Salg

Pakk feriekofferten til halv pris

Og er du litt smart, har du klær du kan bruke utover høsten også.

MASSE LEKKERT PÅ SALG: Fra venstre en blomstret kjole som fint kan styles om til høstplagg (kr 100, Lindex), i rosa med innsving i livet (kr 150) og lys denimjakke (kr 200, begge fra HM), rosa it-skinnjakke med 30 prosent avslag (kr 1190) og hvite sandaler i skinn (kr 480, begge fra Ellos), armbånd og ringer i ett (kr 30, HM) og designerveske til halv pris (cirka kr 3500, Lanvin/My-Theresa.com). Foto: Produsenter
MASSE LEKKERT PÅ SALG: Fra venstre en blomstret kjole som fint kan styles om til høstplagg (kr 100, Lindex), i rosa med innsving i livet (kr 150) og lys denimjakke (kr 200, begge fra HM), rosa it-skinnjakke med 30 prosent avslag (kr 1190) og hvite sandaler i skinn (kr 480, begge fra Ellos), armbånd og ringer i ett (kr 30, HM) og designerveske til halv pris (cirka kr 3500, Lanvin/My-Theresa.com). Foto: Produsenter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du bare slitte halvgule t-skjorter og umoderne shorts i sommergarderoben? Juni er tiden du kan hamstre inn klær, sko og tilbehør til hyggelige priser.

Nå er nemlig salget i gang for fullt, og du kan pakke feriekofferten din uten å bli ruinert.

Og er du litt smart har du dessuten klær du kan bruke utover høsten også.

Jo, plagget MÅ prøves

Når det er salg, er det lett å la seg rive med, og vi er mange som ender opp med klær vi aldri bruker. Ofte får vi ikke en gang prøvd buksen til halv pris før vi kjøper den, vi suser i stedet bare bort til disken og drar kortet.

For å unngå å gå på nok en smell, bør du holde hodet kaldt og stille deg tre essensielle spørsmål:

1. Er dette noe du har bruk for?

2. Kommer du til å bruke plagget om tre måneder?

3. Ville du kjøpt plagget til full pris?

Og ikke glem at plagg på salg er akkurat som plagg til full pris - de skal være i riktig størrelse, kle din fasong og føles behagelig på. Så ta deg alltid tid til en tur foran speilet i prøverommet.

Klærne du bør se etter

Før du gjør noe som helst, bør du lage en liste over det du trenger. Gjør en analyse av innholdet i klesskapet, og se hva du mangler.

Har du nok basisklær som du kan mikse og matche med nøkkelplagg som skjørt, jeans og shorts? Og når kjøpte du sist en lekker bh?

Styr også unna de største trendene for sommeren, og gå heller for klær som kan brukes utover høsten. 

- Se etter bohemske plagg som bluser, skjørt og kjoler. Disse kan fint også brukes til høsten, med en mer påkledd stil og høye boots, tipser KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen.

Rosa røverkjøp

Og er det noe som alltid gjør oss glade, så er det billige klær i forfriskende farger som gir oss glød og energi. Kjoler, bluser og lodne lune gensere i duse deilige toner som lyser opp i hverdagen.

- Rosa er en stor trendfarge til høsten, så rosa plagg er en sikker investering, sier Pedersen.

FARGE SOM ALLTID GJØR OSS GLADE: Gjør deg selv en tjeneste - la deg inspirere av designere som Matthew Williamson, Burberry og Max Mara, og kle deg i noe søtt og rosa denne sommeren - like fint utover høsten også. Foto: All Over Press
FARGE SOM ALLTID GJØR OSS GLADE: Gjør deg selv en tjeneste - la deg inspirere av designere som Matthew Williamson, Burberry og Max Mara, og kle deg i noe søtt og rosa denne sommeren - like fint utover høsten også. Foto: All Over Press Vis mer

- Ruter har vi også sett en del av allerede, og nå kommer de virkelig for fult denne høsten. Og gensere, bukser og skjørt eller jakker er gode kjøp, tilføyer Pedersen.

Gjør et luksuskupp

Også designerforretninger og nettbutikker har salg på mange varer, og dette er virkelig tiden for å investere i et stilig designerplagg, som man kanskje ellers ikke ville tatt seg råd til.

- Lag en liste over designerplagg, sko og vesker som du virkelig ønsker deg fra forrige sesong og som er investeringer som varer. Meld deg på nyhetsbrev fra nettbutikkene og få beskjed om når dine favoritter er på salg. Kanskje får du tak i drømmevesken eller skoene, tipser KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen.

30 PROSENT AVSLAG PÅ DESIGNERVESKER: Når det er salg, har du kanskje mulighet til å kjøpe noe du egentlig ikke ville ha tatt deg råd til, sånn som designervesker, men selv med avslag er jo prisene ganske stive. I beige (cirka kr 9000, Mulberry Bayswater), i krem (cirka kr 5700, Tod's), i knall rosa (cirka kr 5600, Saint Laurent) og klassisk svart (cirka kr 2900, Marc by Marc Jacobs/alt fra My-Theresa.com). Foto: Produsenter
30 PROSENT AVSLAG PÅ DESIGNERVESKER: Når det er salg, har du kanskje mulighet til å kjøpe noe du egentlig ikke ville ha tatt deg råd til, sånn som designervesker, men selv med avslag er jo prisene ganske stive. I beige (cirka kr 9000, Mulberry Bayswater), i krem (cirka kr 5700, Tod's), i knall rosa (cirka kr 5600, Saint Laurent) og klassisk svart (cirka kr 2900, Marc by Marc Jacobs/alt fra My-Theresa.com). Foto: Produsenter Vis mer

Eksklusivt undertøy er også et must på salg, og Pedersen har selv fått tak i mye lekkert til 70 prosent avslag.

Kan salgsvarene byttes?

Sjekk alltid hvilke bytteregler som gjelder for salgsvarer der du handler. Ofte er det slik at du kun kan bytte inn i andre salgsvarer, og du kan ikke regne med å få pengene tilbake.

Hos kjedebutikker, som for eksempel H&M, kan du bytte salgsvarer på samme måte som ordinære varer. Her har du 10 dager bytterett mot kvittering, mens det hos Lindex er 14 dager. Hos Zara har du 30 dager på deg til å returnere varen.

Og om man kommer uten kvittering, og varen har blitt satt ytterligere ned i mellomtiden, så er det den siste utsalgsprisen som gjelder.

Lett å bytte på nett

Vær også klar over at du gjerne har flere dager på deg til å bytte når du handler på nett - her er bytteretten sjelden under 14 dager.

Fordelen med å handle på nett er også at du kan klikke deg fra plagg til plagg i fred og ro, uten å bli forstyrret av andre ivrige kunder.

Felles for H&M, Lindex og Zara er dessuten at du kan bytte klær du kjøper på nett i butikken, hvis du ønsker det.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer