Sommermote 2020:

Redaksjonen tipser: sesongens favorittkjoler

Sjekk ut 15 av våre favoritter!

KLAR FOR SOMMER: Vi har plukket ut noen av årets fineste sommerkjoler. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR SOMMER: Vi har plukket ut noen av årets fineste sommerkjoler. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er så deilig å stå opp om morgenen, kjenne solen varme, slenge på seg en av favorittkjolene, noen kule sko og smykker og med ett være klar for dagen.

Sommerkjoler er blant KK-redaksjonens store motefavoritter, så derfor har vi plukket frem noen av variantene som ligger høyt på vår ønskeliste denne sesongen.

– Min store svakhet

– Sommerkjoler er min store svakhet, og jeg går helst i kjole hver dag når været tillater det. Jeg liker kjoler med ekstra fine detaljer som broderier, blonder, voluminøse ermer eller puff på skuldrene, høye halser og markerte midjer, sier utgavesjef Stine Therese Strand og fortsetter:

– Kort oppsummert: et romantisk preg går rett hjem hos meg! Jeg elsker så godt som alt Zimmermann lager, og drømmer om å gå rundt i dette mesterverket av en kjole i sommer. Det blir nok med drømmen, men fy søren så vakker den er! Jeg er også veldig glad i byTiMos kjoler, og har falt pladask for denne blomstrete varianten med veldig fint snitt. Den kan brukes masse – både på dagtid og kveldstid. Hvite blondekjoler går jeg heller aldri lei, og denne modellen vet jeg vil være et godt kjøp.

Fra venstre: Kjole fra Zimmermann via Moniker.no, kr 40 799. Kjole fra byTiMo, kr 2299. Kjole fra H&M, kr 699.
Fra venstre: Kjole fra Zimmermann via Moniker.no, kr 40 799. Kjole fra byTiMo, kr 2299. Kjole fra H&M, kr 699. Vis mer

Romantisk sommerstil

– I år, som alle år før, går jeg for den romantiske sommerbarn-stilen med halvkorte kjoler, gjerne i blomstermønster eller pastellfarger. Jeg ELSKER blomstermønster og farger som minner om sukkertøy! Du trenger liksom ikke mer enn en feminin sommerkjole, saltvannsbølget hår, en superfresh leppestift og solkysset farge i ansiktet - da har du oppskriften på den ultimate sommerstilen, spør du meg, sier KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad.

FRA VENSTRE: & Other Stories, kr 590. Zara, kr 599. Gina Tricot, kr 299.
FRA VENSTRE: & Other Stories, kr 590. Zara, kr 599. Gina Tricot, kr 299. Vis mer

Går for norsk design

– I år shopper jeg norsk, og har pekt meg ut noen favoritter. Denne knall rosa sommerdrømmen er fra Høst&Vår. Jeg elsker fargen, som blir perfekt til en (forhåpentligvis) sommerbrun hud.

Jeg har ikke brukt slip-dress siden tidlig 90-tall, men i sommer er jeg klar. Denne svarte fra Envelope1976 er den fineste av alle! Jeg er veldig glad i blomstermønster om sommeren, og synes denne ferskenfargede fra Frøken Dianas Salonger har den perfekte fargekomboen, sier Ingeborg Heldal, ansvarlig redaktør i KK.

Fra venstre: Kjole fra Frøken Dianas Salonger, kr 1499. Kjole fra Envelope1976, kr 2499. Kjole fra Høst & Vår, kr 2799.
Fra venstre: Kjole fra Frøken Dianas Salonger, kr 1499. Kjole fra Envelope1976, kr 2499. Kjole fra Høst & Vår, kr 2799. Vis mer

Totalt oppheng i puffermer

– Jeg tror faktisk ikke jeg kan få nok av kjoler, men prøver å ikke stappe klesskapet unødvendig fullt heller. Den siste tiden har jeg fått totalt oppheng i kjoler med puffermer. Det er min store svakhet denne sesongen, sier moteansvarlig i KK Malin Gaden og fortsetter:

– Om høsten og vinteren består antrekkene mine stort sett av farger som svart, grått og beige, så jeg liker å få inn litt farge i garderoben om sommeren. Da kan jeg falle pladask for kjoler i sterke farger - gjerne noe i rosa og gult.

Fra venstre: Kjole fra Samsøe Samsøe, kr 1499. Kjole fra Faithfull the Brand, kr 2362. Kjole fra Rodebjer, kr 3795.
Fra venstre: Kjole fra Samsøe Samsøe, kr 1499. Kjole fra Faithfull the Brand, kr 2362. Kjole fra Rodebjer, kr 3795. Vis mer

Trenger inspirasjon

Sosiale Medier-ansvarlig i KK, Mina Helen Knudsen, ser ikke på seg selv som en «kjole-dame», men elsker enkle varianter hun kan bruke til alt.

– Men i år trenger jeg å bli inspirert til å finne fine sommerkjoler merker jeg! Det jeg vanligvis går for er kjoler jeg kan slenge over når jeg går opp fra stranda, men som også funker når jeg skal ut å spise middag. Har ikke klart å finne noen kjoler med mønster og print som jeg elsker – så håper jeg kan finne inspirasjon på dette i løpet av de neste ukene. Ellers går jeg for ensfarget kjoler, men gjerne i en fresh farge.

Fra venstre: Kjole fra & Other Stories, kr 890. Kjole fra Na-kd, kr 449. Kjole fra H&M, kr 299.
Fra venstre: Kjole fra & Other Stories, kr 890. Kjole fra Na-kd, kr 449. Kjole fra H&M, kr 299. Vis mer

Ser etter kjoler å amme i

– I år blir en litt annerledes sommer, da jeg er høygravid med ei litta snelle – så de tettsittende sommerkjolene må jeg nok spare til neste år. Jeg synes det er dumt å kjøpe gravidklær som kun kan brukes i noen måneder, så gjennom graviditeten har jeg kjøpt plagg i min normale størrelse som jeg også kan gå med til høsten igjen. Når det kommer til sommerkjoler ønsker jeg meg derfor noen som er litt vide og luftige – og som det er lett å amme i. Gjerne i spreke farger som får opp humøret til ei som kommer til å være trøtt på heltid, sier front- og digitalansvarlig i KK Ronja Rognmo.

Fra venstre: Kjole fra H&M, kr 299. Kjole fra Zara, kr 899. Kjole fra Rotate Birger Christensen via Moniker.no, kr 2799.
Fra venstre: Kjole fra H&M, kr 299. Kjole fra Zara, kr 899. Kjole fra Rotate Birger Christensen via Moniker.no, kr 2799. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer