Giftering:

Ny trend: Nå skal gifteringen sitte under huden

Men piercing-ekspert advarer ...

GIFTERING: Flere går nå for en mer permanent løsning på den tradisjonelle gifteringen, nemlig en microdermal-piercing. FOTO: Instagram #fingerdermal
GIFTERING: Flere går nå for en mer permanent løsning på den tradisjonelle gifteringen, nemlig en microdermal-piercing. FOTO: Instagram #fingerdermal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du en forlovelses- eller giftering du synes er så vakker at du nesten ikke tør å bruke den, i frykt for at den skulle bli borte? Vel, nå ser det ut til at det har kommet en løsning på akkurat dette! Den siste tiden har en helt ny trend for gifte par florert på sosiale medier - nemlig det å bytte ut ringen med en diamantpiercing på ringfingeren. Ja, du leste riktig! Flere par bytter ut den tradisjonelle ringen med noe så langt mindre tradisjonelt som en diamant festet i huden på ringfingeren.

Diverse store medier, som Daily Mail, Cosmopolitan og Women's Health Mag, vifter derimot med det røde flagget når det kommer til denne trenden. De melder at flere dermatologer er kritiske til denne typen piercing. Kroppssmykket kalles for microdermal, og er en piercing i to deler. Den ene delen legges under huden, og så festes en overdel, selve smykket, på denne. Det er ikke bare på fingrene disse er populære, de har lenge blitt tatt også på håndledd, kragebein, rygg og mellom brystene!

LES OGSÅ: Du vet kanskje ikke hva en daith piercing er, men du vil helt sikkert ha en!

Delte meninger

Også i vårt lille land er det delte meninger blant både artistene i bransjen og kundene deres, når det kommer til denne typen piercing. Vi er kanskje ikke helt klare til å slenge oss på trenden?

- Vi gjør faktisk ikke piercinger på fingre i det hele tatt. Dette er noe som har svært liten sjans til å fungere, fordi fingrene både utsettes for mye bevegelse og bakterier. Fordi smykket sitter så tett under hudoverflaten, er det også lett at det støtes ut, forteller Christiane Løfblad, som er daglig leder på Pinpoint Piercing i Oslo.

På nettsiden deres omtaler de microdermals som skjørere enn andre piercinger, og skriver at selv en flere år gammel microdermal kan begynne å støtes ut dersom den røskes i.

- Vi får heller ikke flere forespørsler om piercing på fingrene nå enn tidligere, sier Løfblad.

LES OGSÅ: - Det er såkalte "hipster-tatoveringer" som er in nå

På Oslo Body Art er det stikk motsatt. Daglig leder, Cecilie Kristiansen, kan fortelle at microdermals er svært populære - enda mer enn før!

- Vi har ikke hatt så mange kunder som vil ta disse i stedet for å bruke giftering, men det er veldig populært som piercing, sier hun.

- De aller fleste vil ha klare, hvite stener - de som ligner mest på ekte diamanter. De vi bruker heter cubic zirkona, og de kommer i tre størrelser. Det er den på to millimeter som er mest populær på fingrene, for blir det større enn det passer de seg best på andre deler av kroppen, som for eksempel på ryggen eller mellom brystene.

I følge deres erfaringer, stemmer det ikke at denne typen piercing er skjørere enn andre typer, men de tar likevel et par forholdsregler. De fraråder microdermals på kragebeinet, på grunn av at en piercing på et så utstikkende sted lett hekter seg fast i klær. Hos dem får du får heller ikke satt en microdermal i ansiktet, fordi arret det vil gi etter fjerning blir mye synligere på den fine huden i ansiktet enn andre steder på kroppen.

Kristiansen ønsker også å avkrefte dramatikken rundt innsettingen av en slik piercing:

- Når du setter inn en microdermal, må du først fjerne en bit kjøtt for å få plass til smykket. Først vil det være ganske åpent rundt smykket, men så vil huden gro fast rundt, og det vil ikke være spesielt stor sjanse for å miste det. Gjør du det på et ordentlig sted skal det kun ta et par minutter, ikke være vondt og ikke blø mye!

- Men, det gjør litt mer vondt enn ved andre piercings, ja. Det er litt mer dytting og draing for å få underdelen på plass! Men jeg opplever at mange kommer tilbake for å få satt inn flere, sier hun.

De første ukene må du ha på plaster døgnet rundt, og bytte daglig. Ellers gjelder de typiske reglene som for andre piercinger eller tatoveringer - unngå at såret blir utsatt for direkte sollys, oljer, kremer og klorvann. Kristiansen beskriver fingerpiercingen som lettstelt, og sier hun aldri har opplevd at en kunder har fått infeksjon etter å ha tatt en microdermal.

LES OGSÅ: - Denne øredobb-trenden kan være skadelig

Det personlige er viktigere enn tradisjon

Selv om hun ikke har hatt mange kunder innom som har ønsket å slenge seg på denne trenden, påpeker hun at det er mange innom studioet deres som ønsker å permanent markere forlovelsen eller ekteskapet sitt på andre måter. De gjør ofte par-tatoveringer av gifteringer, eller symbolske tatoveringer som diamanter, prinsesse- og kongekroner, og bokstavene «Q» for queen og «K» for king.

Ny trend: Nå skal gifteringen sitte under huden

- Jeg vet ikke helt, det er nok mange grunner til hvorfor folk ønsker slike alternativer - det er jo veldig permanent! Liker du godt tatoveringer og piercinger, blir det jo ekstra personlig om man velger noe slikt i stedet for en ring. Samtidig er både piercing og tatovering så vanlig og lite provoserende i dag, at microdermals blir for de som ønsker å være ekstra spesielle, sier Kristiansen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer