DROPP VASK: Olabukser skal ikke vaskes så ofte som du tror. Levis' egen CEO har tidligere innrømmet å ikke ha vasket buksene sine på over ett år! Foto: Alexlukin / Alamy/All Over Press
DROPP VASK: Olabukser skal ikke vaskes så ofte som du tror. Levis' egen CEO har tidligere innrømmet å ikke ha vasket buksene sine på over ett år! Foto: Alexlukin / Alamy/All Over Press Vis mer

Jeans

Ny jeanskolleksjon trenger ikke å vaskes

Amerikanske DL1961 Premium Denim har lansert bukser med egen teknologi mot vond lukt.

Publisert

Du har helt sikkert fått høre det før - olabuksen din trenger ikke vaskes så ofte som du tror.

Årsaken til dette er rett og slett at vasking sliter på farge, passform og kvalitet, og denim er et materiale som ikke behøver rengjøring så ofte som mange andre stoffer.  

Faktisk har Levis' egen CEO, Chip Bergh, tidligere anbefalt sine kunder å droppe vaskemaskin, og heller bare «tørke av buksen» en gang i blant. 

- Jeg vet at det høres helt kvalmt ut, men buksene jeg har på meg i dag er kanskje ett år gamle, og har fortsatt ikke vært i en vaskemaskin, sa han under Fortune's Brainstorm Green-konferanse i California i vår, skriver CNN:

- Hvis du behandler buksene dine riktig og lar være å vaske dem så ofte, så vil de vare virkelig lenge!

Likevel er det jo litt ekkelt å aldri skulle vaske buksene.

For uansett hvor mye du lufter dem eller tørker av dem med en klut, er det nærmest uunngåelig at åletrange skinnyjeans lukter litt, tja, hva skal man si - småuggent, etter hvert...

LES OGSÅ: Slik unngår du at favorittjeansen mister farge

Ny teknologi

BUKSER MED ANTI-LUKT EFFEKT: Amerikanske DL 1961 Premium Denims nye kolleksjon - Intelligent Denim, har teknologi som motvirker at bakterier og vond lukt skal dannes i buksene. Med andre ord - de behøver ikke å vaskes ofte, om i det hele tatt! Foto: Faksimile dl1961.com
BUKSER MED ANTI-LUKT EFFEKT: Amerikanske DL 1961 Premium Denims nye kolleksjon - Intelligent Denim, har teknologi som motvirker at bakterier og vond lukt skal dannes i buksene. Med andre ord - de behøver ikke å vaskes ofte, om i det hele tatt! Foto: Faksimile dl1961.com Vis mer

Men, dersom du er en av dem som er møkk lei av å slite ut favorittjeansen i vasken fordi den lukter vondt, eller er av den mer miljøbevisste sorten, har det New York-baserte merket DL1961 Premium Denim kommet med en løsning for deg!

De har nemlig lansert en jeanskolleksjon - Intelligent Denim, som er laget med Silvadur - en helt ny teknologi som forhindrer bakterier (og lukten som følger med dem) å vokse på buksene, skriver Huffington Post.

Med andre ord kan du faktisk bruke buksene dine hver eneste dag - på jobb, på fest, på bytur - uten at de skal lukte noe som helst.

Ja, du skal faktisk kunne rulle deg rundt i en søppelhaug uten at de lukter nevneverdig etterpå. 

Og det beste av alt - ingen lukt er lik færre vask, er lik bukser som holder lenger - hurra!

DL1961 Premium Denim selges blant annet på Shopbop.com og Nordstrom.com, som shipper til Norge. 

OBS. Bruker du g-streng eller går truseløs i buksa, så bør du for all del vaske den innimellom. Dette gjelder også nå om sommeren, hvor vi svetter ekstra mye. 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer