Sko

Redningen for klamme føtter

Sjekk hvorfor disse skoene er perfekte når varmen inntreffer.

GLADE FØTTER SOM SJELDEN BLIR SVETTE OG SURE: Skuespiller Taylor Swift er en av mange som setter pris på litt ekstra luftige sko denne våren. Øverst i midten i skinn (fra Monsoon), i beige med ankelrem (kr 1200, Tosca Blu), espadrillos (kr 400, DNA), hvite pumps (kr 2000, Designers Remix), naturfargede og flate (kr 500, Bianco) og (cirka kr 3000, Tory Burch/Net-a-Porter.com). Foto: All Over Press/Produsenter
GLADE FØTTER SOM SJELDEN BLIR SVETTE OG SURE: Skuespiller Taylor Swift er en av mange som setter pris på litt ekstra luftige sko denne våren. Øverst i midten i skinn (fra Monsoon), i beige med ankelrem (kr 1200, Tosca Blu), espadrillos (kr 400, DNA), hvite pumps (kr 2000, Designers Remix), naturfargede og flate (kr 500, Bianco) og (cirka kr 3000, Tory Burch/Net-a-Porter.com). Foto: All Over Press/Produsenter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blir du også litt klam og svett på føttene iblant? Nå som det blir varmere i været, er det ikke til å unngå at det kan gå noen kuler varmt hos undersåttene.

I boka finnes det mange lure triks for hvordan vi holder føttene kjølige og komfortable, som pustende såler, fotdeodorant og gode skinnkvaliteter.

Men av og til får vi litt ekstra hjelp også - nå er det nemlig moderne med sko med luftehull. De titter fram på alt fra ballerinaer, joggesko, pumps og ankelstøvletter.

Sko som puster

I skohyllene denne våren ser vi sneakers i knalle farger, pumps og 90-tallssandaler. Valgmulighetene er altså mange - men hva velger vi hvis vi vil ha det tørt og luftig?

- Skinnsko er det som er minst klamt, i tillegg til sko og støvletter med cut-out detaljer og luftehull da, for det lufter naturlig, sier Silje Brøter Olsen fra Aldo til KK.no.

Og sko i syntetiske materialer bør man styre unna. Disse puster ikke i det hele tatt,  og materialet beveger seg ikke like lett etter foten, slik at komforten er så som så.

Legg i en løs såle

For å unngå klamme føtter, bør man altså gå for et par sko i pustende materialer som skinn eller med luftehull, men aller helst også med skinnsåle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer