Sko

Partyskoene som varer helt til neste vinter

De er like trendy i 2012.

TRE TRENDER I ETT: Motehuset Chloés skolett fra neste års vårkolleksjon er ankelhøy, i reptilmønstret materiale OG metallisk, som vi også ser mye av på vinterens partysko, ifølge skokjeden Bianco. Foto: All Over Press
TRE TRENDER I ETT: Motehuset Chloés skolett fra neste års vårkolleksjon er ankelhøy, i reptilmønstret materiale OG metallisk, som vi også ser mye av på vinterens partysko, ifølge skokjeden Bianco. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Til jule- og nyttårsfesten skal du skinne litt ekstra. Mange kjøper nye kjoler, nye accessoirer - og nye partysko. Er du smart, velger du et par som du kan ha glede av selv etter at den siste raketten er fyrt av. SE OGSÅ: Skoene du kan bruke hele jula

Årets partytrender

Denne sesongen må du gjerne la føttene få litt mer oppmerksomhet, ifølge partykolleksjonen til skokjeden Bianco. - Det går mye i metallisk, farger og dyreprint, forteller kjedesjef Elin Karlsen.(Artikkelen fortsetter under bildet.)Foretrekker du enklere fottøy, finnes det imidlertid mer sobre, men allikevel trendy alternativer.- Ja, vi ser også my lakk, pumps med spiss tå og hudfargede pensko.(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Sikreste kjøp

- Hva er de aller sikreste skokjøpene, da?- Metalliske sko er en sikker vinner. Ikke bare kan de gjøre mye med en enkel svart kjole, men det er også en stor trend til våren. (Artikkelen fortsetter under bildet.)- Det samme er hudfargede modeller, lakksko og reptilmønster. Alle er sikre, klassiske kjøp som du kan ha glede av i mange år framover. - Detaljer som spiss tupp og ankelstøvletter med elastikk i skaftet bør du også se opp for, legger Karlsen til. (Artikkelen fortsetter under bildet.)

Lite sandaler

Oppmerksomme lesere har kanskje lagt merke til at én typisk partymodell ikke er nevnt. Nemlig den høyhælte sandalen.- Nei, det er mye mindre festsandaler enn før. Nå går det mest i ankelstøvletter og pumps, sier Karlsen. (Artikkelen fortsetter under bildet.)- Det skyldes nok fordi trenden med ankelstøvletter har slått så godt an. Dessuten er ikke sandaler det mest naturlige valget for oss nordmenn om vinteren, påpeker hun. - Men til sommeren kommer festsandalene tilbake. Sesongskillet er nok blitt tydeligere enn hva det var tidligere.

Stem her!

Går du i pensko ute?

Viktig med pleie

Men det er ikke bare trendene som avgjør om festskoene holder seg. Selve skoen bør jo også være i noenlunde god stand.- Først og fremst, ikke bruk pensko i sludd- og slapsevær. Ta dem heller med deg i vesken eller i en pose. I tillegg bør du ta litt vare på dem, anbefaler Karlsen.Det betyr bruk av egnede pleieprodukter – også når det kommer til sko som ikke er i ekte skinn. - Ja, også syntetiske lakksko kan du med fordel behandle med såkalt lakkmousse. Da forhindrer du at skoen tar inn vann via sålekantene og at materialet sprekker opp, som det kan gjøre hvis det blir veldig tørt og sprøtt. - Til satengsko kan du bruke impregneringsspray til semsket skinn og nubuk. Bruk også impregneringsspray på glittersko. Da fester glitteret seg bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.