Vår Staude

Programlederen stilte i selvsydd antrekk på sending

Flere og flere kaster seg over sybølgen, nå har også God morgen Norge-programlederen børstet støv av symaskinen.

HJEMMELAGET: Vår Staude strålte på sending i selvsydde klær fra topp til tå. FOTO: Skjermdump Instagram/@varstaude
HJEMMELAGET: Vår Staude strålte på sending i selvsydde klær fra topp til tå. FOTO: Skjermdump Instagram/@varstaude Vis mer
Publisert

Å børste støv av symaskinen har blitt så populært at det de siste årene nærmest har blitt det som kan kalles en sybølge her til lands. Hele Norges sydronning, Jenny Skavlan, er en av dem som har gått i bresjen for å redusere kleskjøp, og oppmuntrer til å sy om plagg du har fra før – eller sy dem fra bunnen av.

En av mange som har kastet seg over sybølgen den siste tiden, er «God morgen Norge»-programleder Vår Staude (55). På Instagram deler hun jevnlig bilder av plaggene hun har tryllet frem ved hjelp av symaskinen.

– Kan jeg, kan du! skriver programlederen i et innlegg på Instagram.

Stort engasjement

Med nærmere 90 tusen følgere på bildedelingstjenesten henvender 55-åringen seg stadig til følgerne sine for hjelp til ulike sømteknikker og løsninger. Engasjerte syentusiaster blant de mange følgerne, er ikke vanskelig å be om svar fra.

I et innlegg fra mai takker hun følgerne for blant annet å ha hjulpet henne med konkrete råd og tips til hvordan sy på ermer til en topp hun var i gang med å sy.

Flere i kommentarfeltet er imponert over resultatet og etterlyser en video der hun deler prosessen. Samtidig viser mange også begeistring for hvordan hun har sydd utallige topper med såkalt vaffelsøm.

Strålte i selvsydd på sending

Programlederen har latt seg inspirere stort av sy-fireren Fæbrik med blant annet Jenny Skavlan. Sykollektivet heier på gjenbruk og det å sy sine egne klær. Derfor selger de fire kreative syjentene mønstre tilpasset ferdighetsnivå.

Tidligere i vår slapp de mønster til festdrakt som et alternativ til bunad, et prosjekt Staude kastet seg over. Underveis har syentusiasten delt prosessen med sine følgere. Resultatet fikk hun skryt av Skavlan for – og skjorten? Den er laget av en gammel duk og ble brukt på God morgen Norge-sending i forrige uke.

FESTDRAKT: Jenny Skavlan studerer Vår Staudes hjemmesydde festdrakt i forkant av årets nasjonaldag. Skjorten er den samme hun brukte på sending forrige uke. FOTO: NTB
FESTDRAKT: Jenny Skavlan studerer Vår Staudes hjemmesydde festdrakt i forkant av årets nasjonaldag. Skjorten er den samme hun brukte på sending forrige uke. FOTO: NTB Vis mer

Sammen med blusen var den kreative programlederen også kledd i en selvsydd, rosa bukse som avbildet øverst i saken.

«Litt gøy og litt skummelt. Men den fine duken som ble til festdrakt-skjorte må vel også kunne brukes alene», skriver hun i innlegget.

Buksa er laget av to stoffbiter som er sydd sammen.

Inspirerer følgerne sine

Hun får sying til å virke enkelt, og mener også at det er nettopp det er. Flere følgere kommenterer at de blir inspirert av programlederen.

«Digger hjemmesydd! Du inspirerer» skriver én. «Alt kler den smukke. Nydelig sommerantrekk, og den skjorta er jo berre lekker», skriver en annen.

Men hos en tredje sitter ikke komplimentene like løst: «Flott Gjort. Fint antrekk! (...) Du må stryke ut sømmene da blir det perfekt», noe 55-åringen tar med et smil og svarer at hun lover å stryke ut sømmene.

Staude har lenge vært et kjent fjes for den norske befolkning. Hun har jobbet som programleder siden 1992, og har vært både nyhetsanker og utenrikskorrespondent for TV 2 Nyhetene. Den erfarne journalisten har vært programleder for God morgen Norge siden 2005.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer