La deg inspirere:

Plagget moteprofilene MÅ ha i klesskapet

Dette året satses det på alt fra en svart skinnjumpsuit til tidløse baseplagg.

MÅ HA-PLAGG: Darja Barannik er blant moteprofilene som deler sitt beste kjøp. Foto: NTB Scanpix
MÅ HA-PLAGG: Darja Barannik er blant moteprofilene som deler sitt beste kjøp. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I skrivende stund kikker jeg ut vinduet og ser tunge, grå skyer. Det er ikke det mest inspirerende været å stå opp til. Slikt vær er det ikke akkurat lett å våkne til, og dermed blir det ikke så fryktelig gøy å finne ut av hva man skal ha på seg.

Vi kommer nok til å oppleve mange slike dager framover, og da er det greit å la seg inspirere av noen skikkelig stilsikre og kule damer. Vi har nemlig spurt fem moteprofiler om hvilket plagg de må ha i klesskapet sitt dette året. Kanskje finner du ditt nye favorittplagg for 2020?

DARJA BARANNIK

Det er ingen hemmelighet at influenseren Darja Barannik er glad i blazerne sine. Dette er et plagg vi stadig vekk ser henne i på Instagram, men også på gaten under moteukene rundt om i verden.

– Blazeren er en klassiker som jeg ikke kommer foruten å nevne når det er noe jeg MÅ ha i klesskapet. Den skal gjerne ha litt skuldre og være oversized. Og dersom man kun skal ha en variant i klesskapet, bør den ha en nøytral farge og gjerne ensfarget, slik at du enkelt kan style den til ulike anledninger.

– Den er så enkel å style opp eller ned og gir enhver look et elegant og sofistikert uttrykk. Og nettopp fordi jeg velger en oversized variant, kan den enkelt styles til fest med strømper eller høye støvletter, som en kjole. Samtidig som den egner seg perfekt for et mer avslappet hverdagsantrekk med jeans og en kasjmirgenser eller med dressbukser og hæler i jobbsammenheng.

BLÅTONER: Vi elsker hvordan Darja har brukt ulike nyanser av blått for å skape denne looken. Foto: NTB Scanpix
BLÅTONER: Vi elsker hvordan Darja har brukt ulike nyanser av blått for å skape denne looken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

INGEBORG HELDAL

Rock og glamour er to ord som fint kan brukes til å beskrive stilen til KK-redaktør Ingeborg Heldal. Det er derfor alltid spennende å høre hva hun kommer til å skaffe seg det kommende moteåret.

– I 2020 ønsker jeg meg mest av alt en svart jumpsuit i skinn! Den skal ha belte i livet og jeg skal style den med høyhælte sandaler - kanskje med litt platå til og med! Også vil jeg ha saltvannshår og sotede øyne!

GURI HELI

Influenser Guri Heli kan den kunsten å ta i bruk de enkleste plagg og se helt rå ut. Det var derfor ikke overraskende at hennes må ha-plagg for dette året var en hvit t-skjorte.

– Det er fordi den forblir tidløs og klassisk. Velg en med en god kvalitet og legg penger i det du vet blir brukt.

– Jeg styler t-skjorten med alt. Fra ullbukser, denim og dressbukser til skjørt og shorts. Det er også kult med blazer over.

Hun er heller ikke fremmed for å ta i bruk en klassisk dress. Denne kan du gjerne bruke for seg selv, men selvfølgelig style med den hvite t-skjorten.

IDA ELISE EINARSDOTTIR

Melk og Honning-redaktør Ida Einarsdottir er like stor fan av blazeren som Darja Barannik. Uavhengig av trender og sesonger er dette hennes go to-plagg hvert eneste år.

– Den er et helt åpenbart innslag i enhver basegarderobe, nettopp fordi den så genial og enkelt kan styles både opp og ned avhengig av anledning. Jeg bruker den til jeans og sneakers eller høye støvletter om dagen, og med høye hæler eller over en kjole om kvelden.

Se dette innlegget på Instagram

Major blazer.

Et innlegg delt av Ida Elise Eide Einarsdóttir (@idaeinarsdottir)

– Blazeren kommer selvsagt i en rekke utgaver, men min favoritt er den oversized herrevarianten. Jeg har noen favoritter jeg har hatt i mange år - og noen nye. Felles for de alle er at de er klassiske, tidløse og holdbare nettopp slik at de kan være med meg lenge fra merker som Arket, Dagmar, Toteme og norske Envelope1976 samt vintage-kupp fra blant annet YSL, sier Einarsdottir og fortsetter:

– Trenden med oversized blazere fortsetter også i år som en del av powersuiting. En stor trend denne våren er også skinnblazeren og den croppede blazeren samt statement-skuldre.

Foto: Arket
Foto: Arket Vis mer

MAREN SCHIA

Det er kanskje grått ute, men i klesskapet til Maren Schia er det fullt og lys og farger! Vi lar oss stadig vekk imponere av hennes kreative måter å sette sammen antrekk på. I år er det en statementjakke som står på ønskelista.

– Et eksempel er den tigermønstrede kåpen min som jeg kjøpte i en vintagebutikk i Paris. Jeg har brukt den så mye, og den passer til alle sesonger. Styler den med hva som helst egentlig!

– I år vil jeg finne nok en ny statementkåpe/jakke. Mange vil nok tro at det er en dum investering, men de er enkle å style fordi de blir fokuspunktet i antrekket, så resten av antrekket kan holdes enkelt. Så lenge man finner en man ikke går lei, så kan man ha de i mange år. De kan også lett finnes på salg, noe som gjør det litt ekstra gøy.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer