Trend:

Plaggene du så overalt i 2017

Hvem kan vel glemme t-skjorten fra Gucci?

ÅRETS TRENDPLAGG: Vi har tatt en titt på hvilke plagg som dominerte 2017. Foto: Scanpix
ÅRETS TRENDPLAGG: Vi har tatt en titt på hvilke plagg som dominerte 2017. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2017 er snart forbi og vi er i full gang med å oppsummere året som har gått. Hvilke designere har utmerket seg, hvilke trender har vi vært vitne til og hvilke plagg har tatt helt over Instagram-feeden din. For det har nemlig vært en del av dem!

LES OGSÅ: Julie (30) sa opp revisorjobben for å satse på t-skjorter

Handlenettet

Dyre designervesker har en tendens til å få mye plass i motebildet - ikke rart når de er så fine som de er - men det har også vært langt mer budsjettvennlige alternativer på markedet i år. Denne sommeren så vi nemlig at handlenettet ble svært så populært blant motebloggerne!

Svært mange delte idylliske sommerbilder fra stranden, i parken eller på svabergene på Instagram med handlenettene sine. Handlenett som gjerne var fylt med solkrem, solbriller og et par appelsiner. Helt sant! Bare se her!

T-skjorten fra Gucci

Det er ingen tvil om at logo-overdelen fra det italienske motehuset fortjente en plass på denne listen. Det var en stund i 2017 absolutt «alle» skulle ha tak i t-skjorten. Enten om det var «the real deal» til over 2000 kroner, en kopi på Ebay eller de lignende variantene kjedebutikkene lagde.

Ja, den ble faktisk så populær at Bik Bok lagde en så å si identisk t-skjorte. Det eneste som var annerledes var det som sto på den. I stedet for «Gucci» hadde kjedebutikken skrevet «Oslo» på sin variant. Et risikabelt trekk ettersom Gucci nylig saksøkte Forever 21 for kopiering? Se selv!

Sokkeskoen

«Sock boots», sko i sokkestil - kall det hva du vil, fellesnevneren her er uansett sokken. Designere som Vetements, Fendi og Balenciaga har det siste året kledd opp modellene sine til moteuken med sko som rett og slett ser ut som sokker. Men han som kanskje har fått mest oppmerksomhet for denne skotypen er Kanye West (39) som i flere av sine Yeezy-kolleksjoner har vist frem den såkalte «sock boot»-en.

På Instagram, under hashtaggen #sockboots, finner du også nærmere 11 000 bilder av folk som har lagt ut bilder av sine nyinnkjøpt sko, eller et par de har laget selv. For etter at denne trenden oppsto i motebildet, har flere og flere laget videoer hvor de viser hvordan du kan lage skoene. Du kan se det i denne saken!

Motepersonligheter - spesielt i skandinavia - forelsket seg spesielt i ett par fra Balenciaga. De blomstrete sokkeskoene har garantert poppet opp i Instagram-feeden din i løpet av 2017. Under ser du vakre Janka Polliani iført de trendy skoene sammen med en fantastisk kjole og en veske som også har fått massiv oppmerksomhet i år! Les mer om dagen lengre ned i saken.

KARDASHIAN-KLANENS FAVORITT: Du har nok sett både Kendall, Kylie og Kim i sokkeskoene. Her er bare noen av antrekkene de har brukt trendskoene til. Foto: Scanpix
KARDASHIAN-KLANENS FAVORITT: Du har nok sett både Kendall, Kylie og Kim i sokkeskoene. Her er bare noen av antrekkene de har brukt trendskoene til. Foto: Scanpix Vis mer

Vesken fra Cult Gaia

Som sagt fikk handlenettet mye oppmerksomhet i motebildet, men det gjorde også vesken fra Cult Gaia! Dette er nemlig ikke en helt vanlig veske. Materialet er langt ifra mykt eller i skinn, og akkurat som handlenettet, er ikke denne vesken heller ikke tett.

Den trendy vesken ble båret av de fleste motepersonligheter i landet, og ble raskt både svært populær - og utsolgt.

LES OGSÅ: Sjekk Balenciagas kopi av Ikea-posen!

Et innlegg delt av CULT GAIA (@cultgaia)

Ganni-genser

Strikkegenseren fra Ganni har virkelig fått mye oppmerksomhet i 2017. Og det er det mange grunner til! Ja, den er fin å se på, kommer i mange deilige farger og har et fint mønster, men den er også ganske dyr. Du må faktisk ut med 4000 kroner skal du få tak i trend-genseren (om den fremdeles finnes i butikk!).

«God Morgen Norge» lagde faktisk et eget innslag om genseren og la også ut et bilde på Instagram av programlederne Peter Moi og Vår Staude, samt moteekspert Marianne Jemtegård, blogger Anne Brith og strikkegründer Anett Opheim.

«Ganni-genseren er sesongens IT-plagg! 4000kr for originalen eller 500 kr for å strikke selv. Klarer du å se forskjellen?», skriver kanalen til innlegget.

HER ER DEN: Genseren alle skulle ha - eller kopiere! Foto: Ganni
HER ER DEN: Genseren alle skulle ha - eller kopiere! Foto: Ganni Vis mer

Ifølge Dagbladet, fikk dette Anette Ringstad, som har agenturet for Ganni i Norge, til å reagere.

- Det er et hårreisende innlegg med ren promotering til en kommersiell aktør som tjener penger på vårt design, sier Ringstad til Dagbladet.

Ringstad forteller nemlig til Dagbladet om en økende interesse for Ganni-genseren, som ikke bare har vært av det hyggelige slaget.

- Vi opplever kunder som kommer inn i butikkene kun for å finne ut hvordan genseren er laget, sier hun.

Den rutete blazeren

Den rutete blazeren er raskt blitt et av de mest trendy høstplaggene denne sesongen. Motepersonligheter, spesielt i Sverige, Danmark og Norge, er selvfølgelig på ballen og har alle stylet den på hver sin måte.

«En rutete blazer er det perfekte plagget til hverdag, og med jeans og en turtleneck under blir den passe avslappet. Jeg liker detaljen på denne med knapp i midjen, men alternativt kan man også bruke et belte», skriver KKs moteblogger Annabel Rosendahl på sin hjemmeside.

La deg inspirere av moteprofilenes måter å style blazeren på her!

Kjolene fra Réalisation Par

Omslagskjolen har vært hot, hot, hot i år - og mye er på grunn av kjolene fra merket Réalisation Par. Kjolene kom i både lange og korte varianter, i flere deilige farger, og hadde print mange falt helt pladask for. Oss inkludert. Det tok ikke lang tid før det fantes mange lignende varianter hos kjedebutikkene.

Fra Rosie Huntington- Whiteley og Bella Thorne, til Kendall Jenner og Margot Robbie. Hollywood-stjernene har lagt sin elsk på omslagskjolene fra Réalisation Par. Originalen, som har blitt sett på alt som kryper og går av kjendiser, koster 1700 kroner (pluss frakt og toll). Men her kan du finne noen budsjettvennlige alternativer!

LES OGSÅ: La deg inspirere av disse 12 vinterantrekkene

TRENDY KJOLE: Dette er en av mange varianter fra årets hotte merke, Realisation Par. Foto: Produsenten
TRENDY KJOLE: Dette er en av mange varianter fra årets hotte merke, Realisation Par. Foto: Produsenten Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer