Gjenbruk

Ny trend: Dele- og byttegrupper på Facebook er blitt superpopulært!

Tina (28) har skapet fullt av klær hun ikke har betalt for. Hun har skjønt at nå er det deling og bytting som gjelder.

GJENBRUK ER TOPP: Constantina Tsiplakis, eller Tina, er vokst opp på Rhodos. Da hun flyttet til Norge i 2013, skaffet hun seg det meste brukt.  Foto: Anne-Elisabeth Næss
GJENBRUK ER TOPP: Constantina Tsiplakis, eller Tina, er vokst opp på Rhodos. Da hun flyttet til Norge i 2013, skaffet hun seg det meste brukt. Foto: Anne-Elisabeth Næss Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Se på denne! Ikke brukt. Den hadde jeg på meg på ball. Constantina «Tina» Tsiplakis (28) holder opp en svart, lang gallakjole inne på soverommet i leiligheten sin i Oslo.

Overalt rundt henne ligger klær, vesker og sko i alle farger. Pumps med prislappen på. Skinnvesker som ikke har en skramme. Alt er Tina sitt. Men hun har ikke betalt et rødt øre for det. For de fleste klærne som henger i 28-åringens skap har hun fått eller byttet til seg på Facebook-gruppen «Oslo: gis bort, byttes, ønskes», der Tina er en av tre administratorer.

Her sørger 14 000 medlemmer for at klær som barna har vokst ut av, bomkjøpet de gjorde på shopping, julegaven de aldri fikk byttet, får nye, lykkelige eiere.

«Ønskes: Noen som har en gammel mp3-spiller eller iPod å avse? I bytte har jeg blant annet: gardiner, gardinstenger, balansebrett, muffinsstativ, krølltang, klesbretter, stearinlysholdere, stearinlys, bøker, blader med mer», skriver for eksempel en bruker som har fått iPoden sin stjålet. Fire timer etter får hun svar: «Har to mp3-spillere som ikke er i bruk. Trenger gardinstang.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer