Sko

Prøv 100 sko på 5 minutter

Lei av å dra på deg skopar etter skopar i jakten på de perfekte sko? Nå kan du overlate jobben til speilet i butikken.

Prøv 100 sko på 5 minutter
Publisert
Sist oppdatert
Det er Adidas-butikken på Champs Elysées i Paris som står for nyvinningen som setter sluttstrek for svette shoppingturer i skobutikken. I stedet kan kundene stille seg foran et spesialspeil som viser hvordan alle modellene tar seg ut på foten. Det unike speilet er utviklet ved Heinrich-Hertz-Institut (HHI) i Berlin.Speilet viser ikke et normalt speilbilde - i stedet er det utstyrt med et kamera som fotograferer kundens føtter og viser dem som en video på speiloverflaten. Butikkens ulike skomodeller legges inn i bildet, slik at det ser ut som om kunden faktisk har dem på. Så er det bare å prøve modell etter modell, uten at føttene blir svette og de butikkansatte må grave seg gjennom lageret igjen og igjen på jakt etter riktig størrelse.- Takket være 3D-teknikker utviklet ved HHI, er programvaren så rask at den kan følge kundens bevegelser i realtime, sier Jürgen Rurainsky, som har vært med på å utvikle speilet, i en pressemelding.Tør vi håpe på at dette speilet snart blir standard i alle verdens skobutikker?HEKTA PÅ SKO? LES OGSÅ:
 • 80 uimotståelige vårsko
 • Test deg selv: Er du en skofetisjist?
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer