusmotehuset Louis Vuitton viste sin nyeste kleskolleksjon under moteuken i Paris nylig var det med norske Sara Vienna blant modellene.

Det er 31-åringens første modelljobb!

Men ikke den siste. Oslo-jenta har nemlig fått en helt spesiell kontrakt med det franske luksusmotehuset. Hun er såkalt worldwide exclusive – det vil at at hun ikke kan jobbe for noen andre i tidsrommet.

Til KK beskriver hun modelldebuten som «euforisk» og «surrealistisk».

– Å debutere med Louis Vuitton bare to uker etter å ha blitt scoutet er en drøm som går i oppfyllelse, sier hun til KK.

KONTRAST: Modellverdenen står i kontrast til Sara Viennas oppvekst som mormoner. FOTO: privat.
KONTRAST: Modellverdenen står i kontrast til Sara Viennas oppvekst som mormoner. FOTO: privat. Vis mer

– Det var en utrolig spennende og lærerik opplevelse å få møte og å få førstehåndstips fra ett av de største motehusene i verden. Selve lokasjonen og catwalken i seg selv var som et oljemaleri, der jeg gikk blant et hav av kunst og skulpturer på Musee d’Orsay i Paris.

Sara Vienna forteller at hun så smått prøvde seg som modell for ti år siden, og mener modellbransjen er endret siden da.

– Det er tydelig at de ønsker å representere et større mangfold idag, i tillegg til å faktisk se etter personligheter som er seg selv for å se om det kan være en god match med brandet og deres konsumenter, sier hun.

– Jeg vet at jeg har et spesielt utseende som blir oppfattet som edgy i denne bransjen. Da er det viktig å forstå hvilke merker som faktisk ser etter nettopp denne egden, legger 31-åringen til.

Oppvokst som mormoner er modellverdenen «helt klart en kontrast».

– Samtidig kan det faktisk trekkes noen paralleller. I min tid i den mormonske kirke opplevde jeg miljøet som svært lite mangfoldig, og jeg var nødt til å passe inn i en veldig snever boks. Dette forstår jeg har endret seg noe idag, og at de jobber med å være både inkluderende og genuine.

Utdannet som sosialantropolog jobber hun i dag som digital markedsfører. I tillegg driver hun sin egen bedrift som satser på sosialt entreprenørskap innen kreative felt.

– Vår visjon er å skape en digital og fysisk plattform som legger til rette for at kreative minoriteter og marginaliserte personer får utviklet sine talenter, og får en plass i kulturlivet og mediebildet, forteller hun.

Hun ble plukket opp av modellbyrået Le Management to uker før. En uke senere var hun på vei til Paris for å møte Louis Vuitton-designer Nicolas Ghesquiere.

– Det er en utrolig opplevelse i seg selv å få møte designerne bak et av verdens mest kjente klesmerker, som digger stilen min og skreddersyr antrekket til meg.

– Hun er utrolig vakker. I tillegg er hun både smart og moden. Hun tar det som det kommer, og vi så med en gang at hun hadde en type personlighet og utseende som ville appellere til visse kunder, sier Youna Baupoux i Le Management til KK.

Hun kaller kontrakten «en av de største jobbene man kan gjøre som modell».

– Og med tanke på at dette er hennes første modelljobb, så vil det kunne åpne mange dører for henne, legger Baupoux til.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer