Høstmote

Plaggene som blir hotte i høst

Se opp for velur, fjær og digre smykker hos Vero Moda, Vila, Only og Pieces.

HØSTENS TRENDER: Velur er tilbake! Det samme er de store smykkene og fjærdekorerte plagg. Foto: Tone Ra Pedersen (alle bilder)
HØSTENS TRENDER: Velur er tilbake! Det samme er de store smykkene og fjærdekorerte plagg. Foto: Tone Ra Pedersen (alle bilder) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
KK.no har fått en sniktitt på hva som kommer i butikkene til høsten.

På et pressemøte sist uke avslørte Vero Moda, Vila, Only og Pieces hva de tror kommer til å bli det heteste når det gjelder klær og tilbehør - etter at vi har pakket ned bikinien og ballerinaskoene.

Jeansenes hevn

Aller først til et plagg vi alle kjenner godt: Jeansene – eller olabuksene på godt norsk.

- De siste sesongene har det vært mye tights, men nå ser vi endelig at jeansene kommer tilbake for fullt, sier Camilla Medby Hagen, innselger ved Only til KK.no.

Høstens jeans kommer i alle typer varianter og vasker, mørke og lyse, plain eller med effekter som slitte detaljer, sømmer, lommer og glidelåser, smale eller vide.

Jeansenes comeback gir oss også kortere topper enn tidligere. For i dongeribuksa er det lov å vise fram rumpa – noe man gjerne helst ikke bør gjøre i tights.

Mote for den vågale

Det er fremdeles mye detaljer på skuldrene på gensere og topper til høsten. Paljetter, perler, fjær, kjettinger og broderier.

Mens det kanskje kun var de mest vågale blant oss som turde å gå for dette i vår, er det nok flere som tør å gå for en overdel med skulderdekor nå.

Noe av det mest elleville du kan kjøpe i høst er imidlertid en vest dekket med strutsefjær (se bilde nr. 3 i bildekarusellen under).

Med en slik vest bør resten av antrekket være ganske enkelt. Bruk den for eksempel til jeans med en svart eller hvit topp under, eller over en enkel svart eller hvit kjole.

Fjær finnes imidlertid i mer moderate mengder på flere av høstens plagg, for deg som ønsker å begynne forsiktig.

Se høstnyhetene fra ONLY:






Velur er tilbake

Comeback til høsten gjør også velur – skinnende blankt fløyelsstoff som du gjerne husker på kjoler fra 80-90-tallet?

Vero Moda har både topper, kjoler, bukser og blazere i velur i årets høst-/vinterkolleksjon.

Men det betyr ikke at det er lurt å kjøre et helt antrekk i velur fra topp til tå. Til høsten er nemlig såkalt fabricmix – det å blande forskjellige typer stoffer – en av de heteste trendene.

- Blondestoff blandes med strikk, grovstrikk blandes med tynnstrikk, semsket skinn med blankt skinn, chiffondetaljer på skinnplagg – det gjør plagget litt mer spennende, sier Linn Camilla Malnes, salgsansvarlig ved Vero Moda.

Også countrystilen er sterk hos kjeden, med mye denim, rutete skjorter, blondebluser og karamellfargede bukser og blazere. Det samme er militærstilen, med cargobukser, militærgrønne plagg og parkaser.

Se høstnyhetene fra Vero Moda:






Feminin grunge

Hos Vila er det feminin grunge som gjelder. Det vil si en miks av ultrafeminine og røffere plagg.

Stilen får du for eksempel med å matche en romantiske kremfarget bluse sammen med en militærgrønn parkas med stor hette og pels, eller en stor fargerik strikkejakke.

Se høstnyhetene fra Vila:






Smale belter, store smykker

Når det gjelder accessoirer, er beltene smalere enn på lenge. Tynne flettede skinnbelter som skal henge løst rundt hoftene ser ut til å erstatte de brede store midjebeltene.

- Siden beltene er smalere, blir smykkene større. Til høsten skal smykkene gjøre mye ut av seg, med flere kjeder, stoffdetaljer, kuler og stæsj, sier Solveig Bolstad ved Pieces salgsavdeling Østlandet.

Og hvis du var en av de som løp rundt på jakt etter pelslue med klaffer i fjor vinter, kan du glede deg over at flere av kjedene har tatt inn denne i sitt assortiment til høsten, i tillegg til den store russiske pelsluen.

Se høstnyhetene fra Pieces her:






Vinterens partyantrekk

Men vi må ikke glemme at vinter betyr party, med juleselskaper, julebord og nyttårsfeiringer.

I år er det fremdeles mye blonder, perler, paljetter og glitter, men også kjoler i brokade, metalliske stoffer – og som nevnt, velur – og mange av festkjolene har åpen rygg.

Se høstens partyantrekk her:




Stem her!

Gleder du deg til høstens trender?



Kommer snart i butikken

Det er med andre ord ingen grunn til å grue seg til at sommeren er over. Høstnyhetene kommer allerede i butikkene fra august og utover.

Og da bør du altså huske følgende stikkord: Velur, fjær, skulderdekor, fabricmix, feminin grunge, smale belter og digre smykker. Flere tights og brede belter trenger du imidlertid ikke å kjøpe, selv om de er på salg.

Ja, det er mye fint som kommer til høsten!
 
219 (43%)
Både og - noe fint, og noe ikke fullt så fint
 
168 (33%)
Nei, dette var ikke helt min stil
 
114 (22%)
Usikker
 
7 (1%)
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer