Alpelue

Oui, nå går denne trenden viralt

Har denne utskjelte tv-serien skylden?

ALPELUE: Nå er denne trenden tilbake igjen. FOTO: Instagram @josefinehj.
ALPELUE: Nå er denne trenden tilbake igjen. FOTO: Instagram @josefinehj. Vis mer
Publisert

Det erkefranske tilbehøret alpeluen, eller bereten om du vil, er en slags moteklassiker. For selv om den riktignok er både utskjelt og latterliggjort, har den også opp gjennom motehistorien vært très chic.

Coco Chanel, Great Garbo og Kate Moss er bare noen av motepersonlighetene som har bært bereten med stolthet. I nyere tider skal kultserien Emily in Paris ha mye av æren for å gjort alpeluen trendy igjen.

Etter den første sesong skal søk etter røde alpeluer ha gått opp med 100 prosent, skriver Refinery 29. Og med tredje sesong rett rundt hjørnet vil ikke interessen bli noe mindre. Kanskje heller snarere tvert i mot.

Fra catwalken til gatemoten

For alpeluen har etterhvert også dukket opp på catwalken hos noen av verdens største luksusmotehus. Og med det er den også selvsagt tilgjengelig hos kjedebutikkene til en langt snillere pris.

Også influenserne har kastet seg på trenden som for mange er det ultimate symbolet på den parisiske livsstilen. Men alpeluen har en rikere historie enn som så.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer