Pysj

Pysjamasen, tidens deiligste silkeplagg kan endelig brukes til alle anledninger

Hvem skulle tro at pysjamasen ble akseptert utenfor husets fire vegger? Det har den altså blitt.

PYSJAMASEN: Elen Ellis under fashion week kledd i Dolce and Gabbana sitt vår-og sommerdesign for 2017.  Foto: Scanpix
PYSJAMASEN: Elen Ellis under fashion week kledd i Dolce and Gabbana sitt vår-og sommerdesign for 2017. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den pysjamaslignende skjorten har fått lov til å forlate både sengen og soverommet (det samme gjelder den tilhørende buksen), for skjorten er å se både på fest, i jobbsammenheng, på catwalken og i streetstylebilde. Trenden har forøvrig vært tilstede en stund, men har den siste tiden virkelig blomstret for fult. 

Og kan vi egentlig klage? Nei. For hvor deilig er det ikke å kunne kle seg i silkemyke materialer og behagelige snitt, som samtidig er helt i tiden. Det er det upolerte og avslappede aspektet ved stilen jeg elsker. De pysjinspirerte plaggene er ikke lenger bare å se på catwalken og i streetstylebilde, hvor antrekk ofte kan være litt mer vågale enn hva ola nordmann foretrekker. Nå ser jeg kollegaer i koseplaggene på jobb, bekjente på gourmetrestauranter og venninner som har byttet ut kjolene til fordel for de løse silhuettene. 

PYSJ-STIL (fra venstre): Stilsikre Leandra Medine. Ganni AW16. Gilda Ambrosio i Prada-sett.  Foto: Scanpix
PYSJ-STIL (fra venstre): Stilsikre Leandra Medine. Ganni AW16. Gilda Ambrosio i Prada-sett. Foto: Scanpix Vis mer

Plaggene kommer  i ulike materialer, mønstre og farger. For en klassisk stil vil jeg gå for sort fra topp til tå og toppe antrekket med skyhøye pumps. Sko gjør virkelig underverk for både figuren og uttrykket for hele anrekket. Du kan gjerne også kneppe opp en ekstra knapp på blusen og ha en lekker blonde-bh under. Det gir ikke bare en elegant feststil, men jeg tipper du også vil skille deg litt ut i mengden.

Ønsker du en mer sofistikert stil kan du kombinere den todelte dressen med en skreddersydd blazer over. Eller en skinnjakke for en mer rocka stil.  Er du hakket mer eksentrisk kan du gå for sterke farger, striper eller dyriske mønstre. Her tror jeg det finnes noe for enhver smak.

Nederst i saken finner du mine favoritter, som nå er i butikk! 

PYSJAMAS: Den lyseblå varianten er populær. Det norske stilikonet Hanneli Mustaparta ankom Pradas visning i motehusets design fra topp til tå. Øverst til vestre: Alexander Wang SS16. Nederst til høyre: Thakoon SS16.  Foto: Scanpix
PYSJAMAS: Den lyseblå varianten er populær. Det norske stilikonet Hanneli Mustaparta ankom Pradas visning i motehusets design fra topp til tå. Øverst til vestre: Alexander Wang SS16. Nederst til høyre: Thakoon SS16. Foto: Scanpix Vis mer

Darja Barannik er ekspert på mote og skjønnhet for KK.no på deltid. I tillegg driver hun sin egen blogg selvstendig og uavhengig av sin stilling i KK.no.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer