Stiltips

Norske Viktoria (19) gjør suksess

Trondheimsjenta er ferdig med catwalkoppdragene under New York Fashion Week og klar for høstmoten. Her er hennes heteste motetips.

HOLDER VARMEN: Viktoria (19) mener det er fullt mulig å se både flott og moteriktig ut, samtidig som du holder varmen. Lær av hennes tips og triks.  Foto: All Over Press
HOLDER VARMEN: Viktoria (19) mener det er fullt mulig å se både flott og moteriktig ut, samtidig som du holder varmen. Lær av hennes tips og triks. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Trondheimsjenta Viktoria Konstanse Strand Kvalsvik (19) jobber som modell i New York og har nettopp vært med på New York Fashion Week.

Har du sett henne før? Hun var modell på Valentino-showet som inspirerte oss til å skrive en sak om hvordan du kan kopiere den romantiske frisyren på bildet over. Les saken her!

KK.no tok en prat med henne om høstens mote og hvordan hun kommer til å kle seg i høst.

Høstens favoritter

– Jeg elsker mine løse, transparente bukser fra H&M og min lange, halvtransparente kjole fra Urban Outfitters, sier hun og forklarer at hun elsker å kombinere langt og langt.

– Å kombinere maxikjoler med en lang topp eller genser, gjerne i forskjellig stoff, kan bli meget stilig. Maxikjole eller løse bukser, kan også gjerne kombineres med en lengre topp og en croppet topp over.

LES OGSÅ: Disse plaggene må vi ha i høst

Og hun tror på ingen måte at man må legge bort stilen for å holde varmen.

– Du kan lett bruke varme tights under, sokker og store ullgensere og fortsatt se fantastisk ut, noe som kommer godt med i Norge.

LES OGSÅ: Skinnkjolene du faktisk kan bruke

Hun har også noen skinnbukser fra BCBG som hun kommer til å dra meg seg overalt i høst, i tillegg til en militærgrønn kåpe fra Tess Giberson.

LES OGSÅ: Her er den nye trenchcoaten

Stylingtips for høsten

– Jeg elsker å mikse forskjellige tekstiler og stiler, det kan gjøre antrekket mye stiligere, sier Viktoria K. S. Kvalsvik.

– Har du en veldig søt kjole, kan du rocke den opp med boots og skinnjakke for å balansere antrekket, eller du kan mikse kjolen med maskuline sko og en røff dressjakke.

Modellen liker også å kombinere en tung ullgensere med et fint skjørt og en silkebluse.

– Er du en av dem som tenker at du endelig skal kjøpe noe nytt og fargerikt, være litt mer vågal, men likevel ender opp med en handlepose full av sorte klær? Jeg tar meg selv i å gjøre det, i alle fall.

Selv om hun ikke nødvendigvis hopper på colorblocktrenden eller går for en fargesprakende garderobe, liker hun «a pop of color» på for eksempel sko, veske, sokker, skjerf eller smykker.

– Det kan fort gjøre et helt antrekk, sier hun.

Gleder seg til våren

Men selv om det er høst både i New York og her hjemme i Norge, er det lett å drømme seg til våren når man jobber som modell. Showene og jobbene hun gjør nå, er jo hovedsaklig rettet mot vår-/sommersesongen 2012, og hun har allerede plukket seg ut noen kommende favoritter.

– Jeg må også nevne at venninnen min Martha hadde på seg noen flotte, svart/hvite slangeskinnsbukser på Rebecca Minkoff-showet som jeg falt pladask for, så det er mulig jeg må gå til innkjøp av et par slike selv når de kommer ut neste sesong.

LES OGSÅ: Dyreprint som er lettere å bruke

Oppdaget som 15-åring

Hun vokste opp i Trondheim, var 15 år og jobbet på Bunnpris Gourmet på Byåsen da modellmamma Gry Sæther kom innom og la merke til henne.

– Hun kjente meg igjen etter å ha sett meg på et kjøpesenter et par år tidligere. Jeg hadde strekt meg og hun dro meg med for å ta bilder hos Trend Models, forteller Vitora K. S. Kvalsvik.

Så satte en tannregulering modelldrømmen på pause, men så snart den var av, dro til Milano for to år siden for å prøve seg som modell.

Hun var fast bestemt på å fullføre videregående, noe hun har fått til takket være teamet hun har rundt seg.

– Tøff bransje

– Det har vært tøft, men absolutt verdt det. Jeg kunne ikke tenkt meg å være foruten erfaringene jeg har fått gjennom modelljobbingen, sier hun og innrømmer at det er en veldig tøff bransje.

Hun har reist og jobbet som modell i Tyskland og Spania, i tillegg til at hun har hatt større jobber i byer som Paris, London og New York.

Selv om New York Fashion Week går med til «show, castinger og fittinger», jobber 19-åringen vanligvis mest foran kamera. Det går i reklamer, magasiner, lookbooks, kampanjer og hva som måtte dukke opp. I løpet av en uke kan hun jobber for opptil 14 forskjellige oppdragsgivere, så det er en lite forutsigbar jobb.

Favorittjobben så langt

– Så langt har jeg gått 12 show, for blant andre Tess Giberson, Catherine Malandrono, Charlotte Ronson, Rebecca Minkoff og Theory, sier hun.

Men det er en helt annen jobb hun vil trekke fram som den mest spennende hittil.

– Jeg likte lookbookshooten jeg gjorde for Carolina Herrera veldig godt. Da fikk jeg dra til den søte, koselige byen Vigo i Spania. Folkene var koselige, jobben var lett, og jeg fikk tid til å utforske byen, smake lokal vin og spise nyfisket blekksprut på stranda. Digg!Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer