Pigmentflekker

Pigmentflekker: hva slags behandling er best?

Laser, kjemisk peeling eller kremer - hva bør du velge? Dette sier ekspertene.

PROFESJONELL BEHANDLING AV PIGMENTFLEKKER: En kurbehandling i klinikk krever én til to behandlinger i uka over fire til seks uker for best mulig resultat. I tillegg må behandlingen følges opp med et hjemmebehandlingsprogram som inkluderer både lysnende produkter og bruk av høy solbeskyttelse, forklarer eksperten. Foto: Coka - Fotolia
PROFESJONELL BEHANDLING AV PIGMENTFLEKKER: En kurbehandling i klinikk krever én til to behandlinger i uka over fire til seks uker for best mulig resultat. I tillegg må behandlingen følges opp med et hjemmebehandlingsprogram som inkluderer både lysnende produkter og bruk av høy solbeskyttelse, forklarer eksperten. Foto: Coka - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Endringer i pigmentene i huden er noe de fleste av oss opplever i perioder av livet. Mange opplever det under graviditet, og i tillegg opplever du kanskje også å få flere ujevne pigmenteringer i huden etterhvert som du blir eldre. 

LES OGSÅ: Sorry, dette er ikke en pigmentflekk

Lite sannsynlig at pigmentflekker blir helt borte

– Årsaken til pigmentflekkene kan være sammensatte, det er derfor viktig å ha realistiske forventninger.

- Det er lite sannsynlig at det pigmenterte området forsvinner totalt. 75 prosent lysning er et meget godt resultat, sier Ann-Kristin Stokke, fagsjef i Skintific AS, som fører blant annet Dermalogica og Clear Start. 

Hvilken behandling som er mest effektiv for akkurat deg, avhenger av hvilken type pigmentering du har, årsaken til pigmenteringen og hudfargen din, forklarer  

– Jo mørkere hud du i utgangspunktet har, desto mer disponert er du for pigmentering, sier Stokke.

Behandlingsmulighetene er mange. Noen behandlinger er egnet for hjemmebruk, mens andre krever at du oppsøker en salong eller en klinikk. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer