Jeans

Passer ikke jeansen lenger?

Da må du prøve dette trikset til Jenny Skavlan!

UT MED KNAPPEN - INN MED SNØRING - VIPS NY BUKSE: - Jeg konkludere alltid med at buksene er nyvasket om de har blitt i overkant stramme. Men nå har jeg sluttet med det! Nå syr jeg de bare ut istedet, og slenger på en snøring. Vips! Ny, og pittelitt større bukse, skriver Jenny Skavlan på bloggen sin. Foto: John Tøsse Kolvik
UT MED KNAPPEN - INN MED SNØRING - VIPS NY BUKSE: - Jeg konkludere alltid med at buksene er nyvasket om de har blitt i overkant stramme. Men nå har jeg sluttet med det! Nå syr jeg de bare ut istedet, og slenger på en snøring. Vips! Ny, og pittelitt større bukse, skriver Jenny Skavlan på bloggen sin. Foto: John Tøsse Kolvik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Du er sikkert ikke den eneste som opplever at olabuksen plutselig er for trang. Ja, den strammer litt ekstra godt rundt lår og rumpe, og knappen må du kjempe for å få igjen.

Og hvorfor føles den så mye kortere? Ikke minst sklir glidelåsen ned hele tiden.

Uansett om det er du som har tyvstartet på julegodtet, eller det er buksen som har krympet i vask, så har den altså blitt for liten.

Designer og stilikon Jenny Skavlan (28) har derimot et supert triks du bør sjekke ut. På bloggen sin viser hun oss hvordan vi kan bytte ut knappen med snøring når buksa er for stram.

KK.no har fått lov til å gjengi bildene og tipsene hennes i denne saken:

TRIKSET TAR 20-40 MINUTTER: Ifølge Jenny Skavlan er det lav vanskelighetsgrad på snøretrikset, og du bruker under en time. Av utstyr trenger du lisser, markeringstust/blyant, linjal og hullemaskin. Foto: John Tøsse Kolvik
TRIKSET TAR 20-40 MINUTTER: Ifølge Jenny Skavlan er det lav vanskelighetsgrad på snøretrikset, og du bruker under en time. Av utstyr trenger du lisser, markeringstust/blyant, linjal og hullemaskin. Foto: John Tøsse Kolvik Vis mer

- Jeg konkludere alltid med at buksene er nyvasket om de har blitt i overkant stramme. Men nå har jeg sluttet med det! Nå syr jeg de bare ut istedet, og slenger på en snøring. Vips! Ny, og pittelitt større bukse, skriver Jenny på bloggen.

Slik gjør du det - tar 20-40 minutter

TRINN 1. Finn frem linjal, markeringstusj/blyant, hullemaskin, saks og en lisse fra en sko eller en du kan kjøpe i hobbybutikk.
TRINN 1. Finn frem linjal, markeringstusj/blyant, hullemaskin, saks og en lisse fra en sko eller en du kan kjøpe i hobbybutikk. Vis mer

Trinn 1: Finn frem linjal, markeringstusj/blyant, hullemaskin, saks og en lisse fra en sko eller en du kan kjøpe i hobbybutikk.

TRINN 2: Fjern knapp og glidelås på buksen.

TRINN 2
TRINN 2 Vis mer

Trinn 3: Klipp av litt stoff nederst på buksebeinet så du har stoff til åpningen. Sy fast biten med stoff på baksiden av buksesmekken så man ikke ser trusa nar smekken spriker.

TRINN 3 - DEL 1
TRINN 3 - DEL 1 Vis mer
TRINN 3 - DEL 2
TRINN 3 - DEL 2 Vis mer

Trinn 4: Mål opp der du skal sette hull, og marker. Husk å markere på den stoffbiten du har sydd på baksiden. Lissen må tres i gjennom det stoffet også.

TRINN 4
TRINN 4 Vis mer

Trinn 5: Tre i lissen.

TRINN 5
TRINN 5 Vis mer

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer