Bli Ny Med Kk

På startstreken

Kort hår og kort skjørt er helt nytt for Friedhild. Derfor passer det perfekt når hun nå har valgt ny retning i livet.

På startstreken
Publisert
Sist oppdatert
(Hår og makeup: Helge Borgen. Styling: Mailinn Ingebretsen. Foto: Astrid Waller. Takk til Beths Beauty på Frogner. Bildene er tatt på Smoothie X-change i Niels Juels Gate 31 i Oslo.)


Personlige data:
Navn: Friedhild Bergem
Bosted: Sagene, Oslo
Alder: 44
Størrelse: 36/38
Høyde: 162
Yrke: Har akkurat startet eget firma, Friwe Design & Karriererådgivning
Interesser: Design, mote og brukskunst

Jeg har alltid vært interessert i design og kunsthåndverk, og likt å lage mine egne, helt spesielle ting. Når jeg endelig har bestemt meg for å ta skrittet helt ut å starte eget firma i en alder av 44 år, er det deilig å få en bli-ny-dag med KK. En liten dytt i en ny retning på kles- og hårfronten også, sier Friedhild Bergem. – Jeg synes ikke bestandig damer på min alder er så flinke til å kle seg, og hadde utrolig lyst til å se hva KK kunne gjøre med en 44-åring. Mens hun snakker, trekker hun ivrig den ene toppen etter den andre over hodet. Svarte hansker byttes med røde, vesker kikkes på og forkastes, og smykker skal passe både person og antrekk. Men Friedhild er positiv til alle forandringene. – Tenk at jeg kan gå med kort skjørt! Det hadde jeg nesten ikke trodd. Og håret er kjempefint. Artig med en annerledes frisyre. Jeg har faktisk ikke hatt så kort hår på 25 år. Hun ler godt og poserer villig for fotografen. – Jeg føler meg rett og slett veldig fin!

Antrekket på bildet i toppen består av: Cowboystøvletter (kr 200, Din Sko). Burgunderrød kjole (kr 1500, Bruuns Bazaar), topp med mønster (kr 700, Bruuns Bazaar), denimbelte i livet (kr 600, Acne/Designers). Liten og nett håndveske i gult skinn (kr 900, Bruuns Bazaar).

Klestips
Friedhild kler veldig godt sterke farger og plagg med et moderne snitt. Det står godt til personligheten hennes og den trendy, nye hårfrisyren. Det skal ikke så mye til for å sprite opp et antrekk. Vi anbefaler Friedhild å investere i nøytrale basisplagg, og heller kjøpe tilbehør og accessoirer i sterke og lekne farger. Da blir det mulig å variere de plaggene hun allerede har i klesskapet.

Sminketips
Friedhild har tørr hud, og bør derfor ikke bruke for tett og dekkende makeupkrem, men heller tilføre huden masse fuktighet. En rik og god fuktighetskrem er en investering hun ikke vil angre på. Fordi huden er tørr og sensitiv, er det også viktig at hun renser den nøye hver dag. En god hudpleierutine vil være det aller viktigste. Vi har sminket henne med en lett foundation, kun for å jevne hudtonen. Fordi huden er såpass tørr, brukte vi ikke pudder. Øynene er sminket i duse plommefarger for å få litt dybde. Leppene har fått en diskré lipgloss.

Hårtips
Friedhild ønsket å beholde mye av lengden. Vi valgte derfor å klippe opp håret en god del i stedet, uten å ta altfor mye av lengden. Når håret blir klipt opp, virker det lettere, og «gardinfølelsen » blir borte. Vi la også inn noen få lyse sjatteringer, som skaper bevegelse og liv i håret. Frisyren er moderne og kledelig til hennes ansiktsfasong og hårtype, samtidig som den er lettstelt.
FØR: Friedhild ønsket å beholde en del av lengden.
FØR: Friedhild ønsket å beholde en del av lengden. Vis mer
ETTER: Både håret og sminken faller i smak hos Friedhild.
ETTER: Både håret og sminken faller i smak hos Friedhild. Vis mer
Brune støvletter passer til nesten alle antrekk (kr 400, Din Sko).
Brune støvletter passer til nesten alle antrekk (kr 400, Din Sko). Vis mer
Kjole i retrostil (kr 1700, Stella Nova/Bare den Dama). Svart dress-jakke (kr 500, Vero Moda),  svarte jeans (kr 500, Vero  Moda), oransje smykke (kr 80,  Accessorize), svart håndveske med strass (kr 325,  Accessorize), svarte pumps med kilehæl (kr 800, Feet Me), store øreringer (kr 85, Accessorize).
Kjole i retrostil (kr 1700, Stella Nova/Bare den Dama). Svart dress-jakke (kr 500, Vero Moda), svarte jeans (kr 500, Vero Moda), oransje smykke (kr 80, Accessorize), svart håndveske med strass (kr 325, Accessorize), svarte pumps med kilehæl (kr 800, Feet Me), store øreringer (kr 85, Accessorize). Vis mer
A-formet jakke med 60-tallsruter (kr  3000, Stella  Nova/Bare Den Dama). Svart belte i livet (kr 200, Vero  Moda), røde skinnhansker (kr 500, Den Dama Hassan), liten rød skinnveske med gullkjetting (kr 4000,   D&G/Soul). Klassisk svart skjørt (kr 400, Vero  Moda), svarte støvletter med cowboydetaljer (kr 1600,  Fornarina), gulløreringer (kr 40, Glitter), grønt smykke (kr 120, Accessorize).
A-formet jakke med 60-tallsruter (kr 3000, Stella Nova/Bare Den Dama). Svart belte i livet (kr 200, Vero Moda), røde skinnhansker (kr 500, Den Dama Hassan), liten rød skinnveske med gullkjetting (kr 4000, D&G/Soul). Klassisk svart skjørt (kr 400, Vero Moda), svarte støvletter med cowboydetaljer (kr 1600, Fornarina), gulløreringer (kr 40, Glitter), grønt smykke (kr 120, Accessorize). Vis mer
Romantiske solbriller med hjerteformede nøkkelhull på stengene (kr 2250, Dior Lock).
Romantiske solbriller med hjerteformede nøkkelhull på stengene (kr 2250, Dior Lock). Vis mer
Ring med morsomme detaljer (kr 110, A&C). Gult armbånd i plast (kr 40, Accessorize). Ekstra langt halskjede med krystaller (kr 365, Mexx).
Ring med morsomme detaljer (kr 110, A&C). Gult armbånd i plast (kr 40, Accessorize). Ekstra langt halskjede med krystaller (kr 365, Mexx). Vis mer
Rød veske med dusker på sidene er perfekt for å gi et litt nøytralt antrekk det lille ekstra (kr 225, Accessorize).
Rød veske med dusker på sidene er perfekt for å gi et litt nøytralt antrekk det lille ekstra (kr 225, Accessorize). Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer