Mote

Polokragen: det nye skjerfet?

Det strømmer inn med polokrager i butikkene, og vi er også overbevist!

VARMT OG GODT: Alle plagg med høy hals tas imot med åpne armer! Foto: NTB
VARMT OG GODT: Alle plagg med høy hals tas imot med åpne armer! Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er ett plagg jeg husker spesielt godt fra da jeg var liten. Sånn tre-fire år gammel. Den gode, gamle finlandshetta - eller balaclava om du vil.

Min var nok ikke like tidsriktig med tanke på fargen på den du ser under her, men heller en god blanding av rødt, grønt, gult og blått. Det var ikke alltid like stas da man skulle ut i snøen og leke og mamma måtte tre denne lue og skjerf-kombinasjonen over hodet.

GODE MINNER: Den er absolutt praktisk og passer utmerket for barn, men noe litt nettere hadde kanskje vært fint for de voksne. Foto: FUB via Boozt
GODE MINNER: Den er absolutt praktisk og passer utmerket for barn, men noe litt nettere hadde kanskje vært fint for de voksne. Foto: FUB via Boozt Vis mer

Men jo mer jeg tenker på det, jo mer smiler jeg. For et nydelig plagg det egentlig er! Den er varm og sitter godt, men hvis man skal trekke frem en negativ side ved det, så er det kanskje ikke det fineste plagget som finnes.

Det passer nok ikke helt til høstkåpen og de nye støvlettene, men hvem vet - kanskje det blir en trend også?

Heldigvis finnes det jo masse varmt tilbehør som gjør jobben! Skjerf, luer og votter er som alltid høyt oppe på listen vår når det gjelder deilig vintertilbehør, men nå må vi nok legge til en ting til på den lista - nemlig polokragen.

2020-VERSJONEN: Dersom du ikke ønsker å gjemme håret under en balaclava, kan dette kanskje være løsningen. Foto: One & Other
2020-VERSJONEN: Dersom du ikke ønsker å gjemme håret under en balaclava, kan dette kanskje være løsningen. Foto: One & Other Vis mer

Også dette plagget har mange navn. Neckwarmer, hals, høyhalset skjerf, buff, turtle scarf - ja, listen fortsetter. Men felles for de alle er en høy hals med tøy som dekker både brystpartiet og deler av ryggen.

Tips! Tenk gjerne lag på lag-styling når du skal bruke polokragen. Den kan fint brukes innerst på huden og deretter styles med andre gensere eller skjorter for så å toppes med en kul jakke!

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Selv om vi elsker et deilig, stort skjerf, er det noe mer praktisk med denne - men fortsatt like fint! Den sitter tettere inntil kroppen, noe som er ekstra deilig med tanke på vind og kulde.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Er polokragen det nye skjerfet? Hva tror du?

Samsøe Samsøe, kr 699
Samsøe Samsøe, kr 699 Vis mer
Jenny Skavlan x Pierre Robert, kr 299
Jenny Skavlan x Pierre Robert, kr 299 Vis mer
Lindex, kr 299
Lindex, kr 299 Vis mer
Ellos, kr 249
Ellos, kr 249 Vis mer
Samsøe Samsøe, kr 699
Samsøe Samsøe, kr 699 Vis mer
One & Other, kr 1499
One & Other, kr 1499 Vis mer
Kappahl, kr 249
Kappahl, kr 249 Vis mer
Arket, kr 699
Arket, kr 699 Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer