Baseplagg

Plaggene alle kvinner bør ha

Lurer du på hva uttrykket «basegarderobe» egentlig betyr?

BASEGARDEROBEN: Det er limet i garderoben som passer til alt og brukes sammen med trendplaggene - dette trenger du for en komplett basegarderobe! Foto: All Over, Net-a-porter.com
BASEGARDEROBEN: Det er limet i garderoben som passer til alt og brukes sammen med trendplaggene - dette trenger du for en komplett basegarderobe! Foto: All Over, Net-a-porter.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STYLEMAG.NO: Det er noe vi stadig vekk hører i motesammenheng - «baseplagg i gode kvaliteter», «bygg opp en god basegarderobe». Men hva er egentlig denne såkalte basegarderoben fylt med de tilsynelatende viktige baseplaggene?

LES OGSÅ: Dette blir de største trendene for våren 2015

Jo, en basegarderobe er en samling av plagg som passer til alt, og som kan brukes uansett sesong og trendperiode. En basegarderobe er rett og slett limet som holder trendgarderoben (plagg fra forbigående trender du samler opp gjennom sesongene) sammen. 

Så hva utgjør en god basegarderobe - hva er det alle kvinner trenger for at garderobemulighetene er sa mange som mulig? Vi har laget listen for deg. 

T-skjorte fra Rag & Bone via net-a-porter, ca. kr 825.  Foto: Net-a-porter.com
T-skjorte fra Rag & Bone via net-a-porter, ca. kr 825. Foto: Net-a-porter.com Vis mer

T-skjorten: Den passer like bra til bukser som til skjørt og kan brukes både til jobb og fest. Her er det å finne den perfekte passformen som er den evige utfordringen, og når du først finner den, er å kjøpe mange av den vårt tips. 

Blazer fra Zara, kr 799.  Foto: Produsentene
Blazer fra Zara, kr 799. Foto: Produsentene Vis mer

Blazeren: Dressjakken har blitt en klassiker for en kvinnes garderobe, og den kan virkelig brukes til alt. Stilene er mange, og du kan velge å gå for en som er androgyn og rett i snittene, eller en nettere og mer innsvinget.

Strikkegenser fra Zara, kr 1159. Foto: Produsentene
Strikkegenser fra Zara, kr 1159. Foto: Produsentene Vis mer

Strikkegenseren: Denne skal sitte godt på og være i en farge som passer til hudtonen din. Strikkegensere blir mye brukt, spesielt i løpet av vinteren, så her er det viktig å velge den som passer deg best. Ikke gå for en skrikende farge. Det kan være kult med oransje akkurat nå, men neste sesong kan det være vanskeligere å bruke. Nøytrale farger som svart, hvitt, grått og lyse pasteller er sikre fargevinnere som aldri går av moten. 

Sigarettbukser fra Band of Outsiders via net-a-porter, ca. kr 4455.   Foto: Net-a-porter.com
Sigarettbukser fra Band of Outsiders via net-a-porter, ca. kr 4455. Foto: Net-a-porter.com Vis mer

Sigarettbuksen: Den smale dressbuksen har kommet for å bli, og den kan både tones ned og pyntes opp. Dette er buksen som gir smal figur og er like kul sammen med sneakers som med pumps. Pass på at den stopper på ankelen og er i en farge som du ikke kommer til å bli lei av med det første, så har du en bukse du kommer til å bruke mye!

Skjorte fra Totême via net-a-porter, ca. kr 2095.  Foto: Net-a-porter.com
Skjorte fra Totême via net-a-porter, ca. kr 2095. Foto: Net-a-porter.com Vis mer

Skjorten: En enkel, klassisk skjorte er essensielt i garderoben. Gå for basefarger, så kan den kombineres med det aller meste. Det er fint at skjorten er litt ettersittende og ikke altfor oversized, bare pass på at den ikke blir for trang - det kan fort bli vulgært.  

Blyantskjørt fra Mango, kr 149.  Foto: Produsentene
Blyantskjørt fra Mango, kr 149. Foto: Produsentene Vis mer

Blyantskjørtet: Dette plagget er perfekt for å få frem de feminine formene, og kan lett rockes opp med strikkegenser og skinnjakke eller gjøres klassisk med en skjorte. Dette plagget redder deg uansett hva slags fest du skal på og er perfekt når du skal løpe rett fra jobb til middagsselskap. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer