Fashion week:

Prada-visningen har fått nettet til å koke

Kjenner du igjen modellen?

PÅ CATWALKEN: Twin Peaks-stjerne Kyle MacLachlan åpnet Prada-visningen i Milano. FOTO: NTB
PÅ CATWALKEN: Twin Peaks-stjerne Kyle MacLachlan åpnet Prada-visningen i Milano. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for økende smitte åpner Europa opp litt etter litt. Også moteukene er tilbake – på en måte. Nå er kanskje ikke herremoteukene de som vanligvis får aller mest oppmerksomhet, i alle fall ikke her hjemme. Så hvorfor snakker «alle» nå om Prada-visningen?

Miuccia Prada og Raf Simons, sistnevnte som noe overraskende tiltrådte rollen som kreativ leder for det italienske motehuset sammen med førstnevnte tilbake i 2020, viste sin nyeste kolleksjon for høst/vinter 2022 under herremoteuken i Milano.

På catwalken var noen av Hollywoods største navn, blant dem Twin Peaks-stjerne Kyle MacLachlan og Jeff Goldblum kjent fra Jurassic Park som henholdsvis åpnet og lukket visningen mandag.

OVERRASKET: Du kjenner han fra tv-serier som Twin Peaks, Frustrerte Fruer og Sex og singelliv, men kanskje ikke fra catwalken? FOTO: NTB
OVERRASKET: Du kjenner han fra tv-serier som Twin Peaks, Frustrerte Fruer og Sex og singelliv, men kanskje ikke fra catwalken? FOTO: NTB Vis mer
PÅ PLASS: Også Jurassic Park-stjerne Jeff Goldblum gikk for Prada. FOTO: NTB
PÅ PLASS: Også Jurassic Park-stjerne Jeff Goldblum gikk for Prada. FOTO: NTB Vis mer

Også Queen’s Gambit-stjerne Thomas Brodie-Sangster, Sex Education-skuespiller Asa Butterfield, Damson Idris, Tom Mercier, Jaden Michael, Louis Partridge, Moonlight-skuespiller Ashton Sanders og Filippo Scott var innom den stjernespekkede catwalken i motebyen.

NY VRI: Tradisjonelt workwear får en ny vri hos Prada. FOTO: NTB
NY VRI: Tradisjonelt workwear får en ny vri hos Prada. FOTO: NTB Vis mer
INSPIRERT? Instagrams eget motepoliti Diet Prada trekker linjer til Balenciaga. FOTO: NTB
INSPIRERT? Instagrams eget motepoliti Diet Prada trekker linjer til Balenciaga. FOTO: NTB Vis mer

Hele 50 looks viste den dynamiske duoen bak motehuset som for alvor har fått nytt liv, og som for tiden seiler opp som et av de kanskje mest interessante akkurat nå. At Prada er i ferd med å reposisjonere seg er det i alle fall ingen tvil om, og det godt hjulpet av en hel armada av influensere som oversvømmer Instagram med merket.

TAKKER OG BUKKER: Raf Simons og Miuccia Prada er de kreative lederne bak det italienske luksusmotehuset. FOTO: NTB
TAKKER OG BUKKER: Raf Simons og Miuccia Prada er de kreative lederne bak det italienske luksusmotehuset. FOTO: NTB Vis mer

Det hele var en slags homage til tradisjonelt workwear med mørke frakker med overdimensjonerte skuldre og shearling-detaljer og skinnfrakker med tilhørende skinnbukser og -skjorter. Sofistikert, chic og mektig, skal man tro internasjonal motepresse. Men ikke alle er enige i det. Instagrams eget motepoliti Diet Prada er nemlig på ballen med en serie bilder som sidestiller Pradas kolleksjon med Balenciaga og Balmain.

«Savner tiden da Prada gjorde det motsatte av det alle andre i bransjen gjorde», skriver de i caption, og i kommentarfeltet raser debatten.

Mest oppmerksomhet får motehuset likevel for castingen som setter et punktum for en ellers stille moteuke preget i stor grad av avlysninger og utsatte visninger.

Kyle MacLachlan er kjent fra kultserien Twin Peaks der han spilte politimannen Dale Cooper. Han har også hatt roller i både i Frustrerte Fruer og Sex og singelliv. Catwalken derimot er han ikke spesielt kjent med, og det kokte derfor på sosiale medier da han åpnet visningen for Prada.

62-åringen tok selv til Instagram for å takke Prada og Simons for muligheten. «For en ære», skriver han i caption:

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer