Kimono:

Ordføreren i Kyoto sendte brev til Kim Kardashian

Ber realitystjernen gi sitt nye undertøy et nytt navn.

KIM KARDASHIAN: Superstjernen har sluppet shapewear under navnet Kimono. Det får ordføreren i Kyoto til å reagere. Foto: Scanpix
KIM KARDASHIAN: Superstjernen har sluppet shapewear under navnet Kimono. Det får ordføreren i Kyoto til å reagere. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Spanks», «shapewear», eller «hold in» - kjært barn har mange navn! Dette er plagg mange kvinner tyr til for å skape en glatt og formfull fasong. Disse plaggene er elsket av mange - deriblant realitystjerne og businesskvinne Kim Kardashian.

Hun har gjort stor suksess med tv-serien «Keeping Up With The Kardashian», sin egen app, sitt eget spill og helt egne sminkemerke - for å nevne noe.

Nå er hun aktuell med en kolleksjon med shape-undertøy. På Instagram skriver stjernen at hun har jobbet med tøyet i over ett år, men at hun har vært lidenskapelig opptatt av det i 15 år.

«Kimono er min tolkning av shape-undertøy og løsninger for kvinner som faktisk funker», skriver hun til sine 142 millioner følgere.

Undertøyet, som har fått navnet Kimono, kommer i ni forskjellige farger og i størrelser fra XXS til 4XL.

#KimOhNo

Bildet Kardashian la ut på sin Instagram har fått nærmere tre millioner likerklikk. Flere hyller businesskvinnen for hennes nylansering, men det er mange som reagerer på undertøyets navn.

«Kimono betyr klær på japansk. Men i nyere tid har ordet blitt brukt til å beskrive de tradisjonelle, japanske klærne», står det på Web Japan.

Ordføreren i Kyoto sendte brev til Kim Kardashian

At Kardashian velger å kalle sin undertøyskolleksjon for Kimono, har skapt sterke reaksjoner. Hashtaggen #KimOhNo har blant annet oppstått og flere har tatt i bruk kommentarfelt på Instagram og Twitter for å dele sine meninger.

Kim Kardashian pleier ofte å navngi produkter og kolleksjoner som spiller på navnet hennes. Hun har blant annet gitt oss sminkemerket «KKW Beauty» og emojiene «Kimoji». Men det er først nå reaksjonene har vært så sterke.

Nå har til og med ordføreren i Kyoto, Japan, delt sine bekymringer.

Jeg skriver dette brevet til deg for å dele våre tanker rundt Kimono og ber deg om å revurdere å bruke navnet Kimono i ditt varemerke, skriver ordfører Daisaku Kadokawa.

Han fortsetter med å understreke hvor viktig plagget er for deres historie, natur og kultur, og avslutter med å invitere Kardashian til Kyoto for å se hvilken betydning kimonoen har for samfunnet deres.

I en uttalelse til New York Times sier Kardashian at hun har ingen planer om å forandre navnet på merket etter reaksjonene. Hun sier også at hun ikke har tenkt «å designe eller lansere plagg som på noen måte kan bringe vanære på det tradisjonelle plagget».

Oppdatering: Kim Kardashian har etter reaksjonene valg å forandre navnet på kolleksjonen. I en «tweet» skriver hun at hun vil komme tilbake snart med et nytt navn.

DELTE REAKSJONER: Flere elsker Kim Kardashians nye lansering, mens andre mener hun bør navngi kolleksjonen på nytt. Foto: Scanpix
DELTE REAKSJONER: Flere elsker Kim Kardashians nye lansering, mens andre mener hun bør navngi kolleksjonen på nytt. Foto: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer