Jeans

Rette jeans er den nye skinnyen

Synes du åletrange bukser er for avslørende? Da kommer du til å elske vårens it-bukse.

JEANS MED RETTE BEIN ER FLATTERENDE FOR DE FLESTE: Ute etter en buksemodell som sitter pent? Da kan du gjøre som Kendall Jenner, Anne Hathaway og Kate Moss og hoppe inn i vårens rette trendbukse Foto: All Over Press
JEANS MED RETTE BEIN ER FLATTERENDE FOR DE FLESTE: Ute etter en buksemodell som sitter pent? Da kan du gjøre som Kendall Jenner, Anne Hathaway og Kate Moss og hoppe inn i vårens rette trendbukse Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
De fleste av oss har vel et par jeans eller to i skapet. Ikke så rart, siden vi kan bruke dem til alt, om det så er på fest eller på kontoret.Men alle vet hvor vanskelig det kan være å finne en modell som sitter bra og er flatterende.Kanskje du har et par veldig kule boyfriendjeans, som du likevel føler deg litt fjortis i? Eller noen lyse jeans du synes sniker på deg tre ekstra kilo?

Den perfekte buksa?

Hvis du vil finne en bukse som sitter som et skudd, er faktisk et par rette jeans helt supert. De passer til absolutt alle kroppsfasonger, og om du vil skape inntrykk av lengre ben, er en modell med høyt liv bra.Den rette modellen er dessuten perfekt for deg som synes at «skinny jeans» er litt for avslørende. Buksen er midt i mellom de smale buksene og de med bootcut. De er også vårens mest trendy, og stjerner som Kate Moss og Anne Hathaway elsker dem. Hullete fillete knær gjør også comeback, så det er bare å gyve løs på buksebeina med sak og kniv.

Knekk lommekoden

Mye av hemmeligheten bak drømmebuksa ligger også i hva slags lommer buksa har.- Når du velger en modell er det viktig å tenke på hvordan baklommene er plassert. De riktige lommene kan ende opp med å gi et realt rumpeløft, tipser moteredaktør i KK, Silje Pedersen.Når det kommer til lommene på rette jeans, vil små baklommer får rumpa til å se større ut, mens store lommer får den til å virke mindre. Om lommene sitter langt fra hverandre, vil du se bredere ut, mens er de plassert midt på eller nærmere hverandre, vil du se smalere ut.

Trikset rumpa di vil elske

Generelt kan man også si at om du vil ha litt større rumpe, bør du gå for små lommer. Husk at om de sitter langt fra hverandre kan rumpa bli litt bredere. Vil du gi den et løft i tillegg, velger du en bukse med store lommer som sitter tett og lavt.Se også etter bukser som har lommer som står i forhold til jeansstørrelsen. En bukse i for eksempel størrelse 28 skal ha litt mindre lommer enn en bukse i 29 og så videre. Og ønsker du en mindre stuss, unngår du lommer med masse finesser og stash, som sømmer, klaffer og knapper. Detaljer tiltrekker seg nemlig oppmerksomhet. Velg heller en bukse med enkle og små lommer. Lommehuskelappen du trenger
 • Avstanden mellom lommene kan ha mye å si.
 • Er lommene for små, kan rumpa oppfattes større.
 • Store lommer er fint til små rumper.
 • Firkantede lommer er alltid bra.
 • Fem universale dongeritips

  Før du prøver en bukse, må du alltid spørre deg hva som er viktig. Må buksen kunne passe til høye hæler? Da bør den i tilfelle være lang nok. Og kanskje den må være smal nederst, så du får den rette vintagestilen?Her er ellers noen punkter om hvordan du styler jeansen, og hva du bør huske på:
 • Ingen bukse er lik, selv om de har den samme størrelsen. Ta alltid med deg tre ulike inn i prøverommet.
 • Helt smale bukser med høyt liv er en jeansformel som vil kle de fleste.
 • Kjør enkle plagg som hvite t-skjorter og skjorter til mørke jeans - det vil gi en slank silhuett.
 • Til lyse jeans er det fint med mange detaljer.
 • Utfordringen når man prøver bukser er å føle seg vel. Gjør man ikke det, dropper man buksen.
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer