Penger

Ny garderobe helt gratis

Slik får du vinteren- og vårens hippeste stil uten å bruke en krone.

Ny garderobe helt gratis
Publisert
Sist oppdatert
Er ikke lommeboka di sprekkfull penger som venter på å brukes? Ta det med ro, du er ikke den eneste som ikke har råd til å hamstre inn årets ferske trender.Heldigvis kan du se flunkende ny og moteriktig ut likevel. Alt du trenger er å tenke kreativt.
 • Les også: Latterlig enkle stylingtips
 • Slik går du fram

  Før du setter i gang, bør du sperre opp dørene til klesskapet ditt og kjøre full analyse. Hva har du der, egentlig? Legg fram bukser, topper, skjørt, kjoler og sko og se om du kan sette ting sammen på nye måter. Er det håp om nytt liv?Så er det bare å gå drastisk til verks.

  1. Til angrep med kniv og machete

  Likte du klesstilen til punkrockbandet The Ramones eller norske Backstreet Girls? Da bør du finne fram alle de gamle olabuksene dine og rive dem opp. Fillete, mishandlede jeans er nemlig en av vinteren- og vårens største trender, og er elsket av designere som Balmain og Givenchy.Hullete strømpebukser likeså, så du får mange gratispoeng ved å ta vare på de slitne julestrømpene dine. Skulle du derimot ville ødelegge et par, sørg for at de ikke er i svindyr silke. Det ville nesten blitt litt for dumt.

  2. Lopp garderoben til kjæresten, far eller onkel

  Mye av vintermoten befinner seg i klesskapet til mennene i ditt liv. Aller mest den overdimensjonerte dressjakken, som gjerne brukes åpen og brettes opp i ermene. Men også den såkalte kjærestebuksen, som skuespiller Katie Holmes har lagt sin elsk på. Alt du trenger er å finne et par jeans som er litt for store og brette dem opp. Den klassiske herreskjorten er også en slager, og brukes flittig av stjerner som supermodell Kate Moss og hotellarving Nicky Hilton. Under en enkel jakke eller en kardigan får man den rette effekten, uten at det blir alt for voldsomt.

  4. Klippe, klippe, klippe

  Saksen er en god venn å ha i nødens stund. Med den kan du trylle fram de mest fantastiske gevanter når du ikke har råd til å shoppe.Ta fram en slitt lys olajakke i 80- eller 90-tallsstil du har liggende, for eksempel, og klipp den om til en kul jeansvest i stedet. Inspirert av grunge-stilen gjør dongerivesten nemlig comeback i disse dager.Ved å kutte av noen centimeter nederst på en kjedelig rett bomullsbukse, får du plutselig også en ny og hipp variant. Bruk buksen til pumps med tjukke strømper inni.
 • Les også: 8 Trender som varer
 • 3. Opp på loftet

  I år er det oppbrettede chinos som gjelder. Buksen med press som ligner litt på de i khaki smørsangeren Julio Iglesias elsker å bruke, bare at de er litt friskere og smartere. Perfekte til skjorte, blazer og skyhøye stilletter. Du har garantert noen av mors eller fars gamle pakket ned i kjeller eller på loft.Andre ting å grave fram fra fortiden er de korte toppene dine fra 90-tallet. Designere som Alexander Wang, Henry Holland og Zac Posen vil nemlig ha den bare magen tilbake i 2009.

  5. Kjøp knapper

  Jakker i militær stil er helt riktig nå, og er å finne i alle kjedebutikkene. Har du ikke råd til å kjøpe deg èn, kan du få looken ved å bytte ut knappene på en gammel jakke med uniformsknapper som du kjøper i en hobby- eller sybutikk. Gamle bluser blir også mye mer glamorøse hvis du syr på noen perleknapper eller varianter i vintagestil.Vær din egen designer, rett og slett.

  6. Gi klærne en real make-over

  Oppgrader klærne dine. Ta fram de svarte buksene som har blitt slitne og grå og legg dem i fargebad. Sy fast knappene på kardiganene, fjern nupper på jakker og skjørt. Levèr ødelagte sko til skomaker og puss skoparken skinnende blank. Revitaliser kjedelige t-skjorter med skrift, enten med tråd, maling eller sprittusj, eller farg dem grå eller svarte. En tur til renseriet med dine klassiske plagg er heller ikke dumt.Så skal du se at du har mye mer klær og sko å bruke enn du tror.

  7. Pynt opp!

  Det er utrolig hvordan du kan friske opp en sko eller et plagg med en brosje eller et sløyfebånd.Smykker, kjeder og skjerf kan også jazze opp en veske til nye høyder.Lag på lag med gullkjeder rundt halsen er også helt riktig, ifølge designere som Givenchy, så det er bare å samle sammen alt du har av smykkestæsj og se hvordan du kan bruke det på nye måter.

  8. Tenk tidløst

  Husk at en enkel klassisk stil aldri går av moten. Ta fram alle basisplaggene i garderoben, som dressjakker, bomullstrøyer og skjørt, og se hvordan du kan sette dem sammen på en ny måte. Glem heller ikke at plagg som trenchcoats og den lille sorte aldri vil bli umoderne.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer