Balenciaga

Nytt designerskjørt vekker oppsikt

- Ikke rart folk lar seg provosere.

BALENCIAGA: Motehuset Balenciaga har lansert et skjørt laget av et håndkle som selges for en stiv pris. Foto: Balenciaga
BALENCIAGA: Motehuset Balenciaga har lansert et skjørt laget av et håndkle som selges for en stiv pris. Foto: Balenciaga Vis mer
Publisert


Balenciaga er ikke fremmed for å overraske. Denne gangen får de oppmerksomhet for et nytt skjørt som nylig ble lansert.

Det er ikke hvilket som helst skjørt, men et skjørt som både ser ut og føles som et håndkle. Det er nemlig laget av frotté bomull.

Ifølge Highsnobiety har skjørtet fått en prislapp på 925 dollar, noe som tilsvarer 10.017 norske kroner.

- Vanvittig pris

– Balenciaga med kreativ leder Demna i spissen har lang fartstid med å lansere produkter som vekker oppsikt. De kan kunsten å påkalle oppmerksomhet, for ikke å snakke om å både overraske og også provosere, sier KKs moteredaktør, Ida Elise Eide Einarsdottir.

- Og det er noe av poenget. I en tid der kampen om nettopp oppmerksomhet stadig tas til nye høyder, jakter mange virale øyeblikk som skaper blest. Det gjør denne, fortsetter hun.

Folk lar seg provosere

Einarsdottir sammenlikner skjørtet med den blå Ikea-posen, de skitne joggeskoene og potetgullposevesken fra samme designer

- Kall det gjerne kunst, nærmest performance, mer enn mote per se. Når det er sagt er det jo faktisk i salg, og det til en vanvittig pris. Ikke rart folk lar seg provosere, avslutter moteredaktøren.

På sosiale medier ser det ut som folk har latt seg provosere.

- Balenciaga er en vits, kommenterer en.

En annen poengterer at alle har nok allerede en kopi fra før av.

- Hvem godkjente dette, spør en annen.

Snakket ut etter skandale

Tidligere i år snakket motehussjefen ut etter den kontroversielle reklamekampanjen som fikk mye oppmerksomhet i media.

Kampanjene, som blant annet viste små barn som holdt teddybjørner iført BDSM-liknende antrekk, vekket avsky blant både fans, motepresse og samarbeidspartnere, og luksusmotehuset måtte trekke tilbake kampanjene og også be om unnskyldning.

Slik gjør du skjerfet ditt om til en balaklava. Video: Mina Knudsen/KK Vis mer

– Jeg innser at arbeidet mitt har blitt sett på som provoserende, men denne spesifikke situasjonen ville aldri vært en del av min, du vet, provoserende natur, uttalte Balenciagas kreative leder, Demna Gvasalia til Vogue.

Ifølge han var teddybjørnene utelukkende referanser til punk og DIY-kultur. Han innrømmer imidlertid at han viste det han kaller «dårlig dømmekraft».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer