Undertøy

Plagget du bare må ha i sommer

Med en nude hold in-bokser, eller avklippede strømpebukser unngår du svetteringer, gnissende lår OG du kan bruke gjennomsiktige plagg.

DEN ELASTISKE HOLD-IN-SHORTSEN ER SUPER PÅ TRE MÅTER: Den gjør at det ikke gnisser mellom lårene, du slipper at trusekanten synes og den motvirker at du svetter i tynnere stoffer som lin og silke. Foto: Cecilie Leganger
DEN ELASTISKE HOLD-IN-SHORTSEN ER SUPER PÅ TRE MÅTER: Den gjør at det ikke gnisser mellom lårene, du slipper at trusekanten synes og den motvirker at du svetter i tynnere stoffer som lin og silke. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå som det er varmere i været, kler vi på oss klær i tynnere materialer, som lette sommerkjoler, linshorts og skjørt.

Men når sola steker på himmelen, blir huden gjerne litt ekstra svett, noe som fører til at det gnisser mellom lårene. 

Kanskje ikke så farlig når du likevel er på vei til stranda, men dersom du skal ut å spise på restaurant eller ta en drink på jobbens hagefest, vil vi jo ha det litt behagelig.

En hel strømpebukse blir selvsagt for varmt - heldigvis er det et annet genialt lite plagg som kan være redningen.

SYNES NESTEN IKKE: Hold in-bokseren, eller den avklippede strømpebuksen, vil ikke synes - selv i hvite eller tettsittende plagg.  Foto: KK
SYNES NESTEN IKKE: Hold in-bokseren, eller den avklippede strømpebuksen, vil ikke synes - selv i hvite eller tettsittende plagg. Foto: KK Vis mer

Tre supre bruksområder

Som regel er du på utkikk etter dem i julebordsesongen, når du vil stramme opp fasongen under den lille sorte, men du får også tak i shape wear-shorts beregnet for varme sommerdager.

- Det finnes shapewear-shorts i tynne materialer, beregnet for sommerbruk, som strammer, løfter og gir en fin fasong, uten at det kjennes varmt og ubehagelig ut, sier produktplanelegger i Cubus, Linda Raanes Rosèn, til KK.no.

Shortsen har mange fordeler - du slipper at trusekanten synes under lyse plagg, du svetter ikke like mye i tynne stoffer som lin og silke, du unngår gnissing mellom lårene - som er et problem for mange i sommervarmen, og sist men ikke minst så gir den deg en fin fasong.

På kaldere dager gjør dessuten shortsen det mulig å bruke kjole og shorts, selv om det ikke er stekende hett. Utover sommerkvelden, når det blir litt kjøligere, vil den også holde deg god og varm.

Og skulle vinden blåse opp kjolen din, så synes du kanskje det er kjekkere å vise fram en shorts enn tangatrusen din?

Tips: Du trenger heller ikke å gå til innkjøp av dyre hold-in-shorts - klipp heller av bena på en gammel hudfarget strømpebukse du har i undertøysskuffen.

Visk bort truseskillet under kjolen

I en florlett silkekjole vil en stram truse kunne gi deg et lite skille. For å unngå dette, kan også en kroppsnær shapewearkjole være fin å bruke.

- For å unngå at trusekanten synes under sommerkjolen, kan man bruke en tynn bodydress under, og denne vil både gi deg en fin og glatt silhuett, sier Jessica Simonsen, Public Relations Manager hos Triumph, til KK.no.

Og ifølge stylist Marthe Kveli Valeberg, har hold in nærmest blitt de nye hælene, dessuten.

- Du får straks en finere holdning, og klærne ser bedre ut på, har hun tidligere uttalt til KK.no.

HUDFARGET ER PENEST UNDER HVITE PLAGG - MEN DET ER FINT OM SHORTSEN IKKE HAR SÅ LANGE BEIN AT DEN SYNES: En som elsker å bruke hudfargede short under kjoler og skjørt, er nygifte tv-stjerne Kim Kardashian. Foto: ALL OVER PRESS
HUDFARGET ER PENEST UNDER HVITE PLAGG - MEN DET ER FINT OM SHORTSEN IKKE HAR SÅ LANGE BEIN AT DEN SYNES: En som elsker å bruke hudfargede short under kjoler og skjørt, er nygifte tv-stjerne Kim Kardashian. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

Ikke bom på størrelsen

Du vil ha et hold in plagg som føles behagelig på. Stramme pølseskinn vil vi jo ikke ha. Hele poenget er jo at vi skal kose oss, uten å bli for svette eller vise for mye. Derfor er det viktig at du kjøper riktig størrelse.

Få en av de ansatte i butikken til å hjelpe deg. Plagget skal verken være for løst eller stramt, og huden skal ikke bule ut fra sømmene.

Hudfargede varianter kan du dessuten bruke til alle dine lyse plagg - de vil faktisk være mer usynlig enn hvitt.

Men til sorte kjoler, shorts og skjørt er selvsagt sort undertøy det fineste.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer