BLE KVITT DE TØRRE SJOKKBLONDE KRØLLENE: - Jeg har lyse striper som bare fortsetter å ødelegge håret. Siden håret mitt er krøllete, er det naturlig tørt, men stripene hjelperselvsagt ikke, skrev Therese Larsen Grasdal til Bli Ny-teamet til KK. Gjett om hun fikk hjelp! Foto: Astrid Waller
BLE KVITT DE TØRRE SJOKKBLONDE KRØLLENE: - Jeg har lyse striper som bare fortsetter å ødelegge håret. Siden håret mitt er krøllete, er det naturlig tørt, men stripene hjelperselvsagt ikke, skrev Therese Larsen Grasdal til Bli Ny-teamet til KK. Gjett om hun fikk hjelp! Foto: Astrid Waller Vis mer

Bli Ny

- Redd meg fra de lyse stripene!

Se hvor annerledes Therese Larsen Gravdahl (40) ble med ny sveis!

Vi er mange som drømmer om vakkert blondt hår, men ingen skal si at det er lett å finne den perfekte nyansen.

En som har stripet håret sitt lyst i årevis, uten å bli helt fornøyd, er KKs Bli Ny-kandidat Therese Larsen Grasdal (40).

- Jeg har lyse striper som bare fortsetter å ødelegge håret. Siden håret mitt er krøllete, er det naturlig tørt, men stripene hjelperselvsagt ikke, skriver Therese til oss.

Bleking er tricky

Ifølge frisør Frida Andersson fra salongen På Håret i Oslo, blir brusete hår veldig lett uttørret om det blekes.

- Velg i stedet en lys farge for en mer skånsom behandling, sier hun.

Frisøren valgte å gi Therese en dypere, blond farge med en del spill i, som gir en mer glamorøs look.

Og en kaldere blond nyanse gir bedre harmoni til Thereses hudtone.

- Et naturlig krøllet hår trenger masse fukt. En god base med produkter til håret er viktig, og spesielt lurt er det å bruke kurer som styrker og fukter.  

FRA PLATINABLOND TIL GYLLEN GLAMOUR: Therese var lei av sine lyse striper, som ødela håret hennes og gjorde det enda tørrere. Frisør Frida Andersson ga henne en dypere blond farge med mye mer spill for en mer glamorøs stil. Foto: Veronica von Clemm
FRA PLATINABLOND TIL GYLLEN GLAMOUR: Therese var lei av sine lyse striper, som ødela håret hennes og gjorde det enda tørrere. Frisør Frida Andersson ga henne en dypere blond farge med mye mer spill for en mer glamorøs stil. Foto: Veronica von Clemm Vis mer

Vil bli mer synlig

Therese har abonnert på KK og har i mange år ønsket å bli ny, men har bare ikke turt å melde seg på. Ikke før nå som hun snart nærmer seg 40.

- Det er nok ingen jeg kjenner som hadde trodd jeg skulle gjøre dette – jeg, som alltid hatt en redsel for å være så veldig synlig. Denne redselen har resultert i at jeg kler meg kjedelig og i nøytrale farger som svart og beige, sier hun.

Therese ønsker seg inspirasjon til antrekk hun kan bruke på jobb, kafébesøk og fest. Hun sliter mest med å finne fasonger og farger på klær som er riktige for henne, og er heller ikke så flink med å bruke stilige smykker og øredobber.

Har en flott figur

Stylist Cornelia Brunasso synes Therese har et strålende ansikt og en fantastisk fin figur som kler det aller meste.

- Hun er liten og nett, så hun trenger ikke å frykte mønster eller gjemme seg bak anonyme klær. Hun er kjempefin med klær som gjør litt ut av seg!

TIL VENSTRE: Genser (kr 1100) og bukse (kr 00, begge fra Rich & Royal), øredobber (kr 1500) og klokke (kr 6900, alt fra Evfa Attling) og sko (kr 400, La Redoute). TIL HØYRE: Jakke (kr 00, Iro), singlet (kr 100, Kappahl), bukse (kr 1400, Kathrin Uri), clutch (kr 1400, Ceannis), ring (kr 00, Evfa Attling) og sko (kr 3000, Apair). Foto: Veronica von Clemm
TIL VENSTRE: Genser (kr 1100) og bukse (kr 00, begge fra Rich & Royal), øredobber (kr 1500) og klokke (kr 6900, alt fra Evfa Attling) og sko (kr 400, La Redoute). TIL HØYRE: Jakke (kr 00, Iro), singlet (kr 100, Kappahl), bukse (kr 1400, Kathrin Uri), clutch (kr 1400, Ceannis), ring (kr 00, Evfa Attling) og sko (kr 3000, Apair). Foto: Veronica von Clemm Vis mer

Og når hun velger farger, bør hun gå for kalde toner, men derfra kan hun godt forsyne seg fra hele paletten.

Smykker i sølv vil dessuten fremhever den fine hudtonen hennes, og få den til å gløde.

Stiltips 1: Trenden med pysjlignende antrekk fortsetter, og det er både stilig og behagelig. Ta på et par høye hæler, og du er klar for fest.

Stiltips 2: Kombiner dressbuksen med en kul, mønstret jakke i friske farger. Da blir den like fin til jobb som til fest.

Sminket enda vakrere

Therese har nydelige trekk og en fin glød i huden, men trenger litt tips til hvordan hun kan fremheve dette enda bedre.

- Hun har fin hud som ikke trenger å dekkes til for mye, så vi la et lett lag med en foundation som også strammer opp og pleier huden, sier sminkør Maja Silfvenius

Fra før har Therese vippeextensions på øynene, så Maja ville ikke legge for mørke skygger på i tillegg. Da blir det lett et veldig hardt uttrykk.

- Siden øynene tar ganske mye oppmerksomhet, la vi en nøytral gloss på leppene.

Slik gjør du

Trinn 1: Fukt svampen din før du påfører foundation. Da vil ikke svampen «spise» opp produktet, og du får en fin finish på huden.

Trinn 1 Foto: Veronica von Clemm
Trinn 1 Foto: Veronica von Clemm Vis mer

Trinn 2: Vil du ha en «cateye»-effekt, men synes det kan være vanskelig å legge eyelineren rett, tegn den opp med en blyant i stedet.

Trinn 2 Foto: Veronica von Clemm
Trinn 2 Foto: Veronica von Clemm Vis mer

Trinn 3:Ta deretter en pensel med litt øyenskygge på i en lik nyanse som blyanten du allerede har tegnet opp med, og gå over linjen din og dus den ut. Da er det ikke så farlig om den ikke blir helt rett til å begynne med.

Trinn 3 Foto: Veronica von Clemm
Trinn 3 Foto: Veronica von Clemm Vis mer

«Bli ny» hver uke

Hver uke i KK har vi «Bli ny»-reportasjer hvor vi gir en leser en makeover og en uforglemmelig dag.

Hun blir sminket, håret blir klippet og farget, og hun får klær som passer hennes kropp og nye stil.

Dagen avsluttes med en fotoshoot og bildene kommer på trykk i papirutgaven av KK.

Vil du også bli ny med KK? Gå inn her og meld deg på!

Hele denne makeoveren ble publisert i KKs store påskenummer 14/15.

image: - Redd meg fra de lyse stripene!

 

 

 

 

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: