Skjerf

Plagget alle vil ha nå

Du husker det kanskje fra grungeperioden på 90-tallet. Nå er shiva-skjerfet tilbake.

HUSKER DU DET? En variant av det legendariske Shiva-skjerfet har blitt sett på kjendiser som Mischa Barton og Lindsay Lohan Foto: All Over Press og Satya Rai
HUSKER DU DET? En variant av det legendariske Shiva-skjerfet har blitt sett på kjendiser som Mischa Barton og Lindsay Lohan Foto: All Over Press og Satya Rai Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Året er 1993 og grønsjen har nådd ungdomsmiljøene i Norge.

Vi hører på Nirvana og Alice in Chains og digger Alex Rosén som stuntreporter på NRK. Flannelskjorter, cordfløyelsbukser og Dr. Martens-støvler blir en del av «uniformen» for de av vennegjengene som ser på seg selv som litt frika. Strømpebuksene kan gjerne være hullete, vi elsker lag-på-lag-stilen og vi går ikke av veien for en sikkerhetsnål eller to.

Og hva er det vi har rundt halsen? Jo, selvfølgelig et shiva-skjerf.

Nå vil kjendisene ha det

Det myke viskoseskjerfet sto perfekt til den avslappede 90-tallsstilen, og reflekterte den gryende New Age-bølgen som gjorde seg gjeldende på samme tid. Skjerfet har fått sitt navn fra Shiva, en av de viktigste gudene i hinduismen.

De siste årene har det legendariske skjerfet fått en renessanse.

Kjendiser som Jessica Alba, Nicole Richie og Mischa Barton har blitt sett med viskosesskjerfet snurret rundt halsen.

LES OGSÅ: 14 rocka sommerplagg.

Den trendy varianten av shiva-skjerfet er det designeren Kiran Rai som står bak. Hun er født i England i en tradisjonell, indisk familie og ble i barndommen påvirket av en rekke ulike kulturer.

Skjerfene ble lansert i 2007. De har alle et personlig budskap vevet inn i stoffet. Temaene er kjærlighet, håp, fred, karma og skjebne.

I Norge får du Satya Rai-skjerf hos Tina Steffenakk Hermansen (TSH). Billigvarianten vi husker fra 90-tallet får du blant annet hos Shangri-La i Oslo til ca 60 kroner.

Ikke din stil?

Om du ikke er fan av den avslappede, grønsj-inspirerte stilen, så har selvsagt motebildet en rekke andre typer skjerf å by på.

Dyremønster er fortsatt trendy. De samme er søte blomster. Om sommeren er naturlig nok ikke hovedpoenget med å bruke et skjerf at man fryser på halsen. Nei, her dreier det seg rett å slett om å se kul ut, for eksempel når du skal på festival.

Se flere sommerlige skjerf her:

Slik styler du

De fleste antrekk kan heves med et stilig skjerf, og skjerfene kan knytes på en rekke forskjellige måter.

På 50- og 60-tallet var det trendy å knyte dem rundt hodet. Små silketørklær toppet antrekket samtidig som de beskyttet frisyren mot vær og vind. Små skjerf er også søte når de knytes en gang rundt halsen, mens større skjerf og sjal surres flere ganger eller henger ganske enkelt rett ned. Mange liker også å bruke flere skjerf samtidig, slik Mischa Barton gjør på bildet over. Vil du gå for denne looken, så finn farger som matcher, og sørg for at resten av antrekket er relativt enkelt, slik at du ikke ender opp med å se ut som en fillehaug.


I HOLLYWOOD: Også Jessica Alba snurrer Shiva-skjerfet rundt halsen. Foto: All Over Press
I HOLLYWOOD: Også Jessica Alba snurrer Shiva-skjerfet rundt halsen. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer