Pia Tjelta:

Pia Tjelta med hyllest til kvinner og mødre

Viste sin første kolleksjon under eget merke.

PIA TJELTA: Trebarnsmoren viste frem rykende fersk kolleksjon midt i Karl Johan. Foto: Getty Images
PIA TJELTA: Trebarnsmoren viste frem rykende fersk kolleksjon midt i Karl Johan. Foto: Getty Images Vis mer
Publisert

Pia Tjelta (40) og Promenaden Fashion District inviterte alle til visning da hun skulle holde sitt aller første show under årets Oslo Runway. Og folk møtte opp! Så å si en hel sidegate i Karl Johan hadde blitt satt av for visningen, og det trengte man når artisten Silya Nymoen (40) kom inn på en diger, blomsterdekorert lastebil.

Der sto hun og sang «Don't Rain On My Parade» mens modeller kom ut av en buss bærende på skilt med et feministisk budskap på.

ÅPNET SHOWET: Silya Nymoen sto på en lastebil og sang mens Pia Tjelta presenterte sin første kolleksjon under eget merke. Foto: Getty Images
ÅPNET SHOWET: Silya Nymoen sto på en lastebil og sang mens Pia Tjelta presenterte sin første kolleksjon under eget merke. Foto: Getty Images Vis mer

- Selve visningen var spekket av innhold og inntrykk. Det var Silya på lastebil, kjendisvenninner, med og uten barn, og modeller i demonstrasjonstog. Det hele ble ganske overveldende og jeg gleder meg til å se kjolene i ro og fred, sier Ingeborg Heldal, ansvarlig redaktør i KK.

LES OGSÅ: Designer lot seg inspirere av Pippi Langstrømpe

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images Vis mer

Gråt etter visningen

Det så ut til å bli nokså overveldende for Tjelta selv som måtte ta til tårene etter visningen. Kanskje ikke så rart når det hele ble avsluttet med at hennes tre barn og nære venninner gikk ned catwalken.

- Jeg ønsket å hylle mødre. Det er viktig for meg å vise at vi må være gode forbilder for ungene våre. I tillegg ville jeg ha med damer som jeg ser opp til og beundrer, sier Tjelta til pressen som er tydelig preget av en hektisk dag.

EMOSJONELT: Pia Tjelta møtte pressen med tårer i øynene etter at visningen var over. Foto: Getty Images
EMOSJONELT: Pia Tjelta møtte pressen med tårer i øynene etter at visningen var over. Foto: Getty Images Vis mer

Visningen til Tjelta tok oss rett tilbake til 2015 da Dolce & Gabbana hyllet mødre ved å brodere «I love you mamma» på klærne og sende både gravide modeller og modeller med barn ned catwalken.

Året før satte Chanel i gang sitt eget demonstrasjonstog under moteuken i Paris, hvor modellene holdt skilt med tekster som «history is her story» og «be different».

LES OGSÅ: - Havaianas har aldri vært hottere

Dolce & Gabbana 2015 Foto: Scanpix
Dolce & Gabbana 2015 Foto: Scanpix Vis mer
Chanel 2014 Foto: Scanpix
Chanel 2014 Foto: Scanpix Vis mer

Blant kjendisvenninnene vi fant på catwalken var Marian Saastad Ottesen (42), Synnøve Skarbø (47) og Vanessa Rudjord (42). De hadde alle tatt med seg barna sine for anledningen. Før dem kom et hav av modeller med skilt hvor det sto «May we know them, may we raise them, may we be them».

- Inspirasjonen kom fra den kraften jeg kjente under #stilleforopptak. Det er så mye krefter i omløp når kvinner står sammen. Den følelsen klarte jeg ikke å glemme. Damer er sterkest når de står sammen, sier Tjelta.

LES OGSÅ: Da Pia Tjelta fødte tvillinger lå hennes femten år gamle datter og holdt rundt henne i fødesengen

- Ingen tvil om hvilken visning som hadde størst oppmøte

En dag av Oslo Runway er tettpakket av visninger, men KKs ansvarlige redaktør Ingeborg Heldal sier det var ingen tvil om hvilken visning som hadde størst oppmøte under moteuken i Oslo.

- Pia Tjelta har for lengst etablert seg som en designer som vet å lage kjoler norske jenter vil gå med. De flyr ut av butikkene - og det kommer denne kolleksjonen til å gjøre også. Blonder, florlette stoffer, vakre mønster og feminine snitt og detaljer, sier Hedal og legger til at det hun liker best ved Tjeltas design er at det fungerer på ulike størrelser og fasonger.

- Jeg ønsker å kle alle og vil lage klær som alle har lyst til å gå med. Kolleksjonen skal ikke ekskludere noen, forteller Pia Tjelta til KK.

LES OGSÅ: Puffermer er tilbake og vi elsker det!

Pia Tjelta SS19 Foto: Getty Images
Pia Tjelta SS19 Foto: Getty Images Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer