Jeans:

Redaksjonen tipser: våre favorittjeans

Sliter du med å finne en som passer for deg? Kanskje en av våre kan være midt i blinken?

Redaksjonen tipser: våre favorittjeans
Publisert

Vi har sagt det før og vi sier det igjen: Et par jeans er noe alle bør ha i garderoben. Det er et plagg vi aldri blir lei og som vi kan style til så mye forskjellig!

Jeans bruker vi gjerne til både hverdag og fest, og vi skifter gjerne mellom ulike vasker, farger, lengder og passformer. Man skulle ikke tro at et plagg vi er så glade i også kunne skape store problemer.

For hvis det er en ting vi sjelden gleder oss til, så er det å prøve jeans i butikk. Da er det ofte så stive at det er et slit å få dem på, og når du først har fått dem på kan puste- og sitteproblemer oppstå. Men når du først har funnet de rette. Å, hvilken lykke!

Så, i stedet for å pløye gjennom hauger med jeans i utallige butikker, kan du ta en titt på våre beste jeans her og kanskje finne din nye favoritt?

INGEBORG HELDAL

Ansvarlig redaktør
- I vår fikk jeg tips om Levis-modellen som heter Ribcage, som har blitt min nye storfavoritt. Den er høy på livet og har rette ben, og passer min fasong helt perfekt. Jeg har kjøpt samme modell i to farger og skal bo i dem framover.

Levis, Ribcage, kr 1170
Levis, Ribcage, kr 1170 Vis mer

- Jeg bruker buksa til det meste egentlig, men aller best liker jeg den med en band-t-skjorte, en skinnjakke og et par kule boots, eller høye hæler og en vintage paljettopp.

Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix
Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix Vis mer

BENEDICTE WESSEL-HOLST

Journalist
- Jeg har en stabel med jeans, noen funker ok, andre burde vært levert inn til resirkulering for lengst, men jeansene fra Frame funker alltid. Litt stretsj, men med ordentlig «ola-feeling». Sist på listen er denne:

Frame, kr 2027
Frame, kr 2027 Vis mer

- Jeg syns jeans funker til alt, men til hverdags blir det gjerne en litt stor skjorte over, og hvis jeg skal fjonge meg litt tar jeg på en blazer i tillegg.

Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix
Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix Vis mer

RONJA ROGNMO

Frontansvarlig kk.no
- Min go to jeans er en denimfarget mom fit som kostet noe rundt 399,- på Zara. Den sitter som et skudd og kan redde enhver kleskrise. Nå er imidlertid smekken ødelagt (et tegn på et den er godt brukt), så den må en tur innom mammas symaskin i løpet av sommeren.

Zara, kr 349
Zara, kr 349 Vis mer

- Har jeg ikke noe å gå med, er den sammen med hvit t-skjorte og et par Converse et sikkert valg.

Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix
Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix Vis mer

SILJE HELGESEN

Journalist
- Min favorittjeans fant jeg på et bord hos Bik Bok for litt over ett år siden. Jeg husker jeg hadde en av «de dagene» hvor jeg satt av flere timer en ettermiddag for å gjøre noe av det jeg hater mest å bruke tiden min på; nemlig å prøve jeans. Halvveis motivert gikk jeg mot jeansavdelingen og fikk øye på en modell akkurat slik jeg hadde sett for meg. En Levis-inspirert loose fit-variant med rette bein, knapper i stedet for glidelås og perfekt vask – midt i mellom lys og mørk. Det beste var jo at den passet!

Bik Bok, mom jeans, kr 599
Bik Bok, mom jeans, kr 599 Vis mer

- Med jeans liker jeg aller best å bruke store, deilige strikk eller hettegensere i nøytrale farger.

Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix
Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix Vis mer

MINA HELENE KNUDSEN

Sosiale medier-ansvarlig
- Jeg synes det kan være vanskelig å finne jeans som sitter passer min fasong. Men etter å ha skummet meg gjennom vintagebutikker (særlig favoritten L Train i New York), har jeg funnet flere fra Levis som passer meg perfekt! Jo, du må prøve mange par for å finne vinneren, men det er så verdt det! Og prislappen: 12 dollar. Så om du sliter med å finne jeans, kan jeg absolutt anbefale å sjekke vintagebutikker. Der kan du finne mange skatter.

Levis, via Zalando, kr 1195
Levis, via Zalando, kr 1195 Vis mer

- Jeg velger alltid jeans som er høye i livet da det passer meg best. Slik styler jeg den:

  1. Med enkel body eller singlet, en oversized blazer og sneakers.
  2. Med en oversized t-skjorte som jeg knyter i livet og noen pene hæler om du skal ut på vift, eller vans til hverdag.
Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix
Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix Vis mer

KATARINA PETROVIC

Kommersiell journalist
- For øyeblikket er jeg helt obsessed med Tom Wood sin Loose-modell. Den har alt en jeans skal ha i mine øyne; passe tykk denim, med litt stretch, er vid, men har fremdeles perfekt passform. Ikke minst sitter lommene der de skal sitte. Denne modellen passer også mange forskjellige kroppsfasonger.

Tom Wood, loose fit, kr 1599
Tom Wood, loose fit, kr 1599 Vis mer

- Jeg styler for det meste jeansene mine veldig klassisk. Enten med sneakers, ballerina-sko eller flip-flops, og t-skjorter, skjorter og blazere.

Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix
Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix Vis mer

MALIN GADEN

Mote- og skjønnhetsansvarlig
- Jeg kan sjelden dra rett fra jobb og på shopping for å prøve jeans. Det ender aldri godt. Bortsett fra en gang! Tidligere i år bestemte jeg meg spontant for å svippe innom et par butikker for å prøve noen jeans. Av en eller annen merkelig grunn hadde jeg liksom ånden over meg. Jeg ønsket meg en jeans som ikke var for mørk eller for lys, som ikke noe dill dall på seg, og som gjerne var litt vid. Og den fant jeg! På Monki!

Monki, Mozik jeans, kr 400
Monki, Mozik jeans, kr 400 Vis mer

- Jeg har blitt forelsket i denne buksa og bruker den til ALT. Selv er jeg veldig glad i kombinasjonen av jeans og kjole, så jeg styler den ene omslagskjolen min i print til jeansen, samt en svart silkekjole med knapper foran som jeg knepper åpen til knappen på buksa. Så fint!

Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix
Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer