Sminke Til 17. Mai

Perfekt sminke til 17. mai

Her er videoene som viser deg alt steg for steg!

SMINKE TIL 17. MAI: Hold det naturlig, tipser makeup-artistene! Foto: Shutterstock / chaletgirl
SMINKE TIL 17. MAI: Hold det naturlig, tipser makeup-artistene! Foto: Shutterstock / chaletgirl Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av ukene som har gått nå opp mot 17. mai, har vi tatt for oss noen problemer vi kan støte på underveis, og gjort alt vi kan for å løse dem. Bunadsskjorten, for eksempel. Hvordan skal den egentlig behandles? Skal den legges i fryseren, som mange tror? Skal den egentlig strykes? Spørsmålene er mange og svarene kan du se i denne saken.

Vi har også sett på hvilke bunadstabber man fort kan begå på nasjonaldagen. Er det egentlig «lov» med paraply? Hvilke strømper er det egentlig lov til å bruke? Hva om du ikke finner bunadskoene? Og hvordan skal egentlig sminken være?

For det er faktisk noen ting du bør tenke på før du legger sminken din 17. mai. Ifølge Tone Skipa, tidligere skjønnhetsansvarlig i KK og Henne, er tabbe nummer én når det kommer til sminke å ha på for mye solpudder. Hun viser deg hvordan du gjør det i videoen rett her under!

- Det er så mange som liksom skal gjøre seg brune med et solpudder, men du bør heller få vårgløden på annet vis som selvbruning eller en bronsinggel. Å bli brun med solpudder gjør at uttrykket blir flatt, livløst og nesten litt skittent, i tillegg blir jo bunadskjorten ganske så grisete, og det er i alle fall ikke lekkert, sier hun til KK.no.  

Gå for en naturlig look

Vi ønsker gjerne å stråle litt ekstra på en dag som 17. mai, enten du sverger til bunad, sommerkjole eller andre elegante antrekk! Sminken på nasjonaldagen skal gjerne være naturlig, holde hele dagen og lett kunne forvandles fra en dagsminke til en kveldslook. Tidligere har YSL sin eneste makeup artist i Norge, Sara Schultz Pedersen, vist KK.no-leserne hvordan dere kan legge den perfekte sminken! Her er det mange gode tips å ta med seg.

Ifølge Schultz Pedersen er det viktig å tilføre huden mye fukt før du begynner med sminken. For at sminken skal holde seg hele dagen, bør du fortsette med en god primer. Et godt tips makeup-artisten deler, er at når det kommer til foundation, er det lurt å «klappe» den på der du vil ha mest dekke, og heller dra ut i pannen og ned mot halsen - da vil det komme mindre produkt på disse stedene. For flere supergode tips kan du sjekke ut videoen under!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer