Undertøy:

Ødelagt spile-bh: kan den reddes?

Slik forhindrer du at det skjer.

ØDELAGT SPILE-BH? Kan man redde bh-en selv om spilen stikker ut? Vi har fått svaret. FOTO: Malin Gaden
ØDELAGT SPILE-BH? Kan man redde bh-en selv om spilen stikker ut? Vi har fått svaret. FOTO: Malin Gaden Vis mer
Publisert

Det er så irriterende. Du tar opp favorittbh-en og så stikker den dumme spilen ut. Bare det bittelille hullet ødelegger en hel bh. Eller, gjør den det?

For ikke så lenge siden kastet jeg en av bh-ene mine, nettopp fordi spilen stakk ut. Da dette skjedde igjen her om dagen, bestemte jeg meg for at dette må det da gå an å fikse! Dessverre er det ikke så lett.

- Er spilen først kommet ut kan den dessverre ikke fikses, sier Kathrine Karlsen, daglig leder hos Triumph Øvre Slottsgate i Oslo.

KAN FORHINDRES: Er spilen kommet ut av favorittbh-en? Dessverre er det ikke mye man får gjort med det, men man kan forhindre at det skjer igjen! Foto: Scanpix
KAN FORHINDRES: Er spilen kommet ut av favorittbh-en? Dessverre er det ikke mye man får gjort med det, men man kan forhindre at det skjer igjen! Foto: Scanpix Vis mer

Mange, som meg selv, vil nok prøve å sy igjen hullet, men ifølge Karlsen vil ikke det holde i lengden.

- Vårt beste tips er å følge vaskeanvisningen på produktene. Alle bh-er skal håndvaskes for å skåne dem mest mulig. De tåler ikke vaskemaskin. Hvis spilen går ut kan det være et tegn på at bh-en er vasket i maskin eller vasket feil på andre måter. Der er bruk av skyllemiddel og tørketrommel vanlige feil.

LES OGSÅ: 5 bh-tips du må få med deg!

HÅNDVASK: Alle bh-er burde håndvaskes for å skåne dem mest mulig. Foto: Scanpix
HÅNDVASK: Alle bh-er burde håndvaskes for å skåne dem mest mulig. Foto: Scanpix Vis mer

Slik gjør du

Selv vasker jeg bh-ene mine i maskin, noe jeg ifølge Karlsen i Triumph burde slutte med. Jeg håper jeg blir flinkere på å håndvaske bh-ene, men jeg kjenner meg selv, og de kommer nok til å møte vaskemaskinen igjen en gang. Men det er vel noe jeg kan gjøre for å forhindre slitasje?

- Slitasje på bh-en kan du til en viss grad forhindre ved å benytte vaskepose, har Malin Skaar, leder for forbrukerservice i Orkla, tidligere fortalt KK.

Ifølge henne vil for hyppig vask føre til slitasje både på farge og passform. Men bh-en din bør heller ikke vaskes for lite! Da kan det danne seg et belegg forårsaket av hudrester og svette.

- Du skal kunne gå med bh-en tre til fire dager før du vasker den. Heng den gjerne opp til lufting over natten etter at du har brukt den.

HENG DEN OPP: Eksperten tipser om å henge opp bh-en din hver gang etter bruk. Foto: Scanpix
HENG DEN OPP: Eksperten tipser om å henge opp bh-en din hver gang etter bruk. Foto: Scanpix Vis mer

Bytte ut bh-en?

Dersom du fremdeles irriterer deg på spilen i bh-en din, kan du alltids teste ut andre alternativer til bh-en. Vi liker spesielt godt triangel-varianten som kommer uten spile. Disse bh-ene kommer ofte i lekre blonder som gjør seg svært godt under både topper og kjoler.

Men, denne typen bør nok ikke erstatte spilebh-ene dine fullstendig. Det er fordi de ikke vil gi deg den støtten du trenger. Det kan imidlertid være en idé å bruke de i ny og ne. I mellomtiden kan du sørge for å ta godt vare på bh-ene dine med spiler i!

LES OGSÅ: Dette sier fargene på klærne dine om deg!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer