Hudpleie

Ny hudpleietrend inspirert av snegleslim: «slugging»

Navnet kommer fra snegler, men ta det helt med ro - du behøver ikke ta i bruk snegleslim for å teste ut «slugging».

SLUGGING: Den nye hudpleietrenden høres ikke helt appellerende ut med en gang, men kanskje er det noe for deg? Foto: NTB
SLUGGING: Den nye hudpleietrenden høres ikke helt appellerende ut med en gang, men kanskje er det noe for deg? Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny hudpleietrend har oppstått, men umiddelbart stusser vi litt over navnet den har fått. Slugging. Hva kommer nå det av? Vel, på engelsk er en slug en snegle, og snegleslim er faktisk mye brukt i skjønnhetsprodukter.

Hvert fall i koreansk hudpleie! Da K-beauty virkelig tok av, var det dette som vakte mest oppsikt - nemlig det at det fantes snegleslim i produktene.

SkinSecret-gründer Sanja Myrås har tidligere fortalt KK at det ikke bare er i K-beauty man finner snegleslim.

- Du finner blant annet snegleslim i koreansk hudpleie. Det er faktisk en veldig viktig del. Det blir brukt i vestlig hudpleie og, men ofte blir det kamuflert med et annet navn slik at folk ikke skal tenke «æsj, så ekkelt, det vil jeg ikke bruke».

HUDPLEIETREND: Har du hørt om slugging? Det skal visstnok gi glødende hud, men trenden passer nødvendigvis ikke for alle! Foto: NTB
HUDPLEIETREND: Har du hørt om slugging? Det skal visstnok gi glødende hud, men trenden passer nødvendigvis ikke for alle! Foto: NTB Vis mer

Snegleslim inneholder proteiner, elastin og anti-bakterielle stoffer, som er gunstige for huden. De viktigste fordelene med snegleslim er økt kollagenproduksjon i huden, redusering av rynker og fine linjer, økt fuktighetsnivå, utjevning av arr etter akne og hyperpigmentasjon, og en jevnere hudtone.

Inneholder ikke snegleslim

Men den nye skjønnhetstrenden slugging involverer faktisk ikke snegleslim. Det bare ser ut som det gjør det!

Jaishree Sharad, dermatolog og forfatter av bøkene «Skin Rules: Your 6-week Plan to Radiant Skin» og «Skin Talks: Secrets to Glowing Skin for Men and Women», har i en video på Instagram forklart hva trenden går ut på.

- Slugging er ikke et medisinsk begrep, men en trend fra sosiale medier. Det kommer fra koreansk hudpleie, og tanken er at man skal smøre på et tykt lag med Vaseline før man legger seg om kvelden.

Videre forteller Sharad at dette kan fungere fint på de som har sensitiv hud eller tørr hud, men at det er visse hudtyper som absolutt ikke bør smøres inn på denne måten.

- Har du oljete hud eller hud som er utsatt for akne, så bør du absolutt ikke kaste deg på denne trenden. Det vil nemlig tette porene dine. I stedet kan du bruke en maske som tilfører fukt, hyaluronsyre eller en vannbasert fuktighetskrem.

Tips fra Martha Stewart

På sosiale medier - spesielt Tik Tok - blir det tipset om å prøve ut slugging i hytt og gæver, men sannheten er jo at dette faktisk ikke passer for alle. Men, for noen vil man absolutt kunne se et glødende resultat.

Slik var det i hvert fall for skjønnhetsjournalisten Cait Kiernan. For noen år siden intervjuet hun selveste Martha Stewart (79), og der ble hun tipset om å teste ut denne Vaseline-trenden. På Tik Tok viser Cait hvordan hun gjør det, og hun er blant dem som har endt opp med flott, glødende hud!

Men husk! Dersom du har oljete hud eller opplever at akne oppstår hyppigere enn hos andre, så er dette kanskje ikke hudpleietrenden for deg.

Foto: Skjermdump fra Tik Tok @caitkiernan
Foto: Skjermdump fra Tik Tok @caitkiernan Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer