Koffert

Pakker 28 antrekk for én ukes ferie

Er det rart at kofferten er sprengfull før du ankommer feriedestinasjonen?

TRENGER DU 28 ANTREKK? Husk å planlegge nøye før du pakker. Du vil vel ikke fylle kofferten opp med antrekk du ikke kommer til å bruke? Foto: All Over Press
TRENGER DU 28 ANTREKK? Husk å planlegge nøye før du pakker. Du vil vel ikke fylle kofferten opp med antrekk du ikke kommer til å bruke? Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
«Pakk smart» og «ta kun med det du trenger» blir ofte sagt i forbindelse med pakking av feriekoffert. Likevel er det ikke uvanlig at kvinners bagasje er mye tyngre enn mannens.

Men det er kanskje ikke så rart. En britisk undersøkelse viser nemlig at kvinner tar med seg 28 antrekk(!) for én ukes ferie, ifølge Daily Mail (ekstern lenke)

2.000 kvinner deltok i studiet som ble finansiert av Tesco, Storbritannias største dagligvarebutikk. Her svarte 37 prosent at de likte å ha på seg ulike klesplagg i løpet av dagen.

LES OGSÅ: Hold stilen på reise

Skifter fire ganger om dagen

Gjennomsnittskvinnen skifter faktisk fire ganger daglig i løpet av ferien, mens 1 av 10 svarte at de skiftet syv ganger daglig. 58 prosent skiftet klær fordi det de tok på seg om morgenen ikke passet til det de skulle gjøre på kvelden.

Men ironisk nok innrømmet 8 av 10 at de ikke klarte å bruke alt de hadde pakket med seg under ferien.

– I motsetning til en typisk dag hjemme, som kan innebære et antrekk for arbeid eller shopping, kan en gjennomsnittlig dag i ferien bestå av flere ulike aktiviteter. Alle trenger et forskjellig antrekk - en bikini til bassenget, shorts for shopping og fine maxikjoler for middager. Dette kan være et mareritt, spesielt hvis du flyr og bare kan ta med deg et viss antall bagasje, sier Bernadette Lusher, fra F&F (Tescos klesbutikk), til avisen.

LES OGSÅ: Slik pakker du smartere

Dette pakker vi med oss:

Undersøkelsen fant også ut hva gjennomsnittskvinnen pakker med seg på en utenlandstur:

 • Fire kjoler
 • Seks topper
 • Fire shorts eller skjørt
 • To bukser eller jeans
 • Tre bikinier eller badedrakter
 • Tre par flip flop eller sandaler
 • To par sko

 • I tillegg vil kvinner kjøpe to nye plagg eller sko i løpet av ferieoppholdet. Selvfølgelig.

  LES OGSÅ: 12 ting du må ha i veska i sommer

  Husk å planlegge

  Så hva skal vi ha med oss i bagasjen, egentlig? Det samme spørsmålet dukker opp hver sommer. Vi har jo INGENTING å ha på oss.

  – Først av alt ville jeg bestemt meg for et par fargetemaer/mønstertemaer. Det er ingenting som er mer irriterende enn å ankomme reisemålet og oppdage at man har rutete skjørt, stripete genser og prikkete kjole, og at ingenting ser bra ut sammen, har motejournalist Kjersti Staarvik tidligere rådet en KK.no-leser.

  Hennes tips er å prioritere naturmaterialer som bomull, lin og viskose.

  – Når det er 40 varmegrader angrer man veldig fort på at man tok med polyesterplagg som klistrer seg inntil kroppen, påpeker hun.

  Trenger du mer plass i kofferten? Rull plaggene i kofferten i stedet for å brette dem. Da tar de både mindre plass, og holder seg pene.

  Og det er selvsagt noen ting du kan droppe helt:

  – Ullgenser - du tror det blir kaldt om kvelden, men så kaldt blir det ikke. Stilettsko - du får bare vondt i bena, og knekker hælen mellom brosten. Jeans - det blir for klamt og ettersittende i tropevarme, råder Staarvik.

  FLERE PAKKERÅD: Slik pakker du en perfekt helgekoffert

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer