Helena Rubinstein-sjef:

- Om 20 år skal vi klare å stoppe hudens aldringsprosess

Elisabeth Sandager har brukt 12 år på å finne tilbake til merkets DNA. Nå deler hun sine beste tips.

ELISABETH SANDAGER: Helena Rubinsteins internasjonale direktør kan feire strålende tall etter 12 år med hard jobbing. Foto: Pascal Pinson
ELISABETH SANDAGER: Helena Rubinsteins internasjonale direktør kan feire strålende tall etter 12 år med hard jobbing. Foto: Pascal Pinson Vis mer
Publisert

I en alder av 22 år flyttet Helena Rubinstein til Australia fra Krakow. I kofferten sin hadde hun pakket med seg en hel del ansiktskrem. Da hun ankom Australia var det flere som la merke til hennes plettfrie hud, og begynte umiddelbart å be om hennes beste tips.

Hjemme i Krakow lå alt til rette for at hun skulle gifte seg med en rik, eldre mann, men Rubinstein hadde andre planer. Hun bestemte seg for å gjenskape ingrediensene i ansiktskremen og lære kvinner hvordan man skal beskytte og pleie huden sin. I 1902 åpnet hun sin første salong.

Livet til Rubinstein kunne sett ganske annerledes ut, hadde hun valgt å bli i Krakow. Men skjønnhetsguruen holdt seg tro til sin visjon, og i dag, over 100 år senere, blomstrer bedriften som aldri før.

HELENA RUBINSTEIN: For over 100 år siden startet hun sin første salong. Foto: Scanpix
HELENA RUBINSTEIN: For over 100 år siden startet hun sin første salong. Foto: Scanpix Vis mer

Nye tider med gammelt DNA

Helena Rubinstein gikk bort i 1965, men hennes idealer lever videre. Til og med hennes stå-på-vilje. Elisabeth Sandager, Helena Rubinsteins nåværende internasjonale direktør, startet sin karriere da hun selv var 22 år.

Hun var nettopp ferdig med forretningstutdannelsen sin da hun leste en artikkel i en fransk avis om en visepresident i det gigantiske kosmetikkmerket L'Oréal (som eier Helena Rubenstein, red. anm.)

- Jeg kjente ham ikke i det hele tatt, men bestemte meg for å skrive til ham. Jeg fikk et møte og han ansatte meg på stedet. Slik startet det.

Som mange andre, utforsket Sandager andre arbeidsplasser, men returnerte til L'Oréal for 12 år siden. Hun kom tilbake med ett mål: å finne tilbake til Helena Rubinsteins DNA og gi det nytt liv.

Merket består av både hudpleie og sminke, men Sandager ønsket å fokusere på hudpleien - slik det hele startet. Helena Rubinstein var også blant de første som jobbet med både forskere og doktorer. Det inspirerte Sandager stort.

- Du må være kjent for noe. Helena Rubinstein har et rikt DNA - det er det ikke alle merker som har. Når du er så heldig som har det, må du gå inn å se hvordan det hele startet.

SATT SEG ET MÅL: Elisabeth Sandager ønsket å finne tilbake til merkets DNA. Foto: Pascal Inson
SATT SEG ET MÅL: Elisabeth Sandager ønsket å finne tilbake til merkets DNA. Foto: Pascal Inson Vis mer

I dag jobber også Sandager med forskere og doktorer, deriblant en av verdens ledende kosmetiske kirurger, Michel Pfulg, og lege og professor Jean-Marc Lemaitre.

Anti-age er en stor del av satsingen i Helena Rubinstein og noe det forskes mye på. Sandager forteller at Jean-Marc Lemaitre har kommet svært langt når det kommer til anti-age.

- Om 20 år skal vi klare å stoppe hudens aldringsprosess! Vi bruker det dermatologien har å tilby. Vi har prøvd oss frem til mange nye kombinasjoner som er helt fantastiske, forteller Sandager.

De har blant annet begynt å spesialisere seg innen stamceller fra planter. Forskningen har gitt resultater og har ført til en helt ny serie: Cell Glow.

EDELWEISS: Forskerne til Helena Rubinstein har funnet mange gode ingredienser i stamcellene til denne blomsten. Foto: Helena Rubinstein
EDELWEISS: Forskerne til Helena Rubinstein har funnet mange gode ingredienser i stamcellene til denne blomsten. Foto: Helena Rubinstein Vis mer

- I huden din har du celler som er involvert i din aldringsprosess. 80 prosent av dem gjør at du blir eldre. Men nå har vi klart å skape en formula som gjør at 60 prosent av dem kan begynne å fungere som unge celler, hevder Sandager.

Men slike resultater kommer ikke over natten. Sandager og teamet har brukt store deler av de siste 12 årene på denne forskningen, og det har ikke alltid vært like lett.

- Det ligger ikke i min væremåte å gi opp, men det har vært stunder hvor det virkelig har vært tøft. Hvis du skal gjøre så store forandringer på et merke, så må du ha tålmodighet.

- Hvor finner du motivasjonen?

- Det er noe jeg har i meg. Hvis det er noe som er tøft, så gir det meg bare mer driv. Vi endte fjoråret med en vekst på 50 prosent. Det gjorde alt verdt det. Jeg var helt sikker på at anti-age var veien vi skulle gå.

JUBLER: Elisabeth Sandager og Helena Rubinstein endte fjoråret med en vekst på 50 prosent. Foto: Pascal Pinson
JUBLER: Elisabeth Sandager og Helena Rubinstein endte fjoråret med en vekst på 50 prosent. Foto: Pascal Pinson Vis mer

Det at Sandager turte å sende det brevet da hun var 22 år gammel, har åpnet mange dører for henne.

- Du risikerer ingenting ved å skrive til toppen.

Nå oppfordrer hun alle de unge menneskene hun jobber med til å gjøre det samme.

- Jeg har alltid sagt til dem: det er du som er ansvarlig for jobben du gjør, så gjør deg bemerket. Det er mange som ikke tør å henvende seg rett til sjefen, men hva er det verste som kan skje? Okei, kanskje havner du i søppeldunken, men da har du i hvert fall prøvd.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer