<strong>SOMMERGLØD:</strong> Du trenger ikke ha blek vinterhud i desember. Ved hjelp av en selvbruningskrem kan du få glødende hud. Foto: Paul Shedlowich/Robert Wallace/ All Over Press
SOMMERGLØD: Du trenger ikke ha blek vinterhud i desember. Ved hjelp av en selvbruningskrem kan du få glødende hud. Foto: Paul Shedlowich/Robert Wallace/ All Over Press Vis mer

Selvbruning

Perfekt sommerglød til feiringen

Sjekk hvorfor du bør bruke vott til selvbruningen!

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Jula er her og det er på tide å finne frem finstasen og endelig vise litt bar hud igjen.

Mens noen nesten ikke kan vente med å hoppe i finkjolen, er det andre som ikke er like entusiastiske til å vise bar hud i desember måned.

For de fleste av oss er det slik at huden vår både ser og føles litt annerledes ut om vinteren, men det trenger ikke bety at vi må gå med tykke strømpebukser og langermede overdeler.

Alt du trenger er noen omganger med litt selvbruningskrem, og du er klar for julefesten. De beste tipsene får du nedenfor:

LES OGSÅ: Gi huden gløden tilbake

1. Velg riktig nyanse

<strong>EKSPERTEN:</strong> Tone vid Skipá, skjønnhetsjournalist og makeupartist i KK.  Foto: Astrid Waller
EKSPERTEN: Tone vid Skipá, skjønnhetsjournalist og makeupartist i KK. Foto: Astrid Waller Vis mer

Ifølge Tone vid Skipá, som er skjønnhetsjournalist og makeupartist i KK, kan du fint bruke en selvbruningskrem om vinteren dersom du føler deg litt gunsten og blek i huden.

Men du bør være oppmerksom på hvilken nyanse du velger.

– Ikke bruk de mørkeste nyansene nå, gå heller for de som skjuler den lyse melkefargen. Det er ikke så mye som skal til før du føler deg finere, og å være for brun om vinteren er jo strengt tatt ikke helt nødvendig.

– Jeg synes den lyse, mellombrune varianten er penest. Du kan også godt bruke kremene som gir gradvis brunfarge. Da kan du bygge opp fargen til det du vil ha selv. Uansett er det supert å bruke når du vil at fargen skal vare litt lengre, forteller hun.

I dag finnes det utallige selvbruningsprodukter på markedet, så dersom du er usikker på hva du skal velge har KK.no tidligere laget en oversikt over de forskjellige selvbruningsproduktene.

<strong>SKRUBB HUDEN:</strong> Før du skal påføre selvbruning er det lurt å skrubbe huden. Da sitter fargen lengre.  Foto: goodluz - Fotolia
SKRUBB HUDEN: Før du skal påføre selvbruning er det lurt å skrubbe huden. Da sitter fargen lengre. Foto: goodluz - Fotolia Vis mer

2. Prepp huden godt

Noe mange forbinder med selvbruningskremer er et skjoldete resultat, og det ser ikke særlig pent ut når skal vise litt hud i penkjolen.

Men slik trenger det heldigvis ikke å bli. Dersom du forbereder huden din godt med en skrubb før du påfører selvbruningen, vil du få et mye finere og jevnere resultat.

En skrubb gjør nemlig at huden absorberer produktet bedre og at fargen sitter lengre. Det er de ytterste lagene med døde hudceller som fargen setter seg i, og disse flasser jevnlig av.

Vid Skipá forteller at dersom du allerede har fjernet noen lag med døde hudceller ved hjelp av en skrubb, vil du få en jevnere farge som sitter lengre.

– Det er utrolig viktig å preppe huden godt med en skrubb før du påfører selvbruningen. Husk spesielt å skrubbe albuene, knærne og knokkelen på undersiden av håndleddet hvor mange ofte får en mørkere farge enn på resten av kroppen, sier hun.

LES OGSÅ: En helt naturlig jul

3. Påfør med en vott

Et problem mange opplever når de skal bruke selvbruningen er at håndflaten og fingrene misfarges etter påføringen.

Derfor kan det være lurt å bruke en såkalt «svampvott». I tillegg til at den skåner hendene dine fra den avslørende fargen, kan den ifølge vid Skipa også ha stor betydning for om du får skjolder eller ikke.

– For et perfekt resultat kan det være lurt å bruke en slik «svampvott» til å fordele selvbruningskremen. Da blir fargen både finere og jevnere.

– Husk å smøre albuene først med fuktighetskrem, og ikke klin dem inn med masse selvbruning. Bruk heller siste rest av det du har på votten eller hendene, og smør det på albuene, knærne og knoklene, forteller hun.

<strong>TIL ANSIKTET:</strong> MAC foundation (kr 290, Kicks.no), Studiomakeup foundation (kr 330, Coverbrands.no), Isadora solpudder med skimmer (kr 149, Kicks.no), Studiomakeup matt solpudder (kr 245, Coverbrands.no), Veryme primer (kr 119, Oriflame.com), lysreflekterende primer (kr 194, BliVakker.no).  Foto: Produsentene
TIL ANSIKTET: MAC foundation (kr 290, Kicks.no), Studiomakeup foundation (kr 330, Coverbrands.no), Isadora solpudder med skimmer (kr 149, Kicks.no), Studiomakeup matt solpudder (kr 245, Coverbrands.no), Veryme primer (kr 119, Oriflame.com), lysreflekterende primer (kr 194, BliVakker.no). Foto: Produsentene Vis mer

Sommerglød i ansiktet

Er du skeptisk til å bruke en selvbruningskrem i ansiktet, er det fult mulig å jukse deg til sommerglødende hud ved hjelp av noen få sminkeprodukter.

Ingunn Stelander Skeie, som er utdannet hudterapeut og produktsjef for makeup hos Cosmedic AS, forteller til KK.no at du kan oppnå den solkyssede huden i jula ved hjelp av litt solpudder, foundation og en lysreflekterende primer.

– Hvis du legger en lysreflekterende primer under foundationen, eller blander primeren med foundationen vil du få den lille ekstra gløden i huden. Dette vil i tillegg gjøre at du ikke får et like matt resultat som mange ønsket seg før. Nå skal vi se mer levende ut.

<strong>EKSPERTEN:</strong> Ingunn Stelander Skeie, er utdannet hudterapeut og produktsjef for makeup hos Cosmedic AS. Foto: Ronja Rognmo
EKSPERTEN: Ingunn Stelander Skeie, er utdannet hudterapeut og produktsjef for makeup hos Cosmedic AS. Foto: Ronja Rognmo Vis mer

Du kan også bruke et solpudder om du ønsker et synligere resultat. Men ikke overdriv.

– Her er det opp til deg om du vil bruke et med skimmer eller ikke. Etter du har påført foundation legger du solpudderet øverst i pannen, på nesen og under kinnbeina for å definere.

– Du bør unngå å bruke en foundation som en «brunkrem». Foundation skal jevne ut huden, så definerer du med en roug og solpudder. Det er også viktig at du bruker solpudderet med måte. Du skal ha et hint av glød, ikke bli synlig brunere, sier hun.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer