Mote

Nytt liv til gamle overdeler

Vi viser deg hvordan du kan lage tip-dye effekten på dine gamle plagg!

LIKER DU DISSE? Vi viser deg hvordan du gjør det selv! Det er mye billigere og du bestemmer selv hvordan plaggene skal se ut. Foto: Produsentene
LIKER DU DISSE? Vi viser deg hvordan du gjør det selv! Det er mye billigere og du bestemmer selv hvordan plaggene skal se ut. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du lei av å stirre på de samme gamle plaggene dine hver gang du åpner klesskapet?

Enten du har shoppestopp for miljøet eller passer litt på økonomien, kan disse tipsene hjelpe deg å fornye vår-garderoben for en billig penge.

Du kommer langt med klorin, hobbyfarge og en bøtte vann!

«Tip-dye» effekten

De siste årene har det florert av såkalte «do it yourself»-videoer på nettet, og heldigvis kommer de fleste filmene med gode bruksanvisninger og fremgangsmåter som viser hvordan du skal få den riktige effekten.

Her ser du effekten på bomull og polyester:LES OGSÅ: Trendene du bør droppe i 2013

Slik gjør du det:


 • Gå på en hobbybutikk og be om fargepulver til klær. Du kan også bruke klorin om du vil bleke deler av plagget uten å farge det.

 • Finn frem en bøtte og ha i varmt vann. Hell så over fargepulveret eller klorin - alt etter hva du ønsker selv.

 • Finn frem en genser du ønsker å fornye. Fargen setter seg annerledes fra stoff til stoff, så er du redd for at fargen skal bli for fremtredende bør du sitte vakt og følge med. I videoen over er det polyester og bomull som testes ut.

 • Finn ut om du vil gi plagget en ombre-effekt med graderinger i fargen eller om du vil ha et klart skille mellom fargene.

 • Legg den delen av plagget du vil farge i bøtta og vent på at fargen fester seg. Vil du ha ombre-effekten, tar du plagget opp steg for steg som sett i videoen.

 • Vask plagget alene i vaskemaskinen.

 • Vær forsiktig!

  Det kan være lurt å teste vaskemaskinen etter bruk, så du er sikker på at fargen ikke henger igjen.

  Ta for eksempel et slitt håndkle du aldri bruker og vask det på 90 grader - slik er du sikker på at fargen ikke vil smitte over på neste klesvask.

  LES OGSÅ: Slik kan du fornye klærne dine

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer