Klær

Overlev kulda med stil

Slik kler du deg varm uten å se ut som Michelin-mannen.

Det finnes mange smarte triks å ty til.
Det finnes mange smarte triks å ty til. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tallene på gradestokken kryper nedover og vi må pakke oss inn i en haug med klær for å holde varmen.Men ved hjelp av noen smarte triks trenger du ikke å se ut som en ubevegelig, overpåkledd tegneserieboble av den grunn. Det er nemlig fullt mulig å se fasjonabel ut selv om det er sprengkaldt.Sjekk ut våre klestips på bildene nederst i artikkelen.

Her er hemmeligheten

Helt siden vi snublet rundt i skiløypa som barn har vi hørt om hvor viktig det er å alltid ha ull innerst mot kroppen. Og vi husker med gru hvordan de tjukke trøyene og ullbuksene klødde og klødde. Men nå som mye av undertøyet lages i myk merinoull eller en blanding av ull og silke, er ikke dette noe problem lenger. Materialet føles soft og behagelig mot kroppen, samtidig som det varmer. Det er også mye lekkert å få tak i, som tynne singletter med blondekanter i vintagestil eller feminine trøyer med silkekanter og sløyfer, som fint kan brukes under kardiganer eller dressjakker. Sjekk ut noe av utvalget nederst i artikkelen.Dumt er det heller ikke å gå for en hotpants i tynn silkeull under jeansen eller strømpebuksen, slik at du slipper å få blærekatarr. Perfekt for deg som ikke kan fordra lange stillongs, og bedre enn ingenting.

En god investering

Faktisk er det god økonomi å bruke ull innerst mot kroppen. Ved å investere i undertøy av god kvalitet, som kjennes som silke mot huden og som ikke klør, vil du nemlig trenge mindre klær ellers på kroppen. Går du rundt i en konstant varmerus vil sjansen for panikkjøp av boblejakker, pelskåper og anorakker når du er ute og vandrer i kulda også være mindre. Kler du deg dessuten godt hjemme vil strømregningen kanskje også gå litt ned, hvem vet?

Fuks deg varm

Et annet hot tips er jakker i fuskepels, som er helt riktig denne vinteren. Fake til tross - de er faktisk skikkelig varme å ha på seg. I kjedebutikkene er det et hav å velge mellom, alt fra korte varianter med belte i livet i 70-tallsstil til flommende og lange pelskåper. Smyger du deg inn i en myk ullsinglet innerst mot kroppen når du skal trekke i fuskepelsen er du dessuten enda mer rustet for minusgradene.

På med boblejakka!

Selv om du kanskje forbinder fenomenet med tyggegummityggende berter eller tegneserieskaperen Christopher Nielsens «Narverne». Det er ingenting som er så varmt som boblejakken. Men det er mange varianter å velge mellom, alt fra skrikende signalfargede jakker med blank tekstur i 80-tallsstil til feminine bobler som passer like fint til skjørt og jeans. Noe for enhver smak, med andre ord. Vil du heller gå i mer klassiske og feminine kåper, er utvalget enormt. I alt fra a-formet 60-tallsstil til trenchcoats og overdimensjonerte varianter.
 • Les også: 30 kåper som gjør deg hot
 • Les også: Vinterens klassiske kåper
 • Her er 14 tips som holder deg varm - artikkelen fortsetter under:

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer