Artikkelen kan inneholde annonselenker

Produktene som reduser blank hud på 1-2-3

Se etter ingredienser som regulerer og absorberer talg.

BLANK HUD: Kunsten er å balansere matte og glødende partier på huden, for en superfrisk look. FOTO: Angela WEISS / AFP
BLANK HUD: Kunsten er å balansere matte og glødende partier på huden, for en superfrisk look. FOTO: Angela WEISS / AFP Vis mer
Publisert

Har man fet eller kombinert hud blir man fort blank i T-sonen, som panne, nese og hake. Årsaken er at det hos noen hudtyper produseres mer talg i dette området, som gjør at huden kan oppfattes som blank. Man kan regulere talgproduksjonen ved å bruke produkter som inneholder ingredienser som:

  • Salisylsyre
  • Niacinamide

Vi har samlet de beste produktene for å redusere blankhet:

Avéne Cleanance Mattifying Cream er en dagkrem som passer hud som fort blir blank. Denne inneholder ingredienser som gir fukt, samtidig som de regulerer talgproduksjonen og holder huden matt. Perfekt for den huden som ikke trenger en tung krem og vil jobbe med å regulere talgproduksjonen. Kremen inneholder en relativt ny ingrediens, silymarine, som skal kunne regulere talgproduksjonen og redusere synligheten av porer.

Avéne Cleanance Mattifying Cream
Avéne Cleanance Mattifying Cream Vis mer

Makethemake Silymarine Matte Primer er en lett primer som gjør at sminken sitter bedre, i tillegg til at huden forbli matt igjennom dagen. Primeren inneholder niacinamide, som kan regulere talgproduksjonen. Primeren innholdet også silymarin, som regulerer talgproduksjonen og reduserer synligheten av porer. Fordelen med en primer for å redusere matt hud er at man kan påføre den akkurat der man trenger, som f.eks. i T-sonen.

For dem som ønsker å gå andre veien, å få en skikkelig glødende hud, kan det være verdt å sjekke ut Makethemake Ginger Dewy Glow Primer. Denne gir en glossy hud, uten glitter eller skimmer.

Makethemake Silymarine Matte Primer
Makethemake Silymarine Matte Primer Vis mer

90-tallets «blotting paper» har vært inspirasjonen bak Fenty Beauty Invisimatte Blotting Powder. Dette er et lett, universielt blotting pudder som er transparent og passer for alle hudtoner. Dette reduserer blankhet i huden, samtidig som det minimerer synligheten av porer.

Fenty Beauty Invisimatte Blotting Powder
Fenty Beauty Invisimatte Blotting Powder Vis mer

Clinique Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup er en lett og oljefri foundation med salisylsyre som bidrar til å dekke rødhet og motvirke kviser. Foundation gir en moderat dekk.

Clinique Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup
Clinique Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup Vis mer

Vichy Normaderm Phytosolution Matt Mist er en spray som kan brukes igjennom dagen for å matte ned huden. Sprayen inneholder ingredienser som lett fukter, i tillegg til å virke talgabsorberende, slik at huden blir matt.

Vichy Normaderm Phytosolution Matt Mist
Vichy Normaderm Phytosolution Matt Mist Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer