Hudpleie

Ny trend: «Glass-hud»

Trenden stammer fra koreansk hudpleie og har som mål å gi deg glødende og såkalt «gjennomsiktig» hud.

HUDPLEIETREND: Det er ikke nok å kalle det glødende hud lenger, nå er det «glass-hud» som gjelder. Foto: NTB
HUDPLEIETREND: Det er ikke nok å kalle det glødende hud lenger, nå er det «glass-hud» som gjelder. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Vi kommer stadig vekk over nye trender innen hudpleie og sminke. Det siste vi har kommet nå er «glass-hud». Er det så enkelt som det høres ut som? Hud som ser ut som glass?

Det er ingen hemmelighet at glødende hud har vært høyt oppe på lista innen skjønnhet og hudpleie en god stund. Kanskje har det en sammenheng?

- Glass-hud er hud på sitt aller sunneste. For at huden din skal være glødende, «gjennomsiktig» og foruten porer, er det mange ting som må på plass. Det går ikke an å bare drikke mye vann for at det skal skje. Huden din trenger å være på sitt sunneste på alle aspekter, forteller Alicia Yoon, grunnlegger av det koreanske hudpleiemerket Peach & Lily, til Healthline.

I samme artikkel kommer det frem at trenden med «glass-hud» oppsto i Korea. Yoon legger til at den også ofte blir beskrevet som «klar hud» eller «glødende hud», og at det er mange måter å beskrive det på.

Mange steg

Koreansk skjønnhet, også kjent som K-Beauty, er kjent for flere ting, men blant annet for å bestå av ganske så mange steg i hudpleierutinen. Mens noen nøyer seg med rens og hudkrem, så er det mange som har alt fra sju til 17 steg i sin rutine.

Det kommer derfor sikkert ikke som et sjokk, at hemmeligheten til «glass-hud» innebærer en del steg i hudpleierutinen.

Stoffet finnes allerede i huden, og er også blant de hotteste ingrediensene i hudpleie. Vis mer

Ellie Choi, en Los Angeles-basert makeupartist, fikk masse oppmerksomhet i sosiale medier etter at hun delte sin rutine til å oppnå «glass-hud». Skjønnhetsmagasinet Allure har samlet opp alle stegene og tipsene makeupartisten har delt her:

  • Sminkefjerningsservietter
  • Ansiktsrens x 2 (ja, hun renser ansiktet sitt med to forskjellige renser)
  • Toner
  • Skrubb (annenhver dag)
  • Ansiktskrem

Hun legger også til at kosthold er en viktig del av hudpleien hennes. Hun prøver å drikke mye vann om dagen, samt at hun prøver å få i seg mer frukt og grønnsaker.

VIKTIG: Mye vann, frukt og grønt er viktig for at huden skal være på sitt beste! Foto: NTB
VIKTIG: Mye vann, frukt og grønt er viktig for at huden skal være på sitt beste! Foto: NTB Vis mer

- Mange blir skremt

Norske Sanja Myrås, som driver K-Beauty-nettbutikken Skinsecret, slet med dårlig hud før hun oppdaget de koreanske hudpleieproduktene.

I et tidligere intervju med KK forteller Myrås at hun forstår at mange kan bli skremt av de mange stegene i den koreanske hudpleierutinen, men at man ikke trenger 17 steg for å oppnå et godt resultat.

- Mange blir skremt av dette med flere steg. Derfor starter mange med tre steg og utvider om de ønsker det. Min rutine er alt fra sju til 12 steg - morgen og kveld.

Dersom du ønsker å teste ut en slik hudpleierutine, tipser Myrås om å starte med disse fire stegene: rens, behandling (i form av serum eller essens), fukt og beskyttelse (solfaktor).

START MED FIRE STEG: Rens, behandling (i form av serum eller essens), fukt og beskyttelse (solfaktor) er fine steg å begynne med i hudpleierutinen. Foto: NTB
START MED FIRE STEG: Rens, behandling (i form av serum eller essens), fukt og beskyttelse (solfaktor) er fine steg å begynne med i hudpleierutinen. Foto: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer