ØDELAGT SPILE-BH? Kan man redde bh-en selv om spilen stikker ut? Vi har fått svaret. FOTO: Malin Gaden
ØDELAGT SPILE-BH? Kan man redde bh-en selv om spilen stikker ut? Vi har fått svaret. FOTO: Malin Gaden Vis mer

Undertøy:

Ødelagt spile-bh: kan den reddes?

Slik forhindrer du at det skjer.

Publisert

Det er så irriterende. Du tar opp favorittbh-en og så stikker den dumme spilen ut. Bare det bittelille hullet ødelegger en hel bh. Eller, gjør den det?

For ikke så lenge siden kastet jeg en av bh-ene mine, nettopp fordi spilen stakk ut. Da dette skjedde igjen her om dagen, bestemte jeg meg for at dette må det da gå an å fikse! Dessverre er det ikke så lett.

- Er spilen først kommet ut kan den dessverre ikke fikses, sier Kathrine Karlsen, daglig leder hos Triumph Øvre Slottsgate i Oslo.

KAN FORHINDRES: Er spilen kommet ut av favorittbh-en? Dessverre er det ikke mye man får gjort med det, men man kan forhindre at det skjer igjen! Foto: Scanpix
KAN FORHINDRES: Er spilen kommet ut av favorittbh-en? Dessverre er det ikke mye man får gjort med det, men man kan forhindre at det skjer igjen! Foto: Scanpix Vis mer

Mange, som meg selv, vil nok prøve å sy igjen hullet, men ifølge Karlsen vil ikke det holde i lengden.

- Vårt beste tips er å følge vaskeanvisningen på produktene. Alle bh-er skal håndvaskes for å skåne dem mest mulig. De tåler ikke vaskemaskin. Hvis spilen går ut kan det være et tegn på at bh-en er vasket i maskin eller vasket feil på andre måter. Der er bruk av skyllemiddel og tørketrommel vanlige feil.

LES OGSÅ: 5 bh-tips du må få med deg!

HÅNDVASK: Alle bh-er burde håndvaskes for å skåne dem mest mulig. Foto: Scanpix
HÅNDVASK: Alle bh-er burde håndvaskes for å skåne dem mest mulig. Foto: Scanpix Vis mer

Slik gjør du

Selv vasker jeg bh-ene mine i maskin, noe jeg ifølge Karlsen i Triumph burde slutte med. Jeg håper jeg blir flinkere på å håndvaske bh-ene, men jeg kjenner meg selv, og de kommer nok til å møte vaskemaskinen igjen en gang. Men det er vel noe jeg kan gjøre for å forhindre slitasje?

- Slitasje på bh-en kan du til en viss grad forhindre ved å benytte vaskepose, har Malin Skaar, leder for forbrukerservice i Orkla, tidligere fortalt KK.

Ifølge henne vil for hyppig vask føre til slitasje både på farge og passform. Men bh-en din bør heller ikke vaskes for lite! Da kan det danne seg et belegg forårsaket av hudrester og svette.

- Du skal kunne gå med bh-en tre til fire dager før du vasker den. Heng den gjerne opp til lufting over natten etter at du har brukt den.

HENG DEN OPP: Eksperten tipser om å henge opp bh-en din hver gang etter bruk. Foto: Scanpix
HENG DEN OPP: Eksperten tipser om å henge opp bh-en din hver gang etter bruk. Foto: Scanpix Vis mer

Bytte ut bh-en?

Dersom du fremdeles irriterer deg på spilen i bh-en din, kan du alltids teste ut andre alternativer til bh-en. Vi liker spesielt godt triangel-varianten som kommer uten spile. Disse bh-ene kommer ofte i lekre blonder som gjør seg svært godt under både topper og kjoler.

Men, denne typen bør nok ikke erstatte spilebh-ene dine fullstendig. Det er fordi de ikke vil gi deg den støtten du trenger. Det kan imidlertid være en idé å bruke de i ny og ne. I mellomtiden kan du sørge for å ta godt vare på bh-ene dine med spiler i!

LES OGSÅ: Dette sier fargene på klærne dine om deg!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer