Hår

Permanent er tilbake

Men det er ikke det store puddelhåret vi vil ha...

FRA PUDDEL TIL STRAND: Selv om permanenten er tilbake, er det ikke puddelrock-sveisen eller de typiske Carrie Bradshaw-krøllene folk vil ha, men en naturlig «rett fra stranda»-look.   Foto: Shutterstock / luxora
FRA PUDDEL TIL STRAND: Selv om permanenten er tilbake, er det ikke puddelrock-sveisen eller de typiske Carrie Bradshaw-krøllene folk vil ha, men en naturlig «rett fra stranda»-look. Foto: Shutterstock / luxora Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hårsveisen som preget store deler av 80- og 90-tallet er tilbake. Ja, det er krøller, bølger og permanent vi snakker om. Likevel skal ikke den omtalte permanenten være som vi husker den fra noen tiår tilbake.

LES OGSÅ: Skjønnhetsproduktet supermodell Miranda Kerr (33) ikke klarer seg uten

Det er nemlig ikke krusete puddelhår folk vil ha, men hår med mye tekstur, krøller og bølger. (Vet du forresten hva du har krav på om det går skeis hos frisøren?)

- Det er nødvendigvis ikke 80-talls permanenten folk kommer til å gå for, men mer en moderne variant med definerte naturlige krøller og bølger, forteller Siri Myhre, artistic stylist og eier av Kutt Frisør på Grünerløkka i Oslo, til KK.no.

Så permanenten vi kjenner igjen fra storhetstida og som mange av oss så Carrie Bradshaw hadde i tidlige episoder av «Sex og singelliv», er altså ikke like aktuell. Men flere velger å ty til en permanent-behandling som gir håret mer liv.

Les også: Slik unngår du at håret blir brusete

90-tallshår er populært

- Vi har begynt å merke en større etterspørsel fra kunder på nettopp denne behandlingen. Jeg opplever ofte at mange av oss her i Norden er lei av det glatte håret og ønsker mer bevegelse, forteller Myhre og legger til:

- Mange er ute etter en naturlig «rett fra stranda»-look, og med permanent får man mye mer løft og volum i bunn. Samtidig skaper det en bevegelse i lengdene som skaper et mykere uttrykk.

NATURLIG: Selv om flere hårtrender fra 90-tallet dukker opp, ser det ut til at flere vil ha en naturlig «rett fra stranda»-look, gjerne med bruk av en permanent.  Foto: Shutterstock / wavebreakmedia
NATURLIG: Selv om flere hårtrender fra 90-tallet dukker opp, ser det ut til at flere vil ha en naturlig «rett fra stranda»-look, gjerne med bruk av en permanent. Foto: Shutterstock / wavebreakmedia Vis mer

Les Myhres tips til permanentbehandling nederst i saken!

Hun forteller videre at den store puddelsveisen kan være til inspirasjon for folk som er nysgjerrig på permanent, selv om det ofte ikke er akkurat det kunden vil ha. Men noe som helt klart har blitt populært er hårtrender fra 90-tallet.

- Trenden kommer nok ikke nødvendigvis fra kjendiser, men vi ser særlig at kvinner begynner å omfavne det vi er født med. Så etter flere år med utglatting av håret, vil vi ha en mer naturlig look med tekstur. Dette gjør at permanenten også er tilbake i trendbildet.

LES OGSÅ: Tegn på at du bør klippe håret

Er du en av dem som har lyst på permanent? Da må du tenke på følgende: 

- Om du tenker å ta permanent er det veldig viktig at du avtaler en konsultasjon hos frisøren din først. Dette er for å se om håret ditt tåler denne type behandling eller ikke. Ta gjerne med inspirasjonsbilder i tillegg, sier Myhre.

- Husk at når du først har tatt permanent er det ikke optimalt med farge rett etterpå og den vil sitte i en stund. Så vær sikker.

- Vi har to typer permanent: En snillere variant som holder opp til 8 uker og den klassiske som holder opp 4-6 måneder. Jeg anbefaler også alltid en god klipp etter permanenten, for å forme det utrykket man ønsker med krøllene.

- Når man har permanent er det veldig viktig med produkter som passer til din hårtype. Vil man oppnå et toppresultat er det også viktig med riktige stylingprodukter.

- Jeg anbefaler å ta hårkur en dag i uken etter en slik behandling. Dette er for at det skal være lengst mulig og for at håret skal få den pleien det trenger, forteller Myhre.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer