DYPT KONSENTRERT: Ingen tvil om at Jenny Skavlan tok oppgaven som brud svært alvorlig, da hun stilte opp for Leila Hafzi under Oslo Fashion Week. Foto: Per Ervland
DYPT KONSENTRERT: Ingen tvil om at Jenny Skavlan tok oppgaven som brud svært alvorlig, da hun stilte opp for Leila Hafzi under Oslo Fashion Week. Foto: Per Ervland Vis mer

Leila Hafzi

Øver Jenny seg på noe her?

Da Leila Hafzi viste sin første brudekolleksjon stilte Jenny Skavlan, Maria Skappel og og Charlotte Spetalen som bruder.

– Vi har hatt en enorm etterspørsel etter brudekjoler, og en brudekolleksjon føles som et naturlig neste skritt, sier designer Leila Hafzi.

Fredag viste hun fram de florlette eventyrkjolene under en visning på Oslo Fashion Week. Her er programmet for hele moteuka.

Ingen ordinær bridezilla?


Noen brudekjoler lett kan bli for blendahvite eller for fluffy. Andre får deg til å se ut som en sminket og overdådig bløtkake. Men Leila Hazis kjoler bare så himmelsk vakre at de garantert får fram lysten til å si «ja», sette en glitrende ring på fingeren og danse bryllypsvals i sølvsko døden skiller dere ad.

Yndig og eventyrlig kolleksjon

Kolleksjonen heter «Royaye Sefid», som på persisk betyr lyse drømmer.
Kjolene har mumiedraperinger, plisserte strukturer og håndsydde blomsterapplikasjoner.

Fargene er holdt i duse variasjoner fra lys eggeskall, champagne, duse ferskentoner, lys lavendel og blekrosa nyanser.

Det er gyllent, feminint og delikat.

Stjerner på catwalken

Under motevisningen 19. februar vil blant andre Maria Skappel, Jenny Skavlan og Linda Sofie Bern på catwalken for Leila Hafzi.

Se bildene fra visningen her:



De bleke fargene er ulikt Leila Hafzis tidligere kolleksjoner. Foto: Per Ervland
De myke linjene og flagrende stoffene er derimot umiskjennelig Leila. Foto: Per Ervland
Før visningen var vi spente. Ville vil få se bare hvite kjoler? Men denne eggeskallfargede var en av de få brudekjolene som kunne kalles klassisk bryllupsbekledning. Foto: Per Ervland
En prima ballerina danset på catwalken. Foto: Per Ervland
Denne blekgrønne kjolen er stroppeløs og har et kortere parti i fronten. Foto: Per Ervland
Langt må slepet være! Denne kjolen har i tillegg til slep også håndsydde blomsterapplikasjoner. Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
En vid kokong av en kjole - ikke helt som andre brudekjoler. Foto: Per Ervland
Denne kjolen i lys lavendel kan du også trygt brude hvis du skal være forlover. Foto: Per Ervland
Smale stropper og empireliv var også å se på catalken på Oslo Kongressenter fredag. Foto: Per Ervland
Intet bryllup blir komplett uten brudepiker. Disse to yndige jentene var både henrykte og sjenerte over å gå på catwalken, og fikk publikum til å smelte. Foto: Per Ervland
DYPT KONSENTRERT: Ingen tvil om at Jenny Skavlan tok oppgaven som brud svært alvorlig, da hun stilte opp for Leila Hafzi under Oslo Fashion Week. Foto: Per Ervland
Stroppeløst og romantisk. Hvem kan motstå en slik syrinfarget kjole? Foto: Per Ervland
Denne vakre kjolen har dyp utringning og har også en tilsvarende utringning på ryggen. Foto: Per Ervland
Snittet og de generøse mengdene med vakkert stoff har blitt Leila Hafzis signatur. Foto: Per Ervland
Asymmetisk og drapert som en vakker, gresk gudinne. Foto: Per Ervland
Elsker du enkle og yndige kjoler, finnes det også i kolleksjonen. Foto: Per Ervland
Denne stroppeløse kjolen har også håndsydde applikasjoner i front. Flere av kjolene har også en kø av blomster på ryggpartiet. Foto: Per Ervland





Ikke gifteklar?


Har du alt giftet deg? Eller har du ingen klare gifteplaner, men derimot mange venninner som skal stå brud til sommeren? Du kan likevel ikle deg en Leila Hafzi. Kjolene er tilpasset slik at de kan bestilles både til brud, forlovere og som som aftenskjoler.

Elsker Leila-kjoler

Leila Hafzi har fått mye positiv omtale for klærne sine. Antrekkene hennes ser stadig å se på norske stjerner, og under Oslo Fashion Week i august uttalte Vendela Kirsebom at hun elsker kjolene hennes.

Se hva publikum hadde på seg på Leila Hafzi-visningen i august:







Droppet OFW

Leila Hafzi er en av Norges største designere. Hun har vunnet de prestisjetunge prisene «Årets Designer», har vært nominert til HENNEs designpris Nåløyet flere ganger og blitt kåret til beste norske designer av KK. Men for et år siden droppet Leila Hafzi Oslo Fashion Week. Her får du vite hvorfor.

Her kan du se våren 2008-kolleksjonen fra Leila Hafzi

Slow fashion

Neste år kommer det eller alle solemerker en ny bryllupskolleksjon signert Leila Hafzi. I tillegg til denne velger Leila Hafzi nå å fokusere på kun en hovedkolleksjon i året, som vil bli presentert i august 2010.

–Med en kolleksjon i året senker vi fartstiden på kolleksjonen, noe som fører til bedre etiske rammer for våre leverandører og lengre levetid for kolleksjonene. Ikke bare fordi det er en møysommelig prosses å produsere plaggene, men også fordi det stemmer veldig med vår slow fashion-etikk, sier Hafzi i en pressemelding.

Leila Hafzi har siden starten i 1997 jobbet bevisst for å kombinere high-fashion med miljø.

Hun produserer hele sin kolleksjon i Nepal. Rundt tjue syersker skal til for å lage en kjole med draperinger og håndmalt silke, som i teknikken og håndverk tilnærmer seg haute couture.

Leila Hafzi selges i Norge, Hellas og USA.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: