Mørke Ringer Under øynene

Oransje concealer skjuler mørke ringer under øynene

Dekker langt bedre enn de vanlige «hudfargede» variantene.

ORANSJE CONCEALER: Synes du det er sjenerende med mørke ringer under øynene? Prøv makeupartist Heidi Hamouds triks! Lenger ned i artikkelen kan du se videoen hun har laget og lære hvordan det gjøres.  Foto: Heidihamoud.com
ORANSJE CONCEALER: Synes du det er sjenerende med mørke ringer under øynene? Prøv makeupartist Heidi Hamouds triks! Lenger ned i artikkelen kan du se videoen hun har laget og lære hvordan det gjøres. Foto: Heidihamoud.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Opplever du ofte at concealeren du bruker ikke dekker de mørke ringene under øynene så godt som du skulle ønske? 

Da kan dette trikset være noe du har lyst til å prøve!

Ifølge skjønnhetseksperter KK.no har vært i kontakt med, handler det nemlig om å utnytte det som heter komplementærfarger

LES OGSÅ: Slik legger du highligter

Oransje utfyller blått

Komplementærfarger er farger som står direkte overfor hverandre i den såkalte fargesirkelen. Det vil si at disse to fargene utfyller hverandre til en helhet.

FARGESIRKEL: Disse fargene komplementerer hverandre. Foto: Scanpix
FARGESIRKEL: Disse fargene komplementerer hverandre. Foto: Scanpix Vis mer

Synes du at de mørke ringene under øynene er sjenerende, kan du som du ser på bildet av fargesirkelen altså bruke en ordentlig oransje concealer på området under øynene, dette vil nemlig nøytralisere det blå.

- Det skal ikke mye produkt til før du får den ønskede effekten, så bruk ekstremt lite og kun på områdene hvor det er blått, sier Tone vid Skipá, skjønnhetsansvarlig i KK og HENNE.

En børste som er egnet for bruk av concealer er perfekt for dette siden de er glatte og laget for at du skal kunne bruke så lite produkt som mulig. 

Det går også an helt enkelt å bruke fingertuppene, slik den australske makeupartist Heidi Hamoud foretrekker.

KK.no har fått tillatelse til å vise en video hun har laget, hvor hun viser hvordan du kan skjule mørke ringer under øynene ved å bruke en skikkelig oransje concealer:

LES OGSÅ: Sotede øyne på 1-2-3

Grønn utfyller rødt

Som du vil se i videoen, så bruker Hamoud mye makeup og ifølge Skipá er denne mengden med concealer og sminke langt mer enn hva du egentlig trenger, men at Hamoud antakeligvis bruker mye for bedre å vise hvordan det skal gjøres.

Synes du det blir for mye og for voldsomt å bruke en så sterk oransjefarge, kan du ifølge Skipá også velge en concealer i ferskenfarge. Den vil også skjule blåtoner godt, den vil imidlertid ikke skjule «gropen» mange har under øynene. 

Bruk av komplementærfarger kan du selvfølgelig også bruke på andre måter. Et annet vanlige «problem» mange opplever, er at huden i ansiktet er litt rød. Som du ser på bildet av fargesirkelen, kan du da bruke en concealer med grønn farge.

- Grønn nøytraliserer rødt og hvis du har lett for å få rød hud bør du velge dette. For de fleste holder det med et tynt lag concealer. Bruk fingrene til å påføre den, siden varmen fra hendene dine gjør at kremen blander seg bedre inn, tipser Skipá.

Ønsker du kun å jevne ut din egen hudtone og ikke har «problemer» med veldig blå eller rød hud, så bør du ifølge Skipá bruke en hudfarget concealer i akkurat den hudtonen du har.

En concealer som er for lys, vil få huden til å se grå ut og dermed ikke ha den effekten den skal ha.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer