Langt hår

Ønsker du lengre hår? Her er noen gode tips

Det er flere ting du kan gjøre.

LANGT HÅR? Det finnes kanskje ikke noen mirakelkur for langt hår, men det finnes noen gode tips som vil gjøre det mye lettere for deg å få et sunt og friskt langt hår. Foto: NTB
LANGT HÅR? Det finnes kanskje ikke noen mirakelkur for langt hår, men det finnes noen gode tips som vil gjøre det mye lettere for deg å få et sunt og friskt langt hår. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Nytt år, nye muligheter. Det er muligens første gangen vi har sagt det hvor vi virkelig håper at det byr på en ordentlig ny start. 2021 blir nok ikke helt annerledes fra 2020 på et blunk, men vi kan begynne i det små.

Med en ny frisyre, for eksempel?

Det er mange som gjerne gjøre forandringer med håret sitt når vi går inn i en ny sesong eller et nytt år. Kanskje prøver du noe en helt ny trend, eller så begynner du å spare til det lange håret du alltid har ønsket deg.

Egen kunst å klippe langt hår

Hvis det er langt hår du er på jakt etter, har du kommet til rett sted. Siv Oldervik, frisør og eier av Stas hår og bryn i Trondheim, har flere gode tips som får deg på rett vei til langt hår.

- Først må du finne en frisør som er god på å klippe langt hår. Det er nemlig en egen kunst! Be om en god klipp - en som ikke innebærer at du tar mye lengde, men som klipper bort delte spisser. Ta gjerne en god kur i samme slengen. Da har du «nullstilt» håret, som jeg sier, og så er det bare å starte å planlegge hvordan du skal behandle håret ditt.

- Sett opp faste avtaler hos frisøren slik at det ikke sklir ut.

Deretter må du få anbefalt gode og riktig produkter til håret ditt. Sjampo, balsam og kur er det viktigste her, men en hårolje på morgenen og kvelden er heller ikke dumt.

FASTE AVTALER: Langt hår skal klippes på en viss måte, så sørg for å finne en frisør som er god på dette. Foto: NTB
FASTE AVTALER: Langt hår skal klippes på en viss måte, så sørg for å finne en frisør som er god på dette. Foto: NTB Vis mer

- Det styrker håret og unngår at det knekker, sier Oldervik og legger ved et godt tips til hva du kan bruke håroljen til før du legger deg om kvelden:

- Ta en dæsj hårolje i håret og lag en flette og sov med dem.

Ikke vask for ofte

Når du har funnet de rette produktene for deg og ditt hår, er det lurt å ikke vaske håret hver eneste dag.

- Legg inn en fast rutine for kur - minst én gang i uke. Mitt tips her er i tillegg til en vanlig kur, å ha en en pre-sjampo liggende:

- Det er en kur du kan ha i tørt hår som skal vaskes ut. Du kan for eksempel ha det i før løpeturen og vaske det etterpå, så kurer du håret mens du løper. Vask deretter håret slik at det ikke blir mye floker, og ha i en god balsam.

PRODUKTER FOR DEG: Det er ikke gitt alle alle produkter passer til alle hårtyper. Spør gjerne en ekspert om hva som passer for deg og ditt hår. Foto: NTB
PRODUKTER FOR DEG: Det er ikke gitt alle alle produkter passer til alle hårtyper. Spør gjerne en ekspert om hva som passer for deg og ditt hår. Foto: NTB Vis mer

Ifølge Oldervik er en god børste som er skånsom mot håret superviktig. Måten du børster det på er også en viktig del av det hele.

- Før du starter børstingen, klem ut mest mulig vann. Start børsting nedenfra med lette bevegelser. Ikke strekk og dra i håret.

Dersom du klarer å unngå å bruke varmeverktøy for mye, vil dette selvfølgelig være bra for håret ditt. Skulle du gjøre det, husk å bruke varmebeskytter.

- Du kan ha langt hår til du er 100 år bare du tar godt vare på det.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer