GLADE FØTTER SOM SJELDEN BLIR SVETTE OG SURE: Skuespiller Taylor Swift er en av mange som setter pris på litt ekstra luftige sko denne våren. Øverst i midten i skinn (fra Monsoon), i beige med ankelrem (kr 1200, Tosca Blu), espadrillos (kr 400, DNA), hvite pumps (kr 2000, Designers Remix), naturfargede og flate (kr 500, Bianco) og (cirka kr 3000, Tory Burch/Net-a-Porter.com). Foto: All Over Press/Produsenter
GLADE FØTTER SOM SJELDEN BLIR SVETTE OG SURE: Skuespiller Taylor Swift er en av mange som setter pris på litt ekstra luftige sko denne våren. Øverst i midten i skinn (fra Monsoon), i beige med ankelrem (kr 1200, Tosca Blu), espadrillos (kr 400, DNA), hvite pumps (kr 2000, Designers Remix), naturfargede og flate (kr 500, Bianco) og (cirka kr 3000, Tory Burch/Net-a-Porter.com). Foto: All Over Press/Produsenter Vis mer

Sko

Redningen for klamme føtter

Sjekk hvorfor disse skoene er perfekte når varmen inntreffer.

Publisert

Blir du også litt klam og svett på føttene iblant? Nå som det blir varmere i været, er det ikke til å unngå at det kan gå noen kuler varmt hos undersåttene.

I boka finnes det mange lure triks for hvordan vi holder føttene kjølige og komfortable, som pustende såler, fotdeodorant og gode skinnkvaliteter.

Men av og til får vi litt ekstra hjelp også - nå er det nemlig moderne med sko med luftehull. De titter fram på alt fra ballerinaer, joggesko, pumps og ankelstøvletter.

Sko som puster

I skohyllene denne våren ser vi sneakers i knalle farger, pumps og 90-tallssandaler. Valgmulighetene er altså mange - men hva velger vi hvis vi vil ha det tørt og luftig?

- Skinnsko er det som er minst klamt, i tillegg til sko og støvletter med cut-out detaljer og luftehull da, for det lufter naturlig, sier Silje Brøter Olsen fra Aldo til KK.no.

Og sko i syntetiske materialer bør man styre unna. Disse puster ikke i det hele tatt,  og materialet beveger seg ikke like lett etter foten, slik at komforten er så som så.

Legg i en løs såle

For å unngå klamme føtter, bør man altså gå for et par sko i pustende materialer som skinn eller med luftehull, men aller helst også med skinnsåle.

- Det er en stor fordel om man i tillegg kjøper en løs skinnsåle og legger i skoene. De inneholder aktiv kull som nedbryter blant annet dårlig lukt, tipser Elisabeth Moe hos Bianco.

De løse sålene kan man også ta ut til lufting, og skoene må gjerne sprayes med en fotdeodorant som frisker opp og dreper bakterier.

IKKE gjør dette med skoene

Her er ellers sjekklisten du trenger for hva du ikke skal gjøre mot skoene dine:

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer