Hudpleie

Ny hudpleietrend inspirert av snegleslim: «slugging»

Navnet kommer fra snegler, men ta det helt med ro - du behøver ikke ta i bruk snegleslim for å teste ut «slugging».

SLUGGING: Den nye hudpleietrenden høres ikke helt appellerende ut med en gang, men kanskje er det noe for deg? Foto: NTB
SLUGGING: Den nye hudpleietrenden høres ikke helt appellerende ut med en gang, men kanskje er det noe for deg? Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny hudpleietrend har oppstått, men umiddelbart stusser vi litt over navnet den har fått. Slugging. Hva kommer nå det av? Vel, på engelsk er en slug en snegle, og snegleslim er faktisk mye brukt i skjønnhetsprodukter.

Hvert fall i koreansk hudpleie! Da K-beauty virkelig tok av, var det dette som vakte mest oppsikt - nemlig det at det fantes snegleslim i produktene.

SkinSecret-gründer Sanja Myrås har tidligere fortalt KK at det ikke bare er i K-beauty man finner snegleslim.

- Du finner blant annet snegleslim i koreansk hudpleie. Det er faktisk en veldig viktig del. Det blir brukt i vestlig hudpleie og, men ofte blir det kamuflert med et annet navn slik at folk ikke skal tenke «æsj, så ekkelt, det vil jeg ikke bruke».

Snegleslim inneholder proteiner, elastin og anti-bakterielle stoffer, som er gunstige for huden. De viktigste fordelene med snegleslim er økt kollagenproduksjon i huden, redusering av rynker og fine linjer, økt fuktighetsnivå, utjevning av arr etter akne og hyperpigmentasjon, og en jevnere hudtone.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer