Sko

Prøv 100 sko på 5 minutter

Lei av å dra på deg skopar etter skopar i jakten på de perfekte sko? Nå kan du overlate jobben til speilet i butikken.

Prøv 100 sko på 5 minutter
Publisert
Sist oppdatert
Det er Adidas-butikken på Champs Elysées i Paris som står for nyvinningen som setter sluttstrek for svette shoppingturer i skobutikken. I stedet kan kundene stille seg foran et spesialspeil som viser hvordan alle modellene tar seg ut på foten. Det unike speilet er utviklet ved Heinrich-Hertz-Institut (HHI) i Berlin.

Speilet viser ikke et normalt speilbilde - i stedet er det utstyrt med et kamera som fotograferer kundens føtter og viser dem som en video på speiloverflaten. Butikkens ulike skomodeller legges inn i bildet, slik at det ser ut som om kunden faktisk har dem på. Så er det bare å prøve modell etter modell, uten at føttene blir svette og de butikkansatte må grave seg gjennom lageret igjen og igjen på jakt etter riktig størrelse.

- Takket være 3D-teknikker utviklet ved HHI, er programvaren så rask at den kan følge kundens bevegelser i realtime, sier Jürgen Rurainsky, som har vært med på å utvikle speilet, i en pressemelding.

Tør vi håpe på at dette speilet snart blir standard i alle verdens skobutikker?


HEKTA PÅ SKO? LES OGSÅ:
 • 80 uimotståelige vårsko
 • Test deg selv: Er du en skofetisjist?
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer