Primer

Primerne som holder det de lover

Lei av at makeupen forsvinner utover dagen? En god primer kan være løsningen!

En god primer gjør at sminken holder seg fin lengre og kanskje kan vår guide bidra til at du finner den perfekt for akkurat deg og dine behov.  Foto: Shutterstock / lenaer
En god primer gjør at sminken holder seg fin lengre og kanskje kan vår guide bidra til at du finner den perfekt for akkurat deg og dine behov. Foto: Shutterstock / lenaer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En god primer kan være akkurat det du trenger dersom du føler at makeupen forsvinner irriterende fort. På Talk About Beauty har norske kvinner anmeldt nesten 40 ulike primere og her oppsummerer vi hvilke som er på topp 5-listen (se listen nederst i saken), samt forteller deg alt du trenger vite om det populære produktet.

LES OGSÅ: Foundation-vinnerne norske kvinner elsker

Hva er en primer?

En primer er et produkt som skal glatte ut huden, fylle inn fine linjer og porer, gjøre det lettere å påføre makeup, samt bidra til at sminken sitter bedre. Du legger primeren etter at du har renset huden og lagt fuktighetskremen din, og før du legger makeup.

Man kan si at produktet fungerer som en slags grunning som gjør huden jevn og klar for resten av sminken. En god primer er altså et genialt produkt det kan lønne seg å investere i – det gjelder bare å finne ut av hvilken du skal kjøpe. LES OGSÅ: 8 eyelinere som holder det de lover

Ulike typer primere

Det finnes et stort utvalg av primere som kommer i alt fra gele- og kremform til spray, og når det kommer til hvilken konsistens du skal velge, handler det først og fremst om smak og behag.

Primere kommer også med ulike formål: Noen skal jevne ut porer, noen skal dempe rødhet, noen skal jevne ut hudfargen og noen skal matte ned oljete hud. I tillegg inneholder noen silikon (silikon er med på å gjøre huden glatt, samt holde foundationen på plass), noen inneholder olje, mens andre inneholder ingen av delene.

For å finne riktig primer, må du altså tenke over hva slags hudtype du har og hva du ønsker at primeren skal gjøre for deg. I tillegg til å bidra til å løse slike spesifikke hudproblemer, skal altså primeren bidra til å glatte ut huden og til at sminken sitter hele dagen. 

LES OGSÅ: Over 100 maskaraer er anmeldt – dette er topp 10!

Hvilken skal du kjøpe?

Så det store spørsmålet: Hvilke primer skal du kjøpe? Hvilken er best? Kosmetikkmarkedet bugner av ulike varianter og det gjelder å vite hvilke som er de beste. For å bidra til at du unngår bomkjøp, oppsummerer vi her hvilke primere som har fått de beste anmeldelsene på Talk About Beauty.

Norske kvinner har her anmeldt nesten 40 ulike og disse fem troner på toppen akkurat nå:

Plass 5. Prime Time Foundation Primer Oil Control fra Bare Escentuals
Pris: Cirka 459,-
Lover: Skal passe for deg med sensitiv, fet og akne-utsatt hud og skal bidra til å minimere glans og oljete hud. Fri for olje og silikon.
Stjernerangering: 4,3/5

Kvinnene som har testet denne primeren, kan bekrefte at den både matter ned huden og reduserer synlige porer og de med oljete hud forteller at den bidrar til å holde dette i sjakk. I tillegg nevner anmelderne at primeren har en fin og lett konsistens og at makeupen holder bedre når de legger denne først. «En av de primerne jeg er mest fornøyd med! Den er veldig tynn i konsistensen i forhold til andre primere jeg har testet, men likevel fungerer den veldig bra. Den jevner ut huden og legger en fin og glatt base for resten av sminken», står det i en av anmeldelsene, mens det i en annen står: «Elsker denne primeren! Sminken holder seg fin hele dagen og hele looken ser fantastisk ut. Foundation legger seg heller ikke i smilerynke med denne. Helt frelst!». Les alle anmeldelsene her.

Plass 4. TimeBalm Face Primer fra The Balm
Pris: Cirka 329,-
Lover: Skal gi et glatt og jevnt underlag, samt redusere fine linjer og rynker. Skal berolige stresset og rød hud og beskytte ansiktet mot frie radikaler. Passer for alle hudtyper.
Stjernerangering: 4,4/5

Denne primeren får ros for å gjøre huden glatt og silkemyk, samt for at den virkelig bidrar til at sminken holder seg lengre. Flere forteller at det er deres favorittprimer og det nevnes at den er drøy i bruk. «En kjempegod primer som gjør at sminken holder godt utover dagen. Den jevner ut huden fint og du får mye for pengene. Drøy i bruk», står det i en av anmeldelsene, mens det i en annen står: «Min favorittprimer! Man får mye produkt for pengene og primeren legger en perfekt base før foundation. Sminken holder også lengre enn vanlig når man bruker denne». Les alle anmeldelsene her.

Plass 3. Mattifying Under Makeup Base fra Inglot
Pris: 200,-
Lover: Skal være en silkemyk primer med mattende egenskaper som minimerer synligheten av porer, samt gjør at sminken sitter lengre.
Stjernerangering: 4,7/5

Kvinnene som har testet denne primeren, forteller at den virkelig er veldig mattende og at den er perfekt for deg med kombinert eller fet hud. I tillegg nevner de at sminken sitter perfekt hele dagen når de bruker denne. «Perfekt for deg med veldig oljete hud. Utrolig mattende og gjør at sminken sitter perfekt hele dagen!», skriver en av forbrukerne, mens en annen forteller: «Denne er perfekt til min kombinasjonshud. Jeg liker å påføre denne i t-sonen og så en annen i kinnene. Denne holder mine oljete partier matt hele dagen!». Les alle anmeldelsene her.

Plass 2. Shine Killer Primer fra NYX
Pris: Cirka 149,-
Lover: Skal brukes som underlag for en perfekt sminke, skal skape en jevn og balansert finish og ta knekken på oljete t-soner.
Stjernerangering: 4,9

Alle kvinnene som har anmeldt denne primeren, gir den fem av fem stjerner på kvalitet og forteller at den er perfekt for deg med oljete hud da den virkelig holder huden matt hele dagen. «Perfekt primer. Sliter med ganske oljete hud, men denne matter ned hele fjeset så godt at jeg ikke trenger tenke på det lengre», forteller en fornøyd bruker, mens en annen skriver: «Denne er perfekt for meg som har oljete hud i T-sonen. Hvis du vil ha en matt finish, er dette primeren for deg». Les alle anmeldelsene her.

Plass 1. Inglot Under Make Up Base
Pris: 200,-
Lover: Skal absorbere overflødig talg, jevne ut porer, samt gjøre huden silkemyk og matt. Brukes også for å forlenge holdbarheten til foundation og skal gi den perfekte overflate.
Stjernerangering: 4,8/5

21 av de 24 kvinnene som har anmeldt denne primere, gir den fem av fem stjerner på kvalitet og roser den opp i skyene for dens evne til å gjøre huden glatt og myk, akkurat slik produktet lover. I tillegg forteller de at foundationen sitter mye lengre når de legger denne primeren først. «Favorittprimeren! Denne jevner ut porer og linjer i ansiktet, og gjør at sminken glir lett på. Den matter ned huden, men jeg som har tørr hud synes samtidig ikke at den tørker den ut. Sminken sitter også utrolig godt med denne under. Tommelen opp!», forteller en fornøyd bruker, mens en annen skriver: «En av de beste primerene. Jevner ut porer og linjer, gjør huden glatt og myk, matter ned uten å være uttørkende og gjør at sminken holder seg kjempefint på!». Les alle anmeldelsene her.

Saken er et redaksjonelt samarbeid med Talkaboutbeauty.no. 

Om TAB
Talk About Beauty er en norsk, uavhengig nettside hvor forbrukerne selv skriver/legger inn anmeldelser av sminke- og skjønnhetsprodukter de bruker og tester.  Cirka 3600 ulike produkter er anmeldt og brukerne har lagt inn rundt 13 000 anmeldelser. Formålet med nettsiden er å gjøre det lettere for forbrukere å finne frem til de beste produktene som markedet har å tilby.

Produktene som blir omtalt på KK.no har generelt fått minst 4,3 av 5 stjerner på anmeldelsesrankingen, og produktet skal ha minst 8-10 anmeldelser fra ulike personer/testere. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer