Kate Middleton

Prinsesse Kate Middleton gjorde som Diana

Dukket opp i svigermors favoritt.

KATE MIDDLETON: Prinsesse Kate bar Dianas favoritt-tiara på den første statsbanketten i kong Charles tid som monark mandag. FOTO: NTB
KATE MIDDLETON: Prinsesse Kate bar Dianas favoritt-tiara på den første statsbanketten i kong Charles tid som monark mandag. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Prinsessen av Wales stjal showet da hun deltok på den første statsbanketten i kong Charles tid som monark på Buckingham Palace mandag.

Kate Middleton (41) var for anledningen kledd i en hvit kjole med utsmykninger fra den britiske designeren Jenny Packham med en hvit Alexander McQueen-clutch, perlearmbånd og høye hæler signert det italienske luksusmerket Gianvito Rossi.

På hodet bar hun dronning Marys Lover's Knot Tiara samt et par øreringer med diamanter og perler som tidligere har vært i svigermor prinsesse Dianas eie.

I BRITISK DESIGN: Prinsesse Kate i kjole signert den britiske designeren Jenny Packham. FOTO: NTB.
I BRITISK DESIGN: Prinsesse Kate i kjole signert den britiske designeren Jenny Packham. FOTO: NTB. Vis mer

– Det er ikke så ofte vi ser prinsesse Kate i galla, og det var knyttet stor spenning til om hun ville dukke opp i med et diadem etter dronning Elizabeth. Hun hadde dog det samme hun har brukt flere ganger tidligere: Prinsesse Dianas favorittdiadem - The Cambridge Lover's Knot, forteller kongehusekspert Caroline Vagle til KK.

DIANAS FAVORITT: Tiaraen Lover's Knot ble først laget til dronning Mary. FOTO: NTB.
DIANAS FAVORITT: Tiaraen Lover's Knot ble først laget til dronning Mary. FOTO: NTB. Vis mer

– Kjolen var derimot ny – laget av en av Kates foretrukne designere gjennom mange år: britiske Jenny Packham. En vakker kreasjon, som faktisk ligger på designerens Instagramkonto for brudekjoler, legger Vagle til.

DEN GANG DA: Tiaraen var en favoritt også hos Diana som fikk den i bryllupsgave fra dronning Elizabeth. FOTO: NTB.
DEN GANG DA: Tiaraen var en favoritt også hos Diana som fikk den i bryllupsgave fra dronning Elizabeth. FOTO: NTB. Vis mer

Tiaraen var i sin tid en bryllupsgave til prinsesse Diana, og skal visstnok også være en av Kates absolutte favoritter, skriver den britiske avisa The Daily Mail.

STATSBESØK: Prinsesse Kate side om side med Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa. FOTO: NTB.
STATSBESØK: Prinsesse Kate side om side med Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa. FOTO: NTB. Vis mer

Hodepryden ble opprinnelig laget til dronning Mary av den kongelige juvelér Garrard i 1914, og var en kopi av en tiara eid av bestemoren hennes prinsesse Augusta av Hessen. Dronning Mary testamenterte den videre til dronning Elizabeth som brukte den ved flere anledninger. Hun gav den i sin tur som en bryllupsgave til Diana, før den nå altså er i prinsesse Kate sin eie, skriver avisen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer